Astăzi mă operez la Sanador

11
3662

Astăzi mă operez, mai exact în circa 30 de minute. M-am gândit să fac live blogging de aici chiar dacă Iuliana spune că nu sunt zdravănă. Păi, dacă eram zdravănă nu eram la spital, nu?

Pentru că de multă vreme nu mă simt bine, am tot făcut analize pentru a descoperi ce nu este în regulă. Medicii au stabilit că este necesară o intervenție chirurgicală pe care am și programat-o săptămâna trecută pentru astăzi. Pentru că am abonament, toate analizele le-am făcut la Sanador, iar de operat tot aici mă operez.

Să vă povestesc foarte pe scurt cum decurge întreg procesul. După stabilirea, împreună cu medicii, a datei și orei operației, un consultat te sună și îți răspunde la toate întrebările, îți calculează suma pe care trebuie să o plătești (care, apropo, nu este mai mare decât ce plătești oricum la stat) și îți spune tot ce trebuie să pregătești.

Tot consultantul sună de câteva ori pe parcursul săptămânii pentru a se asigura că totul este ok și ai reușit să pregătești tot ce era nevoie, trimitere de la medic, adeverințe, card de sănătate, și să se asigure că ești ok. Cu o zi înainte de operație te sună cineva de la recepție pentru a te anunța ora la care se face internarea și pentru a-ți spune de la ce ora să nu mai bei sau să mănânci nimic. Tot timpul ți se vorbește extrem de calm și toată lumea are timp să răspundă la întrebări, voiam neapărat să subliniez asta 🙂

Raluca - Beauty by Jules - Operatie Sanador

Ziua operației. La ora stabilită m-am prezentat la înregistrări și am completat formularele necesare. Am fost condusă în rezerva care arată de parcă sunt la hotel. Doar patul dă de gol faptul că ești de fapt la spital. Și chestia aia care monitorizează starea pacientul.

Stau și mă întreb cât personal au pentru curățenie. Aparent, aici definiția curățenie de spital înseamnă fix ceea ce ar trebui. Asistenta care se ocupă de mine a venit și mi-a făcut EKG, mi-a luat tensiunea și mi-a explicat ce mai era de explicat. Asta după ce m-am echipat cu hainele pe care le aveam pregătite pe pat. După ce a terminat mi-a făcut instructajul telefonului cu care iau legătura cu ea în permanență, oricând am nevoie de ceva. Asta chiar m-a dat pe spate. Păi cum? dacă am nevoie de asistentă nu trebuie să aștept să își facă rondul sau să merg să o caut în cabinetul asistentelor? Pur și simplu o sun și vine?

Operatie la Sanador - Beauty by Jules Raluca

Este extraordinar să poți trece prin momente cum sunt intervențiile chirurgicale, civilizat așa cum este normal într-o țară (aproape) civilizată.

În ceea ce privește ziua de astăzi și pregătirea pentru spital, vreau să vă spun că am avut grijă să îmi împachetez laptop-ul și încărcătorul, haine de schimb (deși nu sunt necesare) ochelarii (ca să vă pot scrie acum ce și cum) și produsele de îngrijire. Înainte să plec de acasă m-am machiat. Ce operație este aia dacă nu te simți bine în pielea ta, nu? Ei bine, eu voi arăta fabulos pe masa ai de operație, cu toate perfuziile și firele alea agățate de mine și cu bale crgându-mi sexy din gură.

11 COMENTARII

  1. Esti o draga 🙂 Ma bucur ca ai acces la conditii bune, ca te poti concentra doar pe ceea ce e cu adevarat important – sa te insanatosesti cat mai repede. E trist ca am ajuns sa apreciem atat de mult niste lucruri care ar trebui sa fie normale, nu rara avis… Sanatate multa!

  2. aha ha ..sa stii ca si io cand m-am dus sa nasc …desi eram cat un balon gata sa se sparga ..nu am uitat sa ma machiez ..un pic de fond de ten , blush , fard de ochi si ruj ..:))) vorba ta …sa arat fabulos chiar daca is cu furtunul de oxigen pe nas :))) bravo curajoasa !!! sanatate maxima !!! hugs ***

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.