Allpaka.ro! sau cum se livrează simplu și ieftin

1
1900

Despre Allpaka.ro am auzit pentru prima dată în urmă cu două săptămâni, chiar înainte să plec din țară pentru sărbători. Voiam să trimit un colet care să ajungă la destinație când eu eram deja acolo, să îl pot primi. Știu că poate suna cel puțin ciudat, doar că nu îmi doresc să călătoresc cu bagaje la cală și conținutul era oricum fragil, deci exclus să ajungă întreg după călătoria cu avionul.

Am primit link-ul către Allpaka.ro și explicația vagă că ar fi un serviciu asemănător booking doar că pentru servicii de curierat.

allpaka-2

Cum se recomandă ei: Allpacka.ro este platforma comparativă de prețuri online pentru servicii de curierat lider în Europa Centrală și de Est. Compară prețurile de livrare de la cele mai mari companii de curierat din lume și comandă curierul preferat online, cu doar câteva click-uri. Nu mai este nevoie să soliciți oferte pentru a obține cel mai bun preț sau să aștepți la cozile de la oficiile poștale. Fie că ești în căutarea celui mai rapid sau celui mai ieftin sau celui mai convenabil serviciu de curierat, la Allpacka.ro ai garanția că vei găsi cea mai bună soluție pentru tine.

Cum funcționează: Apeși butonul mare și galben pe care scrie Prețuri-Comenzi și care deschide formularul interogativ referitor la livrare. Alegi tipul de livrare (colet, palet, plic sau alt fel de livrare), alegi tipul de transport (națională, export sau import), dacă trimiți din sau într-o țară străină va trebui o să menționezi, selectezi numărul de kilograme pe care îl are pachetul, apoi specifici dimensiunile cutiei și….asta este tot. Afli instant care sunt cele mai bune oferte de preț de la firmele de curierat și timpul în care ajung la destinație.

allpaka-3

Comparativ cu aflarea aceleiași informații direct de pe site-ul firmelor de curierat, vă spun că este floare la ureche. Am intrat să compar prețurile, voiam să mă asigur că prețul de pe Allpaka.ro este într-adevăr cel mai ieftin, și am pierdut o tonă de timp. În afara faptului că trebuie să completezi un milion de date, cer inclusiv adresa completă de livrare și date complete de facturare doar pentru a-ți spune care este costul. Cel puțin cei de la GLS. Nu aș fi un report de investigații bun, nu am avut răbdare și timpul chiar nu îmi permite să verific ce firmă are prețul cel mai bun.

Acum, după ce v-am explicat cum funcționează, să vă spun concret ce s-a întâmplat în cazul meu.

Doream să trimit mai multe chestii în Germania, obiectele din colet să ajungă intacte și să ajungă la destinație până de Crăciun. Am început să întreb pe la cunoscuți de prețuri și feedback cam pe 15 decembrie. În acel moment nu aveam nici conținutul integral al coletului, dar asta este o altă poveste.

allpaka-4

Miercuri, 21 decembrie, la 6 dimineața, aveam bilete de avion, deci era musai coletul să plece cel târziu marți. Pentru a reuși să trimit coletul marți, și asta este foarte important, a fost nevoie să fac comanda de curier luni până în ora 16:00. Repet, eu am trimis internațional, pentru coletele trimise în țară ridicarea se face în aceiași zi, singura condiție este ca plasarea comenzii să fie făcută până în ora 14:00.

Comanda de curier pe Allpaka.ro a durat maxim 5 minute și am primit un mail de confirmare a coletului, numărul de telefon al curierului și data estimativă de livrare. Apoi am primit un sms direct de la curier în care eram informată asupra ridicării pachetului. Allpaka.ro mi-a trimis apoi un alt mail cu privire la împachetarea în siguranță a obiectelor ce urmau să fie trimise, mi-a fost oferit un număr de telefon de suport clienți și numărul de AWB ce putea fi urmărit online imediat ce coletul avea să fie ridicat.

allpaka-5

Cei de la Allpaka.ro m-au sunat să îmi spună că este posibil să nu ajungă coletul până de Crăciun, ținând cont de faptul că am trimis foarte târziu coletul și este nevoie de 5 zile lucrătoare, dar că ei vor face tot posibilul să grăbească procesul. Super orientare către client, nu?

Am împachetat cu grijă coletul, am scris pe el citeț că este fragil conținutul și l-am sigilat. Curierul a venit marți și a ridicat pachetul la ora stabilită.

Am trimis colete și în țară și în afara ei, am trimis ca persoană fizică, am trimis ca persoană juridică în baza unui contract, am trimis prin aplicație sau prin înregistrare directă, sincer acum, niciodată nu mi-a părut trimiterea unui colet mai simplă și mai intuitivă ca prin Allpaka.ro. 

allpaka-6

Cum spuneam, coletul a plecat marți după amiaza din România. Vineri dimineață am primit mesaj de la curier că se va face livrarea până în ora 17:00. La ora 13:00, vineri 23 decembrie, coletul a ajuns la destinație. Da, un colet trimis marți după amiază din România a ajuns în Germania vineri la prânz.

Conținutul intact. Cred că a ajutat mult și faptul că am împachetat foarte bine și că am protejat borcanele cu polistiren. Da, borcane am trimis în Germania. Borcane cu miere, borcane cu zacuscă, gem și dulceață făcute în casă, și alte câteva bunătăți românești. Ce poți face? Celor plecați în străinătate le este dor de casă 🙂

În concluzie, Allpaka.ro este foarte simplu de utilizat, prețurile sunt într-adevăr cele mai mici de pe piață și oamenii care se ocupă de serviciu sunt profesioniști. Și să nu uităm de coletele care ajung la timp 🙂

Ați utilizat serviciul Allpaka.ro? Sunt tare curioasă de feedback, mai ales că eu am aflat de ei de foarte puțină vreme.

pe curând,

Z

1 COMENTARIU

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.