Acvamania şi Şcoala Piraţilor

1
2053

V-am spus că mă întorc să văd care este treaba cu Şcoala Piraţilor, programul de vacanţă dezvoltat de către cei de la Acvamania. Şi cum nu vă puteam dezamăgi (sau rata cele câteva ore de linişte, fără copii), am onorat invitaţia Cristinei şi am purces către Mogoşoaia.

Şcoala Piraţilor începe la ora nouă fix, aşa că a trebuit să pornim devreme de acasă pentru a ajunge la timp. Bagajele le-am făcut de seara pentru a păcăli alarma să sune ceva mai tarziu. Nu sunt un mare fan al trezitului de dimineaţă, aşa că nu îmbrăţişez cu drag fenomenul. În geanta mea mare de plajă am pregătit două prosoape, papucii copiilor, crema SPF Nivea for Kids (despre care neapărat trebuie să vă povestesc până ce nu trece vara de tot), sticlele cu apă şi bandanele lor (copiii mei nu sunt prieteni cu pălării sau şepci de orice fel, baticele/bandanele fiind singurele pe care le agreează), costumele de baie şi câte un rând de haine de schimb (just in case).

IMG_20150805_173636

Am plecat cu transportul în comun şi pot spune că am ajuns mult mai repede şi uşor decât îmi imaginam. Din Piaţa Romană, unde locuim noi, am luat metroul pana la parcul Bazilescu iar de acolo un maxi-taxi (care a costat fix 2 lei) până la intrarea în Parcul Mogoşoaia, unde se află Acvamania. Trebuie să vă spun că maxi-taxi are două opriri la Mogoşoaia, la intrarea în parc şi la palat. Pentru Acvamania trebuie să coborâţi la intrarea în parc. Cum treceţi de locul de joacă pentru copii, veţi vedea mare Wake Park Zumbaala (despre care v-am povestit aici) şi imediat după, parcul acvatic Acvamania. Simplu tare 🙂

Pentru ca drumul până la Mogoşoia a durat muuuult mai puţin decât am anticipat eu (credeam că vom face cel puţin 45 de minute până acolo), am ajuns înainte de ora nouă aşa că am avut timp sa ne plimbăm puţin prin parc şi să ne bucurăm de răcoarea dimineţii.

La ora nouă am mers şi ne-am căutat pe listă şi am făcut înregistrarea. Copiii s-au schimbat în costumele de baie (în cabinele special amenajate), iar eu simţeam mirosul libertăţii cum pluteşte în aer. Imediat ce au fost echipaţi în costume de baie a început distracţia. Au primit vestele de salvare, i-am cremuit bine, le-am pus bandanele pe cap şi i-am lăsat singuri şi liberi (exagerez puţin, i-am lăsat cu personalul Acvamania).

IMG_20150806_112457

Şcoala Piraţilor începe cu balaceală în parcul acvatic. Copii se distrează, înoată, exersează sărituri, se dau pe tobogan, sub atenta supraveghere şi cu participarea unui membru al echipei Acvamania.

După ce s-au răcorit şi s-au bălăcit suficient, încep lucrurile serioase. Cozma, membru al echipei şi antrenor de caiac cu 11 ani experienţă, îi preia pe micuţi. Încep lecţiile de caiac. În tot acest timp, ca un părinte grijuliu ce sunt, după ce fac cele zece poze cu care mai apoi să mă laud la cunoscuţi, îmi iau frumos ceva de băut şi citesc o carte, evident la umbră pe o rogojină. Mda, e greu şi solicitant să fii parinte.

Copiii au făcut echipe, au primit instrumentar, şi anume padele, le-au fost repartizate caiace, şi, după ce au fost instruiţi temeinic şi le-au fost explicate regulile de siguranţă, au pornit pe apă. Când i-am văzut în caiac, pe lac, mă simţeam ca pasărea aia de îşi vede cum puiul îşi ia zborul pentru prima oară. Padelau siguri pe ei, liberi, independenţi. O mândrie egoistă de mamă m-a năpadit. Eram fericită că învaţă ceva nou, că se distrează şi că îşi consumă toată energia într-un mod constructiv, iar eu îmi voi putea prelungi aceste clipe minunate de linişte şi când vom ajunge acasă caci vor cadea laţi. E uşor să ai copii…. mai ales când aceştia dorm.

IMG_20150806_111922

După ce au dat o tură de lac cu caiacul, copiii au ieşit pe uscat. Au fost preluaţi de către căpitanul Asociaţiei Maniers alaturi de care au petrecut următoarea oră şi jumătate. Evident că s-au distrat copios şi zgomotos, râsetele lor se auzeau de departe. Dar pe lângă distracţie au şi avut multe de învăţat. Lecţii despre maniere şi comportament predate pe înţelesul lor. Şi cum şcoala nu se putea încheia altfel, a urmat o nouă şi zdravănă portie de joacă şi bălăceală. Mai multă joacă = mai multă oboseală = mai mult somn acasă pentru ei, şi mai multă linişte pentru mine. Win-win situation.

Ne-a plăcut mult Şcoala Piraţilor de la Acvamania. Copiii s-au distrat şi au învăţat multe lucruri noi. Sincer, pe mine cel mai tare mă încântă lecţiile de caiac. Anul viitor vom putea face echipă şi vom putea explora râurile împreună. Am hotărât să mergem o săptămână întreagă la şcoala de vară de la Acvamania, mai ales că în fiecare zi structura programului este diferită şi învaţă altceva.

IMG_20150806_114229

Copiii se distrează, învaţă lucruri noi, iar eu…well, eu am liber de la ora nouă la ora unu şi voi profita de fiecare secundă. Cine a mai auzit de patru ore pe zi de libertate în plină vacanţă de vară? Poate doar cei care au bunici tineri şi implicaţi, pentru noi restul este pur şi simplu utopic :). Voi cum ţineţi ocupaţi copiii pe timp de război vară? Aştept cu maaaaaare interes sugestii şi idei.

O vara plină de zâmbete,

Raluca

1 COMENTARIU

  1. Multumim Raluca pentru aprecieri. Inseamna mult pentru noi mai ales pentru ca incercam (asa cum poate ai vazut) sa dam activitatii de acolo o tenta mai umana si mai putin comerciala. Sa auzim de bine, Cristi

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.