90% din cancerele de piele sunt vindecabile dacă sunt depistate la timp

1
1593

Am decis să pun un titlu informativ și de impact pentru articolul acesta. Pentru că de aproape 6 ani de zile vorbesc despre SPF și despre importanța protecției solare. Și sunt sigură că tot mai mulți dintre cei care citesc bloguri de îngrijire și frumusețe au decis să folosească zilnic produse cu SPF, însă nu toți.

În Europa sunt diagnosticate încă anual 200.000 de cazuri noi de cancer de piele. Și este enorm! Pentru că melanomul, una dintre cele mai agresive tumori maligne, are cea mai rapidă creștere. Mai exact, luând în calcul următoarele țări: Canada, SUA, Mexic, Chile, Brazilia, Norvegia, Danemarca, Belgia, UK, Irlanda, Franta, Portugalia, Spania, Elvetia, Italia, Grecia, Austria, Polonia, Germania, Finlanda, Suedia, Rusia si Australia – 85% dintre cazurile noi de cancer diagnosticate în țările occidentale înseamnă doar cancer de piele.

Și totuși, conform unui studiu global* desfășurat în 23 de țări, pe un eșantion de 19 569 de persoane, femei şi bărbaţi între 15 și 65 de ani, deși 88% conștientizează că riscul apariției cancerului de piele este în strânsă legătură cu lipsa protecției solare în timpul expunerii la soare, doar una din două persoane și-au făcut un control al alunițelor, iar una din trei persoane își verifică propriile alunițe cel puțin o dată pe an. 

Așadar, stăm binișor la teorie, dar în practică nu aplicăm ceea ce cunoaștem. La Roche Posay lansează pentru al doilea an consecutiv campania internațională Devino un skinchecker, o campanie cu caracter social, ce-și propune să informeze populația asupra mijloacelor de prevenire a cancerului de piele și importanța folosirii protecției solare în prevenția acestuia. 

Două elemente sunt cele mai importante când vine vorba de cancerul de piele: protecția solară aplicată de fiecare dată când ne expunem la soare, chiar și în extra-sezon și controlul dermatologic. Iar Laboratoarele La Roche-Posay au pus la punct și campania Zilele Protecției Solare, ce pune la dispoziția tuturor celor interesați consultații gratuite la dermatolog pentru verificarea alunițelor.

zilele-protectiei-solare-2016

În peroada 15 mai – 30 iunie 2016 vă puteți programa la o consultație GRATUITĂ la dermatolog, dar în limita locurilor disponibile, pentru verificarea alunițelor. Vedeți orașele în care se desfășoară campania pe www.protectiasolara.ro. Sunt peste 250 de medici dermatologi parteneri în 40 de orașe, așa că scuze își pot găsi doar cei care locuiesc doar la distanțe mult prea mari de orașele respective.

Nu intenționez să panichez pe nimeni, însă e bine să cunoașteți metoda ABCDE pentru depistarea din timp a cancerului de piele. A – Asimetrie, B – Borders (margini, bordură), C – Culoare, D – Diametru, E – Evoluție. Acestea sunt caracteristicile pe care trebuie să le căutați și să le urmăriți periodic atunci când vine vorba de alunițele pe care le aveți. Fiecare schimbare ar trebui să vă trimită la medicul dermatolog. Pentru că vă poate salva viața. Personal consider că banii și timpul investite într-o consultație dermatologică care doar îmi arată că sunt bine sunt resurse bine investite. Pentru că liniștea și încrederea în sănătatea mea sunt mai prețioase decât orice. Iar fiind sănătoasă pot face orice altceva, toate porțile îmi sunt deschise.

Metoda-ABCDE---Devino-un-SkinChecker

Așa că nu stați pe gânduri și programați-vă ASTĂZI la un control dermatologic al alunițelor!

*Studiu IPSOS 2014-2015, 23 de tari, 19569 de persoane (femei si barbati), cu varste intre 16-65 de ani.

1 COMENTARIU

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.