5 destinații exotice pe care trebuie să le vizitezi

2
2083

La ce te gândești când auzi ”destinație exotică”? La plaje? La flamingo? La cocktail-uri delicioase și umbreluțe multicolore? La nisip fin și palmieri? Eu personal mă gândesc la aventuri și ape nesfârșite. Mă gândesc la corali, scubadiving, rafting, temple și trezit în zori de zi pentru a descoperi culturi noi. Mi-am întrebat prietenii ce înseamnă pentru ei destinații exotice, care sunt preferatele lor și de ce, și am alcătuit un top 5 al celor mai minunate locuri de pe pământ pe care și tu trebuie (și poți) să le vizitezi.

Bali – Insula zeilor

Nu puteam începe altfel decât cu minunata insulă indoneziană Bali. Este singurul loc din lumea asta în care am simțit că sunt conectată la Univers printr-o frecvență proprie dar și colectivă în același timp. O insulă de poveste, cu temple, zei, ofrande și cel mai minunat apus din câte am văzut.

sursa
sursa

Strazile sunt aglomerate, localnici și turiști laolaltă umplu insula într-un mozaic superb. Cumva toată aglomerația asta nu este deranjantă ci plăcută. Îți dă senzația de apartenență și familiaritate. Balinezi, cu calmul lor specific, cu divinul adânc încrustat în caracter, știu să te facă să te simți că iei parte la ceva unic chiar și atunci când cumperi mâncare de la o tonetă ușor insalubră.

Pentru că mie îmi place aventura, în Bali am făcut rafting pe râul Ayung și scuba diving în Cristal Bay. Nu am ratat Pădurea Sacră a Maimuțelor (Ubud), lacurile gemene Buyan si Tamblingan și minunatul apus de la Templul Tanah Lo, și vă recomand să nu le ratați nici voi.

sursa
sursa

Bali se află și în recomandările prietenilor mei. Au recomandat insula pentru plantațiile de orez ce fac parte din UNESCO World Heritage, pentru multitudinea de temple absolut speciale, pentru atelierele de prelucrare a aurului și argintului, pentru plantațiile de ceai și cacao, pentru oamenii speciali și pentru cultura atat de neobișnuit de frumoasă. Eu vă recomand această destinație pentru încărcătura spirituală și pentru energia pe care o împarte din belșug tuturor celor care îi calcă țărmurile.

Cambodgia – Paradisul 

Cambodgia este locul în care trebuie să mergi cu o inimă deschisă pentru a putea aprecia cu adevărat acest tărâm al contrastelor. Merită să ajungi aici și doar pentru a vizita Angor Wat, cel mai special loc de pe planetă. Parcul arheologic, ce a fost declarat parte din UNESCO World Heritage in 1992, adăpostește impresionante temple și monumente.

Dacă în Bali te uimește spiritualitatea și conexiunea cu Univerul, în Cambodgia ești copleșit de lecția fantastică de istorie pe care o primești. După Angor Wat te poți vedea mai clar prin ochii civilizațiilor care au populat aceste locuri.

sursa
sursa

În Cambodgia, istoria incredibilă trăiește lalolaltă cu piețe plutitoare, orașe aglomerate și comerț stradal. Mașini și hoteluri de lux, copii goi, tuk-tuk-uri, dolari, engleză, franceză, mâncare servită cu mâna. Aventuri nemaipomenite și relaxare deplina, scuba și relaxare totală, arheologie și nou-nouț. Cumva totul își găsește locul în acest amalgam de culori nemaipomenite și te face părtaș la ceva atât de unic și special încât este greu de descris în cuvinte.

Și dacă vreți să aflați de ce Cambodgia se numește Paradisul, pe insulele acesteia se află răspunsul. ”Junglă, nisip fin și cel mai frumos albastru pe care îl poți vedea în viața asta” – așa mi-a descris prietena mea insula Koh Rong. ”Nu știi exact unde începe cerul și unde se termină pământul.”

sursa
sursa

Thailanda – Țara Zâmbetelor

De departe pe primul loc în lista destinațiilor exotice preferate de către marea majoritate, Thailanda și-a găsit loc și în clasamentul meu. Este în topul meu pentru bucuria pe care o imprima tuturor celor care aleg să o viziteze. Am prieteni care merg iar și iar în Thailanda, la fel cum ne vizităm noi prietenii dragi, cu dor în suflet și fericirea revederii.

sursa
sursa

”Este imposibil să nu te îndrăgosteși iremediabil de peisajele fantastice, de zâmbetul larg al oamenilor, de culorile frumoase și de liniștea pe care ți-o imprimă în suflet”. Este un loc ideal de evadare atunci când cotidianul îți apasă cu putere pe umeri. Țara Zâmbetelor primește tot stresul, supărarea și problemele și oferă în schimb pace. Nemărginită pace.

Când vei ajunge aici, vizitează în amanunt orașul Bangkok, supranumit și orașul templelor, și relaxează-te în Phucket, cea mai mare insula a Thailandei. Este o călătorie pe care nu o vei uita, în parte datorită plajelor fabuloase, nisipului fin, peisajelor rupte din rai, serviciilor impecabile și mâncărurilor senzaționale. Însă, cu siguranță îți va rămâne în suflet pentru energia pozitivă, aducătoare de noroc și pace, pe care ți-o imprimă.

Fiji – Țara Fericirii

Nici nu știu cum aș putea cuprinde frumusețea acestor insule. Aici ai tot timpul senzația ca ești intr-o fotografie lucrată în photoshop de către un fotograf iscusit. Totul este la superlativ, de la plajele intinse până la culorile păsărilor. Este destinația favorită a celor care iubesc aventura pentru experiențele atât de variate pe care le oferă și pentru care este recunoscută.

sursa
sursa

Suva, capitala insulelor Fiji, Bouma National Heritage Park, Lautoka, insulele Yasawas, Garden of the Sleeping Giant, sunt doar câteva dintre locurile ce nu trebuie ratate sub nicio formă. Fiji este locul în care frumusețea paradisiacă și-a unit forțele cu experiențele rupte de cotidian și aventurile fantastice pentru a crea locul ideal pentru deconectare.

sursa
sursa

Deși are atât de multe de oferit, ce face din Fiji un loc cu adevărat excepțional, un loc pe care trebuie să îl vizitezi viața aceasta, nu sunt nici peisajele și nici aventurile. Adevărata binecuvântare a acestor insule sunt oamenii care le locuiesc. ”Nu ai să întâlnești nicăieri altundeva în lumea asta mare urare, de bun-venit mai sinceră ca în Fiji. Te simți cu adevărat un membru al unei familii numeroase. În Fiji ești mereu binevenit, mereu întâmpinat cu zâmbetul pe buze, mereu acasă.”

Filipine – Insulele iubirii

Închei cu Filipine, tărâmul armoniei, al păcii și al iubirii. Un loc magic în care frumusețea și iubirea se găsesc la tot pasul. Frumusețea de aici îți taie pur și simplu respirația. Nu este loc spre care să privești și să nu fii convins în absolut că te afli în paradis. Este o destinație ideală pentru relaxare, pentru experiențe culinare, pentru explorări în apă și pe uscat. Ai nevoie de o viață întreagă să cunoști cu adevărat Filipine și poate nici la finalul ei nu ai ajuns la finalul descoperirilor.

sursa
sursa

Tubbataha Reef, Biserica San Agustin, Puerto Galera, râul subteran din Puerto Princesa, Chocolate Hills și Boracay sunt doar câteva dintre locurile pe care trebuie să le pui pe listă pentru când vei ajunge în Filipine. Fie că își place să explorezi, fie că îți dorești doar relaxare, ai ajuns în locul potrivit.

Sunt multe locuri de vizitat și multe de experimentat. Este o destinație exotică extraordinară, dar ce o face să fie atât de specială? Armonia. Dragostea. Înțelepciunea.”Dacă te simți pierdut, Filipine este locul ideal în care poți reînvăța limbajul real al iubirii. Doar aici pământul îți vorbește. Apa îți vorbește. Cerul îți vorbește”. Este simplu să te armonizezi cu Universul atunci când totul, pămantul, apa, cerul, oamenii, sunt deja pe aceiași frecvență.

sursa
sursa

Vizităm impreună? Nici eu nu le-am bifat încă pe toate. Dacă ați putea alege dintre cele 5 destinații din topul meu, care ar fi prima alegere? Unde și de ce ați călători mai întâi? Sunt tare curioasă unde doriți să vă poarte pașii 🙂

Z

Articol scris ca temă pentru #ScoalaFlanco, primită în cadrul cursului #TravelPesteAsteptari.

2 COMENTARII

  1. okay ..pe primul loc ar fi tot Bali , apoi Bora- Bora , apoi Seychelle, apoi Curacao si in final Fiji 🙂 dar e cam aiurea sa le pun pe un loc anume, pentru ca se afla la egalitate in topul dorintelor mele :)))

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.