#365 – Generația Abracadabra

3
1963

Eu tot scriu și scriu despre mine tot ce îmi trece prin minte, dar cred că la un moment dat o să mi se facă rușine de toate dezvăluirile pe care le fac. Adică….

Astăzi vreau să iau taurul de coarne și să vă spun că fac parte din generația Abracadabra. Am crescut cu Magi, căpcăunul, echipa Abracadabra, și sigur-sigur pot fredona câteva cântece. Dacă se întâmplă să aud un cântecel pe undeva, știu imediat versurile, cine îl cânta și în ce context.

Da, știu că spun mereu că am doar 25 de ani. Da, știu că nu îmi arăt vârsta, dar zău că fac parte din generația Abracadabra (aici am încercat să fac o manevră scriitoricească prin care să vă induc vouă că arăt eu mega tânără și că primesc des complimentul ăsta. A mers?).

Am crescut cu cheia de gât, mă uitam la desene fix 30 de minute pe zi (că atât era program), și nu respiram duminica când apărea pe micul ecran Magi, Abramburici și Abramburica, Ducu, Mica, Radu, Colombina. Nu am ratat 13 ani nici o emisiune.

Pffff, sunt puțin ciudată, cred. Eram destul de mărișoară când au încheiat proiectul Abracadabra și eu am plâns. Spune-ți-mi, vă rog, că nu sunt singura, altfel mă simt nevoită să caut cel mai film pentru bărbați ca să mă simt bărbată din nou. Auzi, am plâns când au încheiat Abracadabra…. Cum ar spune fetița mea….mooooaaaallllleeeeeeee! (a se citi cu intonație).

Voi cele care sunteți acum în floarea vârstei, și nu vă numărați mai mult de 20 de flori în buchetul vieții (hai că sunt Eminesciană rău astăzi), sunt convinsă că nu știți despre ce vorbesc. Și la fel de sigură sunt că veți da un search pe Google să aflați.

Acum, vreau și de la voi o dezvăluire patetică, să echivaleze cu a mea, că altfel nu mă mai joc. Că doar nu sunt singura care s-a dus de 1 decembrie la ProTv să vadă live echipa Abracadabra?

cu dor de vremuri apuse,

Raluca

3 COMENTARII

  1. :)) Bineee, vrei marturisiri rusinoase? eu preferam „Feriti-va de magarus!” 😛 Am iubit si eu echipa Abracadabra, Abramburica era preferata mea, daaaar Eugen Cristea ma fermeca si mai tare 🙂

  2. Ce vremuri frumoase! Si eu am crescut cu emisiunea Abracadabra, abia asteptam duminica sa o urmaresc. Prea putin imi amintesc de desenele animate cu Mihaela de la „romani”, stiu ca ma uitam la sarbi la Lolec si Bolec si la Lupul cel rau cu faimoasa replica: Ai sa mi-o platesti, iepurasule!
    Filmul meu preferat pentru copii era Veronica, ma impresionau personajele si cantecele din film, povestea Veronicai, absolut tot.
    Tom si Jerry se dadea cu portia 🙂 daca mai tine minte cineva. Singurele desene animate pe care le-am vazut de la inceput pana la sfarsit au fost Sandy Bell si Lidia.

  3. Oh da ..ii stiu si eu pe Abracadabra ,…si pe „‘Feriti-va de magarus”…desenele animate cu Lolec si Bolec , Lupul cel rau..si neuitatul „Veronica „. Acum exista Violetta, monstrii nu stiu care , „Ciudateni „,Ninjago si toata natia lor. Noi plangeam cand se termina ceva pentru ca ne era teama ca n-o sa mai urmeze nimic. Ei, cei de azi nu plang pentru ca au nu stiu cate canale , optiuni si desene unele dupa altele.. prea multe…si prea violente. Noroc de Tom si Jerry sau Cenusareasa …ca mai vad si eu cate ceva normal .:)

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.