#365 Cuvinte

14
1557

Dezvăluirea de astăzi este un joc și o provocare în același timp, vreau să vă spun în fix #365 de cuvinte despre mine și cuvinte 🙂 Să vedem dacă și reușesc.

A fost o perioadă în viața mea în care chiar credeam că nu sunt talentata la nimic, ca nu există în mine nici un strop de talent. La orice mă pricepeam cât de cât realizam că sunt, în cel mai bun caz, mediocră. Era cu atât mai frustrant cu cât priveam în jur și vedeam că fiecare persoană are câte un talent ascuns în ea.

Am încercat să mă descopăr, să mă cunosc, să experimentez. Multă vreme am căutat în mine ceva ascuns care să mă facă unică și specială, ceva numai al meu. A fost cea mai dificilă căutare a mea. Am petrecut mult timp eu cu mine și m-am explorat așa cum cred că ar trebui să o face fiecare persoană. Am căutat în adâncul meu și mi-am pus multe întrebări. Mi-am oferit răspunsuri și timp să le înțeleg.

După ce această perioadă s-a încheiat, știți care a fost cea mai mare descoperire a mea? Că nu am un talent, ci mai multe. Că sunt în multe mediocră și că la altele sunt absolut varză. Nu pot fi balerină, sau muzician, pictoriță, sculptor. Și e ok. Sunt foarte bună la multe sporturi, deși sunt cam leneșă. Sunt bun organizator de evenimente. Am un simț estetic dezvoltat.

Și știți ce mai am? Care este cea mai de preț comoară a mea? Am cuvinte. Da, știu să vorbesc (prea mult, după părerea anumitor rău-voitori). Am multe cuvinte pe care știu să le sucesc și să le răsucesc, pe care le pot contorsiona după propria-mi voie, căci ele ascultă doar de mine. Pot vorbi în imagini și culori. Pot zugrăvi tablouri întregi mai ceva ca Picasso. Pot făuri din ele povești și coșmaruri, pot face oamenii să râdă și să plângă. Cuvintele mele au puteri nebănuite, căci ele sunt talentul meu cel mai mare și frumos. Am cuvinte, și sunt mândră ca ăsta este talentul meu. Al vostru care este?

Numărăm cuvintele din text să vedem dacă am reușit? Vă spun eu că da 🙂

pe curând,

Raluca

14 COMENTARII

  1. Cred ca si eu am talent la comunicare ,,,cum se zice : „am cuvintele la mine ” aproape oricand. Deci as fi un bun PR , specialist in comunicare . Poate si un bun avocat. Poate si un bun regizor. La ( aproape) toate filmele…intuiesc instant ce se va intampla, cum e sfarsitul filmului ..chestii de astea 🙂

  2. Si eu am avut o perioada in care credeam ca nu sunt talentata la nimic, ca toti sunt buni si eu mediocra sau chiar slaba; mai aveam si o mama perfectionista, care ma tot descuraja la cea mai mica abatere… Punctul meu forte nu a fost niciodata ambitia; eu am mizat mereu pe satisfactia lucrului bine facut, fiind inspirata de bunicul meu (el era bun la toate, pe orice punea mana iesea impecabil, fie ca vorbim de gradinarit, tamplarie, zidarie). Si eu mi-am pus multe intrebari, m-am analizat, i-am analizat si pe cei din jur, si treptat mi-am dat seama ca nu-s chiar atat de stearpa. Cu timpul am descoperit ca in multe lucruri pe care le faceam si le consideram banale se ascunde un strop de talent – de la rabdarea de a gradinari, a croseta, broda, vopsi, picta, decora si repara obiecte pana la capacitatea de a rezolva probleme de matematica in timp record, a intelege lucruri complexe pentru varsta mea, a memora zeci de versuri si formule matematice rapid, etc.
    Cu totii am fost inzestrati de Dumnezeu cu daruri, insa tine de noi sa le descoperim si mai ales sa le fructificam, sa nu le lasam sa se astearna praful pe ele. Talentul meu este sa inteleg lucruri si sa le explic si altora, pe intelesul lor (matematica, fizica, chimie, medicina, modul de functionare al unor dispozitive mecanice sau electronice, fenomene astronomice, functionarea softurilor, cam orice… pur si simplu citesc, ma documentez, inteleg, apoi pot explica si altora). Asa ca imi folosesc acest talent la jobul meu (da, chiar exista un job in care e nevoie de asa ceva), si nu numai. Faceam acest lucru inca din scoala generala, cand le explicam colegilor in pauze cum functioneaza lentilele la fizica si cum e cu geometria in spatiu, dar si cand imi ajutam colegii care lipseau o perioada de la scoala sa recupereze lectiile la care nu au fost prezenti. Iar acest talent imi aduce o multime de satisfactii, pentru ca stiu cat de importanta este o educatie de calitate in formarea noastra ca oameni.
    Cam atat despre mine pe ziua de azi. Uite ca m-am incadrat si eu in 365 de cuvinte 

  3. 16. De când sunt mică am încercat să fac toate activitățile extrașcolare posibile. Înainte de liceu am făcut handbal, baschet, canto, pian, chiar și protecția păsărilor. La liceu m-am implicat foarte mult în voluntariat și am fost reprezentanta elevilor din liceu și județul Olt. Atunci mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare, organizare și leadership. Tot atunci am fost și protagonista unor scurt-metraje, fapt ce m-a făcut să cred că poate chiar sunt o artistă, așa că în facultate am intrat într-o asociație de teatru și am jucat în prima piesă în mai puțin de 2 săptămâni de repetiții. Tot în 2015 a apărut și blogul, unde cred că pun puțin din fiecare pasiune. 😀

  4. Si eu credeam ca sunt antitalent pana cand am descoperit scrisul si mi-am dat seama ca asta vreau sa fac, imi place sa scriu si cred ca asta este talentul meu, dar sunt sigura ca mai am si altele ne-explorate inca.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.