#365 – Cocos, să fie cu cocos

7
1834

Nu știu exact când a început schimbarea, nu știu să numesc momentul exact când am renunțat la Mars pentru Bounty, sau când am descoperit bomboanele Clepsidră de la Bucuria și am decretat că sunt raiul. Nu știu sigur nici când am ajuns să caut tot cocosul din lume pe rafturile magazinelor. Ce știu, însă, sigur este faptul că acum îl ador.

În Kuala Lumpur am mâncat cea mai bună înghețată din lume. Știți cu ce era? Dap, cu cocos. Dar nu orice fel de înghețată, ci una făcută artizanal. Luau jumătate de nucă de cocos, scoteau toată pulpa, o așezau într-un fel de bol de plastic, puneau cupele de înghețată deasupra și asta era. Delicioasă este puțin spus. Nu cred că există ceva mai bun.

De bomboanele Bucuria mă leagă o istorie lungă. Pe vremea când eram încă la liceu, avem câteva prietene bune. Erau venite din Basarabia și erau considerate studenți străini. Când primeau pachet, sau ori de câte ori mergeau acasă în vacanțe, în bagaje întotdeauna aveau loc de cinste ciocolatele, denumirea generică pentru orice conținea ciocolată. Nu descoperisem pe atunci bomboanele cu cocos, sau cel puțin nu țin minte deliciul suprem din folia argintiu cu albastru.

Chiar dacă clepsidrele le-am descoperit abia când a ajuns brandul și pe piața noastră, pot spune că a fost o bucurie să le descopăr la noi și eu deja să știu ce și cum.

Acum le evit cât pot de mult, pe motiv de asemănare izbitoare cu o minge de baschet. Eu mă asemăn cu mingea, nu bomboana. Deși, uneori în nopțile cu lună plină, aud chemarea tainică a bomboanei cu cocos. Uneori puterea este de partea mea și rezist. În celelalte 99% din cazuri merg și cumpăr.

Când am descoperit pentru prima oară pe rafturile de la Mega laptele de cocos, a fost zi de sărbătoare și am decretat zi liberă în tot ținutul (în ținutul din capul meu unde eu sunt regină, dar vă povestesc altă dată despre asta, cu altă ocazie). Acum nu îmi lipsește din casă și este, cu siguranță, preferatul meu.

Cred că dacă ar scoate un brand o pereche de cizme oribile, cele mai urâte cizme pe care vi le puteți imagina, și ar spune că au aromă de cocos și că sunt făcute din nu știu ce fibră de nucă de cocos, vă spun că există șanse mari, până undeva spre 100% ca eu să le cumpăr. Cam așa de mare este obsesia mea pentru cocos.

Nu știu dacă este normală această obsesie și nici nu intenționez să mă caut, îmi este frică de ce altele aș mai putea descoperi. În altă ordine de idei, când vom pune cap la cap cele 365 de articole, la final de an, cred că vom descoperi toți, dar eu sigur voi fi cea mai surprinsă, că sunt o persoană mega ciudată. Mă consolez la gândul că la fel sunteți și voi așa că vă invit să comentați. Aș vrea să mă conving, nu de alta 🙂

pe curând,

Raluca

7 COMENTARII

  1. Stai sa vezi ce ciudata sunt eu :))) imi place laptele de cocos si imi plac bomboanele rafaello ..dar bounty nu :)) le prefer pe cele snikers :))( este o cutie aniversara care de obicei combina din cele mai mici , snikers, mars, bounty. dove ,twix ). ..deci . cele bounty raman nemancate :))) cumva aproximativ nemancate ..caci le mananca ai mei copii :)))

  2. I’m a Bounty fan!! :)) Ai, ce pofta mi-ai facut! E o nebunie intreaga cu cocosul asta, il ador, nu imi lipseste niciodata din casa punguta cu cocos ras si uleiul de cocos. Iti spun o ciudatenie: cand ma apuca poftele de Bounty ma duc la punguta mea de cocos si mananc 2 lingurite, e atat de buuun! :))
    Ah, inca o nebunie: fac snitelele din piept de curcan sau de pui date prin cocos(in loc de pesmet), ii dau gata pe toti cu ele 🙂

  3. Nu prea ma impresioneaza cocosul.
    Eu sunt fan al maslinelor 🙂 imi lasa gura apa cand sunt miros de masline (in special kalamata), cred ca as manca si inghetata de masline 🙂 Mananc aproximativ 2-3 kg de masline pe luna – goale, cu paine prajita, pasate si amestecate cu avocado (iese un pate delicios), in salate… nu conteaza, masline sa fie.

    Iar bomboanele Bucuria sunt prietenele mele cele mai bune 😛 locuiesc in Galati si beneficiem din belsug de bomboanele moldovesti 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.