MamaPan – brutarie cu suflet

0
1882

Săptămâna trecută am fost la un eveniment despre care nu am reuşit să vă povestesc, un eveniment foarte aproape de sufletul meu, este vorba despre lansarea oficială a brutăriei MamaPan.

Brutaria MamaPan este o intreprindere sociala aşa cum toate intreprinderile sociale ar trebui să fie. Intreprinderea a luat naştere din dorinţa CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate de a face ceva mai mult pentru femeile care îşi cresc singure copii, din dorinţa de a le sprijini şi a le oferi un ajutor complet şi complex.

„Multe dintre femeile care își cresc singure copiii sau care au trei sau mai mulți copii au situații dificile, găsesc cu mare greutate un loc de muncă sau un mediu de lucru permisiv și susținător în ceea ce privește nevoile lor legate de viața de familie. Am pornit în acest proiect în primul rând de la nevoia de a oferi sprijin în mod direct acestor femei. Apoi, am vrut să creăm un produs natural, viu și să dezvoltăm o afacere sustenabilă. Am construit, cu ajutorul femeilor aflate în situații de dificultate economică și socială, un produs sănătos, pe care îl putem oferi în mod responsabil comunității”, a spus Irina Sorescu, Președintă Executivă a CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate.

Brutaria MamaPan produce pâine și patiserie artizanală cu maia, fără drojdie industrială, din ingrediente naturale și coaptă pe vatră, o pâine sănătoasă şi bună aşa cum făcea bunica. Sortimentele sunt variate, cu făină albă, intermediară sau 100% integrală, cu făină de secară, cu semințe, cu usturoi sau ceapă, dar și plăcinte cu dovleac, cu mere, cu varză murată, fursecuri cu unt, sărățele și cozonac cu nucă și fructe.

10458016_499975273510657_6248593854504245251_n

Produsele sunt pregatite cu multă dragoste şi grijă de către brutărese, cu dragoastea şi grija pe care doar o mamă o poate arăta copiilor ei. Pâinea cu maia este recunoscută pentru proprietățile nutritive aduse de grâul integral, are indice glicemic redus și gust foarte bun. Prepararea durează mai mult decât în cazul unei pâini industriale, aproximativ 18 ore, din care cea mai mare durată este dedicată producerii prefermentului (maiaua) şi anume 12 ore. Pe parcursul acestui proces îndelungat şi migălos de preparare, o parte din glutenul din aluat este înlăturat; prin urmare, pâinea cu maia poate fi bine digerată chiar şi de către persoanele cu sensibilitate la această proteină vegetală.

Brutaria MamaPan nu este doar o brutarie, de aceea chiar pot spune că de acolo nu cumperi doar pâine. Brutăria MamaPan este o mână întinsă mamelor aflate în situaţii dificile, este un răspuns social la o problemă mult prea mult ignorată. Pâinea pe care o cumperi de la MamaPan nu este doar o pâine, este o bucăţică de dragoste împletită cu recunoştinţa mamelor care o frământă şi o coc zi de zi.

12249670_504820969692754_5629946648110452429_n

Ideea brutăriei MamaPan mi se pare extrem de mişto pentru că poţi oferi familiei tale o pâine tradiţională, bună şi sănătoasă, şi în acelaşi timp eşti alături de mamele singure ce au nevoie de ajutor. Faci ceva bun pentru familia ta în timp ce faci o faptă bună şi pentru familia altcuiva. Cam cât de tare este asta?

Produsele MamaPan pot fi comandate online, pe www.mamapan.ro, transportul fiind gratuit pentru o comanda minimă de 50 de lei sau pot fi cumpărate din magazinele partenere (Ki-Life, BăcăniaVeche, Legume de Țară, PrăvăliaMică, Moara cu pietre, Băcănia cu suflet Donia, Micii producători).

Haideţi să facem împreună o faptă bună, aburindă, proaspăt scoasă din cuptor 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.