#S6storyofdesign: Live blogging

2
3265

Ce-ar fi viața fără provocări? O înşiruire de evenimente cel puțin anoste. Ei bine astăzi asistați la o premieră pe Beauty by Jules.
Mă aflu într-un microbuz, în drum spre Mogoşoaia, şi scriu acest articol de pe un telefon Samsung Galaxy S6 Edge. Toată ziua voi vizita împreună cu alţi bloggeri ateliere de bijuterii în Bucureşti şi împrejurimi. Aşa că stați pe-aproape.
Urmează poze şi informații din atelierul Alinei Carp.
Tocmai am descoperit cea mai drăguță nicovală din lume.
image
Orice mic obiect creat aici are nevoie de o mulțime de ustensile pentru a-şi găsi forma finală. Asta pe lângă inspirație şi multă dedicare.

 
image

image
Ultima colecție a Alinei este inspirată de legenda Anei lui Manole. Obiecte ultra-feminine şi pline de încărcătură emoțională.
image

image

image

image

Am plecat din atelierul Alinei pentru a ne îndrepta spre cel al Adelinei Petcan. Secretele metalului şi ale sticlei încă se lasă descoperite. V-am spus că inspirația acestui periplu în lumea bijuteriei contemporane vine de la materialele din care este confecționat telefonul Samsung Galaxy S6 Edge?

image

În atelierul Adelinei personajele devin bijuterii. Sau metalul devine foarte … personal. Bijuteriile create de ea sunt sculpturi miniaturale, artă la purtător.
image

image
image
Următoarea oprire – atelierul lui Paul Popa. De-abia aştept să descopăr noi secrete ale metalului.
image

Bijuteriile lui Paul sunt supradimensionate, dar asta nu le fură din delicatețe.
image

image
Nu lucrează cu metale prețioase, însă fiecare piesă este o mică operă de artă.
image

image

image
Ultima oprire de astăzi o facem la atelierul Milenei Buiculescu. Descoperim secretele sticlei de data aceasta.
Între timp, eu pot spune că sunt surprinsă de faptul că am reuşit să scriu un întreg articol doar de pe telefon. Samsung Galaxy S6 Edge reşeşte să mă surprindă nu doar prin design, o fuziune de metal şi sticlă, dar şi prin performanță şi uşurința în utilizare.

Dar să revenim la Milena, care îmblânzeşte sticla făcând-o să ia forma pe care o doreşte ea. Cuptorul imens poate ajunge la o temperatură de 950 de grade, însă dă sticlei formele cerute de imaginație şi inspirație.
image
Mulajele de ipsos, deşi fragile, permit modelarea foilor de sticlă în forme perfect controlate.

Sticla este foarte permisivă ca formă şi culoare, iar Milena a studiat în diferite colțuri ale lumii diverse tehnici pentru a-şi pune ideile în aplicare.
image
image
Fiecare atelier vizitat a fost diferit, cu un farmec aparte. Spaţii mari sau mici, eficientizate la maxim, toate au un lucru în comun – dau frâu liber creativității. Sunt spații furate, cărora li s-a dat o destinație diferită față de cea imaginată de constructor.

Sunt maxim o povestitoare, nu mă pot pune în locul niciunuia dintre artiştii pe care i-am vizitat astăzi. Însă pot înțelege un lucru foarte bine: ieşirea din zona de confort. Pentru că asta am făcut eu astăzi, schimbând monitorul clasic sau chiar pe cel al unui laptop cu unul de telefon. Şi chiar dacă am fost 100% mobilă (acum scriu tot din microbuz), temerea inițială că voi abandona update-urile pe parcursul zilei din cauza bateriei sau a tastaturii mult mai mici nu s-a adeverit.
Orice plan ai avea, orice idee, soluții există. Trebuie doar să ai mintea deschisă şi să profiți de orice oportunitate ți se oferă. N-am avut laptop azi, dar telefonul Samsung cu 4G a fost unealta perfectă pentru comunicarea cu cititorii mei.

2 COMENTARII

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.