Fake sau original? Dileme parfumate și-un concurs

216
53587

Dacă în modă se copiază/replică/clonează absolut orice, mai ales în ceea ce privește modelele marilor case, în domeniul frumuseții cea mai afectată categorie rămâne cea a parfumurilor. Replici mai mult sau mai puțin reușite și reinterpretări care de multe ori păcălesc ochiul și nasul. Cum reușim totuși să distingem dintre un parfum original și unul contrafăcut?

Sunt câteva lucruri care dau de gol imediat replica. În primul rând ambalajul. Majoritatea caselor mari își împachetează în țiplă parfumurile. Iar ambalajul acesta este perfect mulat pe cutie, strâmt, încât chiar și dacă marginile s-au desfăcut (deși puțin probabil), această țiplă va rămâne bine fixată pe cutie. De multe ori am rupt pur și simplu folia de plastic care ambala cutia, pentru că nu exista nicio șansă să scot cutia altfel, atât de bine era fixată pe cutie.

Replicile au țipla de cele mai multe ori pusă în grabă, subțire, nefixată corespunzător, încât cutia aproape joacă în „îmbrăcămintea” transparentă. Este un prim semn de întrebare asupra originalității parfumului.

Există însă și branduri care nu își ambalează în țiplă produsele, în general casele de parfumerie ceva mai accesibile la preț, din observațiile mele. Și atunci trebuie căutate și alte elemente de siguranță pentru verificarea originalității. Trecem la cutie.

Cutiile parfumurilor originale sunt din carton de bună calitate, iar cel mai adesea numele brandului și al parfumului sunt embosate (scrise în relief) pe cutie. Sunt cazuri în care ambalajele au scrisul șters sau se ia vopseaua de pe cutie. Deja nu mai vorbim de semne de întrebare aici, cu siguranță parfumul este un „fake” în aceste cazuri. Alte semne că parfumul nu este original: numele parfumului sau al brandului este scris greșit, litere inversate, de exemplu. Culoarea logo-ului este greșită, la fel dimensiunea sa sau felul în care este poziționat numele brandului pe cutie.

Pentru că am obiceiul să păstrez și cutiile produselor pe care le folosesc până la epuizarea (sau expirarea) lor, vă pot spune că în cutie există ambalajul intern (din carton gofrat de cele mai multe ori) care ține sticla parfumului suficient de fixă cât să nu se deterioreze. Dacă agitând puțin cutia simțiți că sticla nu este deloc fixată și joacă mult prea mult, ca și cum cutia este prea mare, există un semn de întrebare asupra originalității.

Ambalaj intern parfumuri originale

Am trecut testele de mai sus, dar există încă dubii. Verificăm dacă există o corespondență între codul inscripționat pe fundul cutiei și codul de pe fundul sticluței. Dacă nu sunt identice sau unul dintre ele nu există, vorbim de un „fake”.

Serii parfumuri originale - pe cutie si pe flacon

Toate testele de mai sus trecute. Capacul. Dacă nu stă bine fixat pe sticluță, e posibil să vorbim de un parfum contrafăcut. Există desigur posibilitatea ca o cutie strivită/aruncată să fi deteriorat capacul, dar atunci trebuie să existe semne de crăpare pe el. Capacele parfumurilor originale nu au joc în general, deși sunt unele flacoane, ceva mai futuristice, care pot forma impresia unui produs contrafăcut.

Capacele se inchid perfect la parfumurile originale

La acționarea atomizorului parfumul original nu se prelinge pe lângă manșon și pulverizează într-un voal fin, uniform. Dacă pulverizarea se face în jet, neuniform, cel mai probabil vorbim de un fake.

Rezistența, persistență, aromă. Acestea sunt lucruri foarte personale, ce țin de fiecare piele și de multe ori parfumurile originale nu persistă pe unele persoane și au o aromă modificată pe persoane diferite. În schimb, parfumurile marilor case sunt create în straturi (de obicei note de vârf, de mijloc și de bază) și se etalează în etape. Notele de vârf sunt cele care se simt imediat după aplicarea parfumului și se duc rapid, durează puțin, de ordinul minutelor de cele mai multe ori. Notele de mijloc sunt cele care își fac loc după primul impact, cel al notelor de vârf, iar acestea pot dura câteva ore. Notele de bază sunt cele care rămân la final pe piele și se impregnează de cele mai multe ori și în haine, durând chiar și câteva zile (cu condiția să existe o ceartă cu dușul).

Parfumurile contrafăcute sunt în general liniare. Miros la fel de la început la final, fără să existe subtilitățile de arome care se fac simțite o dată cu trecerea orelor.

Nu este de ignorat nici locul de unde este achiziționat parfumul. Într-adevăr, parfumurile originale se vând în parfumerii agreate de casele producătoare, însă există și alte surse de încredere, de cele mai multe ori cu prețuri mai mici decât parfumeriile consacrate. Un astfel de loc, descoperit de câteva luni, este Aromedelux (Adl pe scurt) în cazul meu. Și credeți-mă că sunt o mare-mare sceptică când vine vorba de parfumuri cu prețuri mici.

Cumparaturi Arome de lux

Cum mi-au câștigat încrederea: am putut să le vizitez sediul (Str. Mendeleev nr. 17, Piața Amzei, București) și să stau de vorbă cu Anduela, fondatoarea Adl. Așa am aflat că sunt o echipă de 2 oameni, deci costuri operaționale reduse. Am stat de vorbă ore (nu exagerez deloc!), despre o mulțime de subiecte. Mi-a câștigat încredere prin franchețe, ceea ce apreciez enorm. Anduela verifică sursele de achiziționare ale parfumurilor și se asigură că nu ajunge sub nicio formă la un client un parfum contrafăcut, ci doar parfumuri 100% originale. Iar oricine se poate duce chiar și în vizită la sediu, doar să se asigure că într-adevăr compania există și nu este una fantomă. Așa, cum sunt scepticii ca mine, care nu cred până nu verifică.

Sediu Arome de Lux

Ce mi-a plăcut foarte mult la Arome de Lux: parfumurile sunt ambalate ca pentru cadou, chiar dacă nu se cere asta. Este bucuria descoperirii pe care doresc să o ofere tuturor clienților. Cele două parfumuri pe care le-am luat de la Adl au absolut toate elementele de originalitate despre care v-am vorbit, sunt originale și au avut prețuri excelente. Am știut din start că parfumurile sunt pe stoc și pot fi livrate imediat pentru că acest lucru era afișat pe pagina fiecărui produs. Luni am plasat comanda online, marți eram la sediu să o ridic, chiar cu o zi mai devreme față de ziua în care mă anunțasem, pentru că prinsesem o fereastră în programul meu. Am achitat, mi s-a oferit bon, mi-au fost ambalate frumos parfumurile, cât să fac uitate durerile de cap de cu o zi înainte și să plec încântată spre următoarea întâlnire.

Impachetare cadou Arome de lux

De fapt, decât să încerc să vă conving și pe voi, vă invit să testați experiența Arome de Lux. Vă pun la dispoziție un voucher de 100 de lei pentru a cumpăra parfumul care vă atrage cel mai mult de pe www.aromedelux.ro printr-un concurs.

Concurs Arome de lux

Condiții de participare:

1. Să fiți fani ai paginilor Arome de Lux și Beauty by Jules.

2. Să-mi spuneți într-un comentariu voi cum verificați și cum vă convingeți de originalitatea unui parfum.

3. Să completați formularul Rafflecopter de mai jos.

a Rafflecopter giveaway

Opțional, primiți 2 șanse în plus în extragerea câștigătorului dacă mă urmăriți și pe Instagram, fie că sunteți follower nou sau vechi. Trebuie doar să-mi scrieți în căsuța din formularul de înscriere numele contului vostru de Instagram.

Înscrierile se fac până pe 5 decembrie seara, iar pe 6 decembrie voi fi mesagerul lui Moș Niculaie, îmbrăcat în hainele parfumate Arome de lux.

Spor la înscriere!

P.S.: Sunt curioasă ce parfum v-ați alege în caz de câștig, poate îmi spuneți și asta în comentariu.

UPDATE 6 decembrie: Voucherul merge astăzi în ghetuțele Florentinei. Mai exact, Florentina Silvia Haralambie a fost extrasă în formular. Felicitări!

Aștept un email pe adresa contact@beautybyjules.com de la Florentina pentru confirmare.

216 COMENTARII

 1. Si eu testez ambalajul,respectiv tipla. De asemenea,incerc sa vad daca scrisul de pe sticla se ia,ceea ce inseamna ca este fake. Insa o colega mi-a mai dat un pont: pulverizez parfumul pe oglinda,daca se prelinge e fake,daca ramane acolo fix (aproape) inseamna ca e original.
  Imi doresc un Cacharel-Promesse…:)

 2. Sunt mai multe criterii dupa care cumpar un parfum: 1 este AMBALAJUL:trebuie să aibă un ambalaj dintr-un carton de calitate. Dacă vezi că ambalajul este bine confecţionat în cel mai mic detaliu ai deja un indiciu că produsul e autentic.
  2) CODUL PRODUSULUI: Pe cutia produsului comercial sigilat există de cele mai multe ori un cod ştanţat care ar trebui să se regăsească identic şi pe flaconul parfumului.
  3) FLACONUL. Sticla parfumului, la fel ca şi cutia, trebuie să îndeplinească cerinţe foarte dure impuse de casele de parfumuri. Unele sticle sunt adevărate opere de artă şi sunt foarte greu de realizat. Dacă totuşi un producător neautorizat de ambalaje încearcă să falsifice un parfum, cu siguranţă sticla respectivă nu va arăta precum originalul, va avea imperfectiuni şi deficienţe de calitate vizibile.
  De asemenea, flaconul trebuie să fie într-o condiţie perfectă şi nu ar trebui să prezinte scurgeri de nici un fel.
  4 LIMPEZIMEA PARFUMULUI:SCUTUR sticla de parfum, dacă bulele de aer dispar în aproximativ 10 secunde, atunci acesta este autentic. Dacă nu dispar şi parfumul se prezintă spumos, înseamna că nu este cea ce caut
  5)Parfum fără impurităţi. În momentul agitării parfumului, lichidul nu trebuie să prezinte impurităţi de nici un fel. Dacă lichidul din interiorul sticlei este unul curat atunci parfumul este unul original.

 3. Buna! eu cand imi cumpar un parfum prima data verific codul de bare acesta trebuie sa fie la fel si pe cutie si pe sticla,parfumul original are culoarea uniforma si un mic secret incerc parfumul pe degete daca degetele imi raman uleioase inseamna ca parfumul este contrafacut ele sunt mai uleioase decat originalele sau prin agitarea sticlutei daca bulelle nu dispar in cateva secunde 10-12sec exista posibilitate sa fie contrafacut .

 4. Foarte folositor articol. Stiam de pontul cu acel cod care trebuie sa fie si pe cutie si pe sticluta in rest mai verificam pe la prietene mai mult dupa miros, persistena. Nu prea imi permit parfumurile scumpe din pacate…oricat de mult le-as adora. Am invatat lucruri noi din acest articol si cu siguranta atunci cand voi reusi sa-mi achizitionez un parfum mult visat, voi fi atenta la originalitate!

 5. Imi cumpar mereu parfumuri din magazine avizate.Verific daca are tipla,e sigilat corespunzator.Disting usor parfumurile fake de cele originale.Am primit cadoul unul fake,care miroasea foarte slab si diferit de cel original.Stanta de sub recipient era fake si ea(nu se intelegea ce scrie.
  Mi-as dori un Lancome-La vie e belle.Ador mirosul!!

 6. Buna,
  Cred ca ai abordat toate metodele prin care verfici un parfum original fata de unul contrafacut, eu personal sunt foarte atenta exact la aceleasi elemente de identificare ca si tine. Sincer nu stiu ce as mai putea adauga. Mi-ar placea un parfum Samsara.

  • (y) este primul comentariu obiectiv ! ! ! ….Lumea e plina de fake-uri…si prima problema pe care o rezolva falsificatorii e …falsificarea unei identitati…Se cheltuie mai mult pe etichete „originale” ( 😉 ) si desiguri coduri…mai mult decat pe contrafacerea in sine….
   Cine se crede la adapost – se insala…In Spania (vorba aia – nu la noi…) s-au gasit milioane de etichete si semne distinctive de haine contrafacute…De aici si pana a ne imagina ca exista o industrie bine pusa la punct a falsificarii tine doar de un minim efort de a gandi. Apoi, cica uleiul de masline care se vinde…de cand lumea a fost contrafacut (si este in continuare) undeva la o paritate de 1 la 8…Adica din 9 litri de ulei de masline vanduti doar 1 e original -restul e…altceva…
   Este greu de crezut ca falsificatorii ar fi asa de tampi incat sa nu isi ia etichete, stante si/sau matrite de imprimat sau generat coduri….
   Sunt niste „metode” de a verifica pe niste site-uri codurile – DOamne ! – dar nu suntem in epoca „hackerilor” ?? Site-ul BRD net din Romania a fost „clonat” – Stiu sigur – fiindca au restructurat apoi din temelii aplicatia – a aparut si in presa ….Deci……mai poate sustine cineva infailibilitatea „codurilor” ??? Va rog….

 7. eu tocmai pentru ca n-am investigat in amanunt diferentele mi-am cumparat pana acum parfumuri doar din duty-free .. si din ce am luat au fost toate originale (si acum am sticle de parfum de acum 5 ani care miros toata ziua)

 8. De obicei comand cam aceleasi parfumuri, deci imi dau destul de repede seama daca este fake sau nu de cand vad ambalajul, plus materialul sticluteti si al capacului. Al doilea test il reprezinta mirosul: am intalnit fake-uri foarte asemanatoare cu originalul insa dupa cateva minute imi dau sigur seama daca este original sau nu.
  Mi-as comanda Chopard – Casmir, imi place mult mirosul lui dulce

 9. Buna!

  Multumim pentru articol, este foarte util! Am mai invatat cateva lucruri cu aceasta ocazie. 🙂

  Prima data verific cutia si ambalajul, scrisul de pe cutie, ingredientele.
  Apoi mirosul si persistenta parfumului.

 10. Online nu prea comand am un singur site si dupa recomandarile unor vedete tv sau blogerite :).De obicei achizitionez din parfumerii renumite. Testul geamului daca il trece cred ca e original si anume pulverizam pe geam daca mare parte din lichid se scurge inseamna ca are continut mare de apa sau alte substante nocive; si pretul …nu poti lua un parfum original cu 70-90 ron

 11. buna ! poate cateodata din graba , nu apuc sa analizez cutia sau ambalajul (din dorinta de a ajunge cat mai repede la sticluta magica :D), dar cu siguranta, sticluta unui parfum imi spune totul. De la modul in care se imbina capacul, de la scrisul de pe ea, de la coduri, de la pulverizator. In general parfumurile fake au niste capace oribile, care nu se inchid cum trebuie si sunt foarte usoare

 12. In primul rand nu cumpar din surse nesigure ( online- neverificate inainte , de mine sau de prieteni) sau de la diversi „comisionari” care te ispitesc cu preturi mici, mici ,mici, Apoi, ca o cumparatoare cu state vechi ce sunt,…ambalajul imi spune din prima daca e fake sau nu. Niciodata nu m-am inselat. Daca ambalajul e perfect ( am ochiul superformat) , greu de crezut ca va fi fake. Deci mai departe nu merg. Am avut ocazia sa vad la prieteni sticlute deformate, mirosuri ingrozitoare …Crede-ma , nu am avut acest ghinion niciodata ,, tocmai pentru ca reduc la minim posibilitatea achizitionarii unui fake. PS. :))) de pe site mi-ar place Issey Miyake L’eau D”Yssey Florale 25 ml ( pe care as plati doar inca 19 lei ) 😀 😀 sau Mark Jacobs Oh Lola 30 ml ( 119 lei ). Ar fi prea frumos :))))

 13. Lucrez in parfumerie si vad numai parfumuri originale. Pot astfel sa detectez falsurile vandute pe strada, la balci sau pe plaja. Un fals are tipla groasa, neglijent lipita, cu urme de zgarieturi, usor matuita. Sticla propriuzisa nu e finisata frumos, are un fel de „bule” in ea, detaliile de pe flacon sunt aiurea lipite, ce ar trebui sa fie metal e de fapt o tipla metalizata, sticla nu e perfect lucioasa ci arata ca un ten plin de cosuri si tencuit cu fond de ten cu putere mare de acoperire.
  Despre pulverizare nu stiu ce sa zic, exista ghinionul ca si cele originale sa aiba cate un defect de fabricatie si sa dea un jet aiurea.
  Ah si sa nu uitam de greutatea sticlei. Eu am un La vie est Belle L’Absolu de 40 ml si cred ca are aproape jumatate de kilogram, atat de greu e. Falsurile sunt facute din sticla de proasta calitate, sunt mai usoare.
  Si cam atat. Nu stiu ce sa mai zic. 😀
  P. S. Daca ar fi sa castig, mi-as dori Wild Elixir de la Shakira. Nu stiu daca e pe site ca sunt pe telefon si nu m-am uitat inca, dar lasa sa fie asta ultima mea grija, alegerea parfumului. :))

  • IAta….cineva care are un cuvant de spus….si surpriza ! – niciun cuvant despre „coduri”….Cu aceste coduri e foarte usor de indus in eroare …fiindca numerele sunt tot timpul „originale'”, nu ? Codul „original” al unui parfum – poate fi reprodus lejer pe cateva zeci sau sute de sticle…toti acei care vor verifica – vor crede ca au produsul original si vor trece cu vederea detaliile(neconformitatile) pe care tu le dai…Ei nu vor sti niciodata unul de altul….Daca eu am un cod…cum as putea sa stiu ca mai sunt vreo suta in Europa care au acelasi cod ?? Voi crede ca sunt singurul posesor al unui parfum …pe care l-am verificat ….
   Nu cred in „infailibilitatea” codurilor….ele nici macar nu se falsifica ci se copiaza…Nu mai zic ca oricum suntem in era fabricarii de site-uri…si hackerii ar putea crea site-uri pe care sa iti verifici „codul” pe care tot ei ti-l servesc…
   De aia ma bucur ca o specialista ( sa zicem….) in parfumuri – nici macar nu a mentionat de metoda verificarii codurilor ! Toate cele bune ! Succes la concurs !

 14. In primul rand verific pretul. Daca este o diferenta prea mare intre respectivul produs si acelasi produs dar dintr-un loc de incredere, atunci clar este un produs fake. In al doilea rand verific ambalajul.

 15. Si pe mine m-a invatat iubitul meu cum sa fac diferenta intre un parfum fake si unul original. Prima oara, fac 2 teste. Pulverizez parfumul pe un geam/oglinda iar daca o mare parte din el se scurge inseamna ca are un continut mare de apa si este fake. De asemenea, agit parfumul, acesta nu trebuie sa aiba impuritati. Daca spuma creata, bulele, dispar in mai putin de 10-15 secunde, atunci parfumul e original. Si nu in ultimul rand, verific daca codul produsului inscriptionat pe fundul cutiei este trecut si pe sticla parfumului.

  Eu as alege Alien-ul
  http://aromedelux.ro/thierry-mugler/2765-parfum-thierry-mugler-alien-edp-reffilable-60ml.html , dintotdeauna mi-a placut, insa mereu mi s-a parut ingrozitor de scump si am renuntat..poate vine Mosu’ cu el ca am fost cuminte anul acesta 😀

 16. In general evit sa cumpar de unde nu cunosc.Am parfumurile mele preferate pe care le cumpar de ani de zile si le iau din aceleasi magazine chair daca un pic mai piperate la pret.Dar ma gandesc ca primul lucru la care m-as uita sa-mi dau seama daca este un fals,ar fi ambalajul.Nu stiu cum ai putea sa vezi sticluta si continutul,daca ar fi sigilat.Asa ca revenim la ambalaj,care clar trebuie sa fie de calitate,incepand cu tipla si cu scrisul pe care-l observi pe cutie,un scris clar,de regula embosat si bineanteles fara nici cea mai mica gresala.

 17. Buna!
  Nu mi-am cumparat niciodata un parfum din mediul online, tocmai de teama de a nu da bani in vant pe produse care nu sunt originale…nu prea stiu sa deosebesc originalul de fake si totusi sper ca am acasa parfumuri originale, dintre cele mai bune, pe care le-am primit cadou! Subiectul e discutabil…cred ca numai un specialist poate confirma autenticitatea pentru un parfum.
  Multumim pentru sansa!
  Mi-as alege, daca as castiga, acest parfum:
  http://aromedelux.ro/givenchy/2718-givenchy-ange-ou-demon-edp-100ml.html

 18. Nu am avut prea multe parfumuri pana acum. In general am avut incredere in magazinul de unde am cumparat, am fost atenta la aspectul cutiei si al tiplei. Am invatat lucruri noi din acest articol , spre exemplu nu stiam despre codurile de pe sticluta si de pe cutie.

 19. Am inteles ca atunci cand pulverizezi pe geam daca parfumul curge nu e original (sau ma rog,ceva de genul)..nu am comandat niciodata de pe net, nu prea am avut de ce sa le testez..dar mai bagam cateodata codul,sa vad totusi daca este sau nu orginial 😀
  Daca as castiga as mai pune bani, si mi-as cumpara Chanel Chance 🙂

 20. Intotdeauna mi-am cumparat parfumurile din magazine fizice, chiar daca au preturile pe care le au, de teama de a nu primi apa chioara in sticla de parfum. Daca as castiga, mi-as cumpara Chanel Mademoiselle, parfumul serilor caldute si al plimbarilor la lumina lunii

 21. În primul rând mă uit cu atenție la cutie. De cele mai multe ori recumpăr parfumuri pe care le folosesc de ani buni, ca de exemplu Parisienne de la YSL. L-aș recunoaște și prin prisma ambalajului dar și a mirosului. Am remarcat și eu diferența pe care o poate face ambalajul transparent cu care este îmbrăcat parfumul.

 22. Sunt o novice intr-ale parfumurilor originale,,,,Unica data cand mi-am cumparat un parfum scump a fost de pe aoro.ro Euphoria de la Calvin Klein.Lasand la o parte parfumurile de la Yves Rocher :).Acum cand am citit aceste articol am constatat ca parfumul meu de la CK e 100% original,nu ca as fi pus la indoiala veridicitatea si credibilitatea site-ului respectiv.Acum privind in urma constat ca tipla de pe cutie nu se dadea jos de nico culoare…a trebui s-o tai cu forfecuta de unghii….si ca inauntrul cutiei exista acel al doilea ambalaj anti-soc cum ii spun eu…Acestea sunt cele doua metode de verificare a originalitatii parfumului din partea mea.Iti multumesc pentru articol pentru ca am invatat o gramda de lucruri acum…asta pentru cand o sa-mi mai permit un rasfat parfumat minunat.Multumim pentru inca un concurs minunat.

 23. Eu imi cumpar parfumuri mai mult on-line ( strawberrynet) asa ca le verific pe diverse site-uri originalitatea, dupa codul de pe ambalaj si de pe fundul sticlei si mai nou dupa cel de bare, plus pulverizare pe oglinda, agitarea sticlei, vizualizarea ambalajului, a tiplei, a inscrisurilor, iar mai apoi persistenta lor, care e subiectiva, tine de fiecare tip de piele in parte. Pana acum am fost multumita de achizitiile mele, tind sa cred ca sunt originale, pentru ca daca ar fi replici asta ar insemna ca au fost foarte bine contrafacute! As incerca de pe Adl Oriens de la Van Cleef & Arpels sau Ange ou Demon L’ Elixir Givenchy.

 24. Un articol foarte folositor! Eu cand cumpar un parfum de obicei verific ambalajul si persistenta mirosului. De acum voi sti ce altceva trebuie sa mai verific inainte de a-mi cumpara un parfum. P.S. Imi place mult Calvin Klein Beauty.

 25. Cam astea sunt elementele de care tin si eu cont.In schimb introduc codul de pe cutie pe niste site-uri si imi dau data prodictiei si mai multe detalii. Pana acum am cumparat parfumuri doar din aeroport si Sephora. Recent mi-am luat inima in dinti si am comandat de pe aoro un parfum Alien. Ambalajul fusese desfacut si decupasera pe interior din cutia de carton ceva, nu stiu ce o fi fost acolo, un cod de bare ceva… si la fel si la exterior si era lipita o mica banda neagra. Iar cireasa de pe tort a fost faptul ca pulverizatorul joaca!!! Nu recomand! In schimb persista destul de bine si nu am sesizat dierente la miros. O copie foarte buna 😐

 26. Până să citesc tot articolul și să văd concursul, nu am mai avut răbdare și am intrat repejor pe site, că am fost tare curioasă dacă are parfumul meu (sau al prietenului meu) preferat.
  Pe al meu nu l-am găsit, însă l-am văzut pe cel pe care îl preferă prietenul meu. Cel pe care eu îl ador este de la Chanel – Chance Eau Fraîche, dar dacă ar fi să câștig, i-aș face cadou prietenului meu, pentru că de mult și-l dorește, parfumul Invictus, de la Paco Rabanne.
  Până să testez produsul, cum ai explicat și tu în articol, întâi mă uit la ambalaj. Mă uit să văd dacă este deteriorat, mă uit la modul în care a fost realizat, că până la urmă, calitatea cere calitate. De asemenea, citesc cu atenție ceea ce este scris pe ambalaj, în general, la fake-uri, nu se acordă atât de multă atenție la scris și pot lipsi anumite litere dintr-un cuvânt.
  Pe lângă cele menționate de tine, obișnuiesc să verific acel ,,pulverizator” al parfumului, care, la fake-uri, se poate desprinde cu ușurință, efectiv, rupe chiar. Mă uit să văd dacă numele brand-ului este scris cum trebuie sau dacă informațiile, în general, sunt scrise cum trebuie, ,,la linie” cum s-ar zice și nu în ,,câș”.
  Apoi miros parfumul, încerc să observ modul în care este pulverizat, ce urme lasă pe piele (dacă irită), dacă în sticluță se observ particule care nu ar trebui să fie.
  Și în final… persistența lui! 🙂

 27. Trebuie sa recunosc ca nu prea verific autenticitatea unui parfum. Mi le cumpar fie din magazine de profil din tara sau din strainatate, iar ce am cumparat de pe net, am cumparat de pe un site in care am incredere. In rest, I hope for the best…

 28. In primul rand, inainte de a achizitiona un parfum, caut recenzii referitoare la site-ul, magazinul de unde mi-as cumpara. Daca acestea sunt pozitive, sunt sanse sa ma incumet sa cumpar.
  Totodata, pana sa ma hotarasc asupra unui parfum, il miros de mai multe ori in magazinele mari pana ajung sa pot sa recunosc mirosul veridic. In cazul in care cumpar parfumul de pe net, verific ambalajul, eventuale defecte prezente pe sticla si bineinteles mirosul. Cred ca pot recunoaste un fake, dupa numeroase experiente atat pozitive cat si negative.

 29. Buna ! Pai in primul rand eu de obicei cand imi cumpar un parfum original ii opresc sticluta si cand e sa cumpar acelas parfum ma uit la sticluta si desigur aroma , la inceput este acceasi dar nu persista si se duce foarte usor ..din pacate am patit-o 🙁 asta e data viitoare o sa fiu mai atenta si sunt foarte bucuroasa ca ai scris acest articol voi fi foarte atenta ,sigur nu o sa mai iau plasa ! <3

 30. pe langa pasii mentionati in postul de mai sus ar mai fi si modul in care acesta pulverizeaza parfumul, fiind perfect distribuit in cazul celor originale si nu in ultimul rand persistenta acestuia si modificarea mirosului (trecerea de la notele de varf, la cele de baza)

 31. Metoda cu verificarea codului acela o folosesc si eu. Si mai am o tactica: pulverizez parfum pe un geam/oglinda si daca nu curge foarte repede, inseamna ca e originial. Daca se prelinge imediat pe geam, e foarte probabil sa fie fake.

 32. Am vazut multe parfumuri fake care parea exact ca cele originale. Sunt anumiti „producatori” care imita asa fain si precis, incat doar sticla iti poate trada autenticitatea.De obicei capacul e grosier. Ma frapeaza mirosul, cum sunt asemanatoare 🙂 iti multumim pentru ponturi. Cred ca as vrea Si de Giorgio Armani.

 33. Buna,
  Pretul face cateodata diferenta! Compar pretul parfumului cu acelasi parfum pe un site din afara (gen strawberrynet)si asa imi dau seama de originalitate.. Apoi daca am ocazia sa testez o mostra, in functie de cat de persistent este mirosul si cat dureaza. Urmeaza verificarea ambalajului.. Stiu ca, scrisul trebuie sa fie evidentiat atat pe ambalajul exterior cat si pe recipientul din interior . Daca as castiga as folosi voucherul la achizitionarea unui Alien de la Thierry Mugler sau un Fahrenheit de la Dior pentru sot… ma gandesc =D .. Multumim!

 34. Eu mereu ma uit la cat de bine este facut capacul si daca are vreo scapare si de asemenea daca scrisul folosit pe sticla de parfum este scris cu vopsea/tus sau este imprimat. De cele mai multe ori acesti pasi simpli te scapa de cumpararea unui fake.

 35. Dincolo de concurs, mi-ai dat o idee foarte buna sa caut la ei un parfum pe care vreau sa-l ofer cadou. Problema e ca-mi trebuie miercuri si timpul lor de livrare e foarte mare, dar le-am scris pe Fb sa intreb daca se poate trimite maine si sa-l primesc miercuri, prin curier.
  Si ca sa raspund si la intrebarea concursului, cumpar parfumuri numai din locuri verificate de mine sau persoane de incredere si inspectez cam toate elementele descrise de tine, mai intai cele legate de ambalaj: modul in care arata, folia (calitatea ei) si daca zdrangane in cutie.
  N-am avut necazuri pana acum.

 36. Obisnuiesc sa pulverize parfumul pe un geam/sticla/oglinda. Daca parfumul ramane „acolo”, tind sa cred ca e original, insa daca incepe sa se scurga e cel mai probabil un fake.

 37. in general sunt atenta la tipla si la cutie. Evit sa comand de pe site-urile unde pretul mi se pare dubios de mic :). Online cumpar parfumuri doar de pe site-urile de increde, unde pot citi feedback-urile altor clienti.

 38. Totul conteaza,de la ambalaj la aroma…exact cum ai descris si tu:-)
  Dar,cel mai imp,verific codul pe checkfresh:-)
  Vreau si lolita:-)
  Hai cu mos nicolae:-)

 39. Verific ambalajul, codul, parfumul, folosesc un jet pe incheietura mainii si plec. Daca parfumul dureaza si rezista mai mult de 8 ore, e original. Asa am facut cand am cumparat un Poison, Dior, de la un baiat bun care aducea parfumuri din Germania, 100% originale. A doua zi l-am chemat sa-mi dea banii inapoi si sa-si ia spirtul. A fost foarte uimit.
  Daca as castiga eu voucherul, i-as cumpara sotului meu parfumul preferat, de care si eu sunt indragostita:http://aromedelux.ro/joop/1398-joop-homme-edt-75ml.html

 40. Verific cutia si scrisul de pe cutie. Insa imi cumpar parfumuri de la magazine de la care sunt sigura ca nu sunt fake 😀 Si mi-as dori un Lancome La Vie Est Belle <3

 41. In primul rand ambalajul, daca este intact, daca numele este scris corect, daca materialul din care este facuta cutia este de calitate si rezistent. Apoi daca este limpede parfumul sau daca prezinta depuneri. Si in ultimul rand cat timp rezista aroma.
  In cazul in care castig, as alege Givenchy Blue Label barbatesc pentru a-l face cadou, doar intram in luna cadourilor, nu? 🙂

 42. f fain si util acest articol..cu ocazia asta am aflat si de cei de la ADL de care nu stiam , recunosc! Cat despre cum imi verific eu parfumul…in general mi-am achizitionat din magazin si asta imi acorda o oarecare incredere ,iar cand am avut ocazia sa-mi iau niste chilipiruri de la „baietii buni” ..stiam si eu de codul de pe sticluta ca trebuie sa fie identic cu cel de pe ambalaj…dar abia cand simteam aroma imi dadeam seama ca este cea de care ma indragostisem candva prin magazin 🙂 Mai greu a fost cand mi-am achizitionat online…emotii pana la sosire 🙂 Acum voi apela cu incredere la ADL , ptr ca au recomandari bune ( daca tu girezi ptr ei e atat de important ptr mine ! ) si au si preturi f bune ! si cum vin sarbatorile…a fost cel mai bun pont ! Multumim si ptr premiu – un cadou chiar minunat! Eu cred ca mi-as lua :Lolita Lempicka Lolita Lempicka Edp ptr ca este un parfum gurmand , perfect ptr iarna 🙂

 43. Buna,foarte util articolul. Eu nu am luat parfumuri online decat de pe Aoro, si am fost multumita. Cum verific autenticitatea: Tipla, ambalaj,cartonul grofat din interiorul cutiei, apoi verific codul de bare . Verific sticluta si claritatea parfumului, apoi mirosul. Mi-as dori un Lancome La Vie Est Belle .

 44. De obicei cumpar din magazine de incredere parfumurile mai scumpe (Douglas, Sephora, B&B) si nu m-am gandit niciodata ca ar fi fake-uri 😀
  Daca as primi un parfum si-as vrea sa stiu daca e original sau nu, m-as uita in primul rand la cutie, la cum este scris numele brand-ului si al parfumului si pozitionat 🙂 apoi urmeaza capacul, folia de protectie, cartonul de fixare/siguranta a sticlei in cutie. Nu m-am uitat insa niciodata la acel cod de pe cutie si fundul sticlutei 😀 nu mi-ar fi trecut prin cap, insa acum stiu!
  Ce mi-as lua eu de pe site-ul aromedelux.ro? Cred ca o edp Lolita Lempicka ori un Cerruti 1881 ahhh de cand n am mai mirosit aceasta aroma <3

 45. Confirm ce ai spus legat de capac, am patit. Cand am deschis parfumul, capacul nu statea nicicum asa cum ar trebui. Da, am avut un fake in adolescenta, nu verificam nimic. 🙂 In general cumpar din magazine mari, de unde am mai cumparat. Cea mai buna verificare a mea este persistenta. Dar pana ajung acolo ma uit bine la sticluta, cu cea veche in fata.
  Daca voi fi atat de norocoasa, probabil voi alege fie pentru el : Hugo Boss In Motion Edt (daca este cuminte), fie Bvlgari Omnia Green Jade Edt- pentru mine.

 46. Eu ma uit la transparenta lichidului intai, apoi il miros si il testez pe piele, si daca, cat ma plimb prin magazin isi pierde mirosul, sau apoi incepe sa miroasa urat un minunat parfum de firma, atunci clar e ceva in neregula cu el! As dori parfumul de la Valentino – Valentina

 47. Daca nu sunt sigura de autenticitatea unui parfum, prima data verific pe forumuri daca persoanele care au achizitionat parfumuri de pe anumite site-uri sunt multumite sau nu. Mi-am achizitionat parfumuri de pe aromedelux si de pe aoro si am fost foarte multumita.
  Cum le-am verificat? Prima data am examinat folia cu care era invelit parfumul. Daca nu este aplicata corect si se misca atunci cand il atingi inseamna ca nu este original. Cutia in care se afla parfumul nu trebuie sa aiba urme de lipici sau banda adeziva, trebuie sa fie intacta si dintr-un material dur, carton de cea mai buna calitate. Datele prezente pe parfum cat si pe cutie trebuie sa coincida si sa fie corecte din punct de vedere ortografic. Codurile de bare trebuie sa fie pe fundul cutiei parfumului. Verific si sticla parfumului de imperfectiuni, zgarieturi sau alte semne de imperfectiune. Parfumurile fake, de obicei, contin o substanta uleioasa. Un parfum original rezista pe piele o anumita perioada, in timp ce la unul fake mirosul dispare destul de repede. Agit sticla pentru a vedea cat de repede dispar bulele, stiu ca trebuie sa dispara dupa 10 secunde sau il pulverizez pe un geam sau o oglinda si vad daca se scurge. Testul final il fac la Marionnaud sau Kendra: merg cu o hartie pe care am pulverizat parfumul meu si il compar cu cel din magazin.

 48. Eu mă uit în primă fază la ambalaj și la nume și apoi îl pulverizez pe oglindă. Dacă se prelinge, înseamnă că e fake. As comanda Lancome La Vie Est Belle.

 49. In cazul in care decid sa cumpar un anumit parfum dintr un magazin online incerc sa apelez doar la surse care imi inspira incredere pentru ca in acest caz e imposibil sa verific autenticitatea cu ochii mei. Pe de alta parte daca am acces la parfum si pot sa l verific, apelez la metodele clasice, mai intai il testez mirosindu l si bineinteles sunt atenta la detaliile care tin de ambalaj si de codul inscriptionat pe cutie si flacon.

 50. Am cumparat de cateva ori parfumuri din magazinele on-line si pot spune ca am fost multumita in procent de 70%. Am avut dubii in privinta originalitatii unor parfumuri din cauza persistentei reduse a acestora. Oricum, de atunci comand doar cantitati mici, max 30 ml, chiar daca pretul nu este foarte avantajos comparativ cu cantitatile mari si verific codul de bare al parfumului.

 51. Folosesc varianta daca un parfum fake curge mult mai repede de pe un geam decat unul original, ma ajuta sa-mi dau seama mai usor de originalitatea unui parfum.

 52. In primul rand, am grija de unde cumpar parfumurile…
  Ma uit la felul cum este ambalat (daca este lipit cum trebuie, sigilat bine). Urmeaza cutia – care trebuie sa fie dintr-un material de calitate. Daca e din carton foarte subtire, atunci e o problema. Apoi verific codurile de bare.

 53. Daca vreau un parfum orignal caut un magazin cat mai seros posibil. Am grija la forma sticlutei, numele parfumului, designul cutiei in care este ambalat, logo-ul, culorile folosite etc. In general, am grija la tot ce este scris in articolul precedent.

 54. Inainte de a-l cumpara ma duc intr-una din parfumeriile celebre sa cer o mostra de parfum pt a sti cum miroase acesta. Sunt atenta la cutia parfumului sa aiba aceeasi denumire ca si sticla acestuia, sa aiba numarul lotului de pe sticla la fel ca cel de pe cutie. Inspectez parfumul la lumina sa n-aiba niciun fel de depuneri, si-l pulverizez pe geam: daca curge este fake [ar avea o cantitate mare de apa], daca nu, este original. Pt a ma convinge 100% agit sticluta de parfum si daca se aude zgomot din interiorul sticlutei, este fake.

 55. Sunt atenta la cutie, ambalaj, sticluta, daca codurile de pe sticla si cutie corespund, daca exista greseli de tipar in ceea ce priveste denumirea si ingredientele parfumului.

 56. Acum realizez ca nu am stat niciodata sa verific daca un parfum e fake sau nu pentru ca mereu am cumparat din magazine mari: sephora, , b&b sau cand am calatorit in ata tara. Am avut tentative sa achizitionez de pe diferite site-uri dar mereu aveam un dubiu in legatura cu autentictatea lor si am renuntat.

 57. In primul rand il cumpar dintr-un magazin de specialitate ex: Sephora sau Douglas dar daca ma decid sa cumpar din alta parte atunci caut pe internet indicii sa ma ajute sa descopar care sunt contrafacute si care nu…

 58. Bună! M-am confruntat cu aceasta problema chiar săptămâna trecuta, când am fost la un click distanta sa îmi comand de pe un site romanesc un parfum de 100 ml pe care mi-l doresc de ceva vreme, iar în magazine trece de 550 RON. Online prețul este la sfert 🙂 M-am ținut tare tocmai de teama unui fake, pe care l-am experimentat în Grecia, la 10 euro. Cu bună știință am analizat atunci originalul din bagaj și fake-ul cumpărat: ambalaj aproape identic (culori puțin diferite), tipla intacta, dop de colonie ieftina, sticla copie nereușită. Cat despre aroma și persistentă: parfum îndoit cu apa care tine maximum o ora. M-am dumirit și nu-mi mai trebuie 🙂

 59. Cred ca ai abordat toate metodele prin care verfici un parfum original fata de unul contrafacut, eu personal sunt foarte atenta exact la aceleasi elemente de identificare ca si tine. Sincer nu stiu ce as mai putea adauga. Parfumul pe care mi l-as dori ar fi „La vie est belle” de la Lancome.

 60. In primul rand testez atat cutia cat si sticla parfumului. Dupa aceea agit sticla de parfum, dacă bulele dispar dispar în aproximativ 10-12 secunde, atunci acesta este autentic. Parfumul pe care mi l-as dori este
  Lacoste Pour Homme, pentru prietenul meu.

 61. cutia,sticla parfumului si inainte de a il mirosi verific intr-o parfumerie cum miroase sigur pe pielea mea si identific aromele ca apoi sa pot compara cu cel pe care vreau sa-l iau.

 62. Cumpar parfumuri doar din parfumerii si nu am avut pana acum indoieli in ceea ce priveste originalitatea lor. Imi doresc ca prima mea experienta de cumparaturi on-line sa fie de la Arome de Lux..

 63. In primul rand ambalajul este cel care de cele mai multe ori tradeaza,apoi observ daca sunt impuritati si nu in ultimul rand persistenta esentei.

 64. Sunt mai multe criterii dupa care cumpar un parfum: 1 este AMBALAJUL:trebuie să aibă un ambalaj dintr-un carton de calitate. Dacă vezi că ambalajul este bine confecţionat în cel mai mic detaliu ai deja un indiciu că produsul e autentic.
  2) CODUL PRODUSULUI: Pe cutia produsului comercial sigilat există de cele mai multe ori un cod ştanţat care ar trebui să se regăsească identic şi pe flaconul parfumului.
  3) FLACONUL. Sticla parfumului, la fel ca şi cutia, trebuie să îndeplinească cerinţe foarte dure impuse de casele de parfumuri. Unele sticle sunt adevărate opere de artă şi sunt foarte greu de realizat. Dacă totuşi un producător neautorizat de ambalaje încearcă să falsifice un parfum, cu siguranţă sticla respectivă nu va arăta precum originalul, va avea imperfectiuni şi deficienţe de calitate vizibile.
  De asemenea, flaconul trebuie să fie într-o condiţie perfectă şi nu ar trebui să prezinte scurgeri de nici un fel.
  4 LIMPEZIMEA PARFUMULUI:SCUTUR sticla de parfum, dacă bulele de aer dispar în aproximativ 10 secunde, atunci acesta este autentic. Dacă nu dispar şi parfumul se prezintă spumos, înseamna că nu este cea ce caut
  5)Parfum fără impurităţi. În momentul agitării parfumului, lichidul nu trebuie să prezinte impurităţi de nici un fel. Dacă lichidul din interiorul sticlei este unul curat atunci parfumul este unul original.

 65. Achizitionarea unui parfum original este o investitie pentru oricine avand in vedere preturile nu tocmai neglijabile. Prin urmare, preferi sa te asiguri ca ceea ce cumperi e chiar un produs autentic, original, nu un fals.Ei bine, exista cateva aspecte pe care poti sa le verifici cand cumperi un parfum ca sa te asiguri ca este original.

  Orice parfum original are un ambalaj propriu, specific fiecarui brand in parte.
  Verifica celofanul cu care este impachetata cutia si calitatea acesteia. Parfumurile contrafacute prezinta in general niste semne ca nu sunt autentice: ambalajul sau cutia sunt de calitate inferioara, iar metodele de impachetare sunt neglijente. Daca examinezi cu atentie cutia, poti detecta fara probleme daca parfumul este fals.

  Parfumurile originale au o eticheta si un cod de bare greu de reprodus.
  Daca ai pune un parfum original langa unul contrafacut, ai observa ca tipul de scriere este diferit. In plus, pe etichetele marcilor contrafacute pot aparea greseli de scriere, ceea ce niciodata nu s-ar intampla in cazul parfumurilor originale. Codul de bare ofera informatii unice despre produs si nu poate fi reprodus usor.

  Parfumurile contrafacute pot provoca reactii ale pielii.
  Adesea, parfumurile contrafacute pot provoca reactii ale pielii, precum mancarime sau roseata. Acesta este un semn clar al ingredientelor ieftine folosite in fabricarea parfumului sau al substantelor chimice adaugate pentru a-l face sa para veritabil.

  Sfat!
  Cea mai buna metoda de a evita riscul cumpararii unui produs contrafacut este sa achizitionezi parfumul din magazine cunoscute, cu o reputatie buna.

 66. Parfumurile originale au cutiile din carton de buna calitate, iar numele brandului si al parfumului sunt scrise in relief pe cutie. Aroma unui parfum original este cel mai clar semn ca acesta e original. Parfumul contrafacut se deosebeste prin: numele parfumului sau al brandului este scris gresit, litere inversate, culoarea logo-lui este gresita, iar cutia de carton este mai subtire.

 67. In principiu, ma uit la ambalaj, daca arata de calitate, pentru ca asta se vede de la inceput. si apoi, acele coduri de sub sticla sunt importante. sincera sa fiu, nu prea m-am avantat la cumparat parfumuri online, dar as alege un site de pe care am citit pareri favorabile. Mi-as dori sa castig pentru ca ador parfumurile!

 68. In primul rand am grija de unde imi cumpar parfumurile,de obicei din reprezentante sau din magazine cu feed back pozitiv de la prietene. In al doilea rand verific integritatea ambalajului,mirosul, si trucul cu codul de bare care trebuie sa coincida la cutie si la sticluta. De pe site o sa mi comand daca castig voucher ul urmatorul parfum http://aromedelux.ro/yves-saint-laurent/2230-parfum-yves-saint-laurent-baby-doll-edt-30ml.html . Daca nu castig o sa mi comand unulmai ieftin, ca sunt destule oferte atractive!

 69. In momentul agitarii parfumului lichidul nu trebuie sa prezinte impuritati de nici un fel. Daca lichidul din interiorul sticlei este unul curat atunci parfumul este unul original.

 70. Dupa persistenta parfumului. Majoritatea parfumurilor, odata pulverizate pe un blotter (acea fasie de carton care exista in magazine) trebuie sa-si mentina mirosul 20-24 ore sau uneori chiar mai mult, in functie de concentratie si de versiunea produsului, apa de parfum sau apa de toaleta. (Asta nu inseamna ca si pe piele va rezista la fel de mult pentru ca intervin PH-ul, transpiratia)

 71. Verific autenticitatea parfumului
  -ambalajul trebuie să aibă un ambalaj de calitate
  -codul produsului trebuie să fie identic şi pe flaconul parfumului
  -persistenţa trebuie să-şi menţină mirosul 20-24 ore depinde de concentraţie şi de versiunea produsului: apă de parfum sau apă de toaletă
  -sticla cum arata ea
  -limpezimea dacă parfumul este autentic bulele de aer ar trebui să dispară în aprox. 10 secunde
  -fără impuritati dacă lichidul din interiorul sticlei este unul curat atunci parfumul este unul original
  -mai fac si un test ma duc si la o alta profumerie si incerc acelasi profum sa vad daca are acelasi miros

 72. Eu recunosc ca nu sunt priceputa la detectat fake-uri ma bazez pe reputatia magazinelor cunoscute. Dar citind articolul tau am invatat cateva lucruri noi asa ca am intrat repede pe site insa nu m-am hotarat ce parfum as vrea sa imi cumpar. 🙂

 73. De obicei cumpar doar din magazine , nu de pe internet.Ma uit la ambalaj, incerc parfumul, ma uit la ambalaj si la parfum sa nu aiba impuritati.

 74. Persistenta este cel mai bun test pentru mine dar si felul in care se „prezinta” notele dupa cateva minute de la aplicare (daca am cum sa testez parfumul, desigur). Altfel, incerc sa cumpar din magazine sau site-uri in care am incredere. Pretul este primul lucru care ridica semne de in trebare atunci cand cumpar online, ambalajul fiind cam greu de verificat inainte de a cumpara. Daca un parfum este prea ieftin, clar e ceva in neregula 🙂

 75. Mirosul , in primul rand , ambalajul , pretul , apoi parfumul original nu se prelinge cand pulverizezi , la un parfum fake pulverizarea se realizeaza neuniform si se prelinge pe sticluta .

 76. De obicei îmi cumpăr parfumuri de unde sunt sigură că sunt originale, dar am văzut cum arată unul care nu este original. Aspectul este cel care face diferența în primă fază, dar cel mai important este mirosul, care este foarte puternic și … ieftin.

 77. Intotdeauna imi iau parfumuri din magazine pentru ca ma gandesc ca nu sunt fake, ma uit la ambalaj si sunt atenta la persistenta lui. 🙂

 78. Sunt atenta la detalii pentru ca cei care le falsifica nu sunt…cum eu sunt cam chitibusara „miros” repede un fals. Parfumurile originale si scumpe au note aparte, sunt foarte fine si de aceea le deosebesc imediat.

 79. Analizez bine folia, cartonul , modul de ambalare in general , apoi aroma parfumului este speciala , inconfundabila si se modifica in timp, pulverizarea sa fie fina , uniforma .

 80. Mulțumim pentru articolul acesta interesant, de obicei achiziționez parfumuri din duty-free sau magazine care comercializează astfel produse originale. Când primesc cadou parfumverific insa ambalajul sticla capacul si acum o sa verific si codurile de pe sticla si cutie sa fie similare

 81. Pana acum mi-am cumparat parfumurile din magazine de unde sunt sigura ca sunt originale …. chiar daca pretul este mai mare, sunt sigura ca nu cumpar apa chioara… Daca as castiga … oh, Chanel Mademoiselle ramane parfumul vietii mele

 82. Am invatat sa verific originea unui produs si de mare ajutor imi este acest site, unde se pot verifica codurile de lot (sau batch code) si codul tiparit/ stantat pe cutie si sticla (daca acestea difera avem de-a face cu un fake). Uitati-va cu atentie la detaliile de pe cutie/ sticla – de multa ori fakeuri au o litera inversata la nume sau ceva trecut aiurea. De asemenea verificati continutul – sa fie un lichid clar, nu cu depuneri.

 83. Eu verific un parfum daca este original verificandu-i codul online (checkcosmetics parca era site-ul) si incerc sa cumpar parfumuri doar de pe anumite site-uri (unde stiu ca sunt originale)

  Iar daca as castiga voucherul l-as folosi sa-mi achizitionez Lancome Hypnose – este parfumul meu preferat pe care tocmai l-am terminat 🙁

 84. Am invatat sa verific originea unui produs si de mare ajutor imi este acest site, unde se pot verifica codurile de lot (sau batch code), si codul tiparit/ stantat pe cutie si sticla (daca acestea difera avem de-a face cu un fake). Uitati-va cu atentie la detaliile de pe cutie/ sticla – de multa ori fakeuri au o litera inversata la nume sau ceva trecut aiurea. De asemenea verificati continutul – sa fie un lichid clar, nu cu depuneri.

 85. eu testez in general prin verificarea parfumului dupa ce il agit putin. daca bulele ramase sunt mari, parfumul este fake. in mod normal, parfumul original , dupa ce este agitat. raman cu multe bule f mici.
  De asemenea, pulverizez pe geam. daca se scurge, parfumul nu este original (se scurge pentru ca ar mai multa apa decat unul original ce ar trebui sa isi pastreze forma pe geam pana la uscare)

 86. In primul rand, pretul,un parfum bun nu are cum sa coste foarte putin decat daca este furat sau falsificat. Apoi, mirosul,un parfum fals poate sa avea o aroma si un miros ca si cel original, dar nu persista in timp.

 87. Verific holograma sa vad daca este originala, verific cu atentie cutia produsului, verific mirosul , daca este conform cu originalul si daca persista in timp, dar inainte sa il cumpar verific fie care detaliu

 88. Ma uit in primul rand la ambalaj, apoi la codul de pe cutie si cel de pe sticluta de parfum. Il agit si ma orientez in functie de cat timp rezista bulele, sau pur si simplu dupa persistenta.

 89. E interesant articolul 😀 eu testez cat persista mirosul pe piele.. si deoarece prefer parfumurile puternice, imi dau seama rapid de un fake ;))

 90. De obicei nu verific autenticitatea parfumurilor pentru ca intotdeauna le cumpar de la surse de incredere. Deci, draga Jules, nu voi verifica parfumurile cumparate de la AdL pentru ca am incredere in tine 😀

 91. Eu, sincer, inainte de a citi acest articol nu stiam mai nimic despre cum se pot verifica parfumurile originale. Pe viitor am sa aplic sfaturile voastre. Multumesc!

 92. Ma uit in primul rand la ambalaj, apoi la valabilitatea produsului si in ultimul rand la sticluta de parfum daca este etansat. Eu inainte de a citi acest articol nu stiam mai nimic despre cum se pot verifica parfumurile originale. Multumim pentru acest articol.

 93. Am mai învățat ceva. Singurul parfum care îmi place foarte mult este Flora by Gucci, parfum pe care mi-l dăruiesc an de an, și este luat dintr-o parfumerie, întotdeauna. Am primit un face de curând, și mi-am dat seama imediat după miros, era mult prea Light ca pentru un parfum, plus capacul se mișca, iar decorațiune sticlei era incompletă.

 94. Scrisul de pe cutie trebuie sa fie in relief si corect,cartonul din care e confectionat ambalajul trebuie sa fie de buna calitate si persistenta parfumului pe piele sunt indicii pentru a-ti da seama daca un parfum e fake……………………Bvlgari Blv II SAU Lacoste Pour Femme

 95. Cumpar din surse pe care le consider sigure, dar siguranta 100% nu exista. Multumesc, articolul tau contine informatii utile, pe unele nu le stiam. Daca as castiga, n-as alege un parfum, ci as alege sa ofer voucherul cuiva drag, foarte drag, parol! 🙂

 96. Mereu am verificat codul inscriptionat pe ambalaj sa fie identic cu codul aflat pe sticla ! In rest studiez foarte bine sticla parfumului intr un magazin in care sunt 100 % sigura ca este original si apoi compar detaliile . 🙂
  As cumpara un parfum barbatesc pe care l-as daruii persoanei speciale din viata mea : CK sau Joop 🙂

 97. Verific ambalajul,mai exact ma uit pe codul de pe sticla. Dar e foarte simplu sa imi dau seama daca e fake in cazul in care nu persista pe piele.

 98. Recunosc ca nu prea ma pricep, de obicei cer parerea alcuiva, mai experimentat. Este binevenit articolul!

  Daca as castiga mi-as dori unul dintre parfumurile Giorgio Armani Acqua Di Gioia, Lanvin Eclat D’Arpege, Moschino I Love Love sau Versace Vanitas…problema e ca nu as putea sa ma hotarasc pentru unul dintre ele!

 99. De obicei nu cumpar daca e prea ieftin, arata naspa si mirosul este altfel decat ce stiu eu. Si cel mai important, revin dupa 2-3 ore din momentul testarii

 100. Pana sa citesc acest articol am tot intrebat in stanga si in dreapta cum sa fac sa identific produsele contrafacute. Nu am primit raspunsuri satisfacatoare si am continuat sa cumpar, atunci cind mi-am permis, din magazinele de specialitate.

 101. Eu de obicei, cumpar numai din magazinele autorizate, pe care Le cunosc, unde pot incerca parfumul, sa imi pot da seama cat persista mirosul. O singura data, mi-am luat unul fake, Dar stiam ca e fake, avand in vedere ca a costat doar 35 lei, nu persista mirosul mai mult de 2-3 ore.
  Online nu am avut niciodata curajul sa-mi cumpar parfumuri, tocmai din aceasta cauza, imi este teama sa nu dau banii cat pe unul original si sa fie unul fake.

 102. In primul rand testez rezistenta pe piele, daca rezista pe parcusul zilei fara sa isi schimbe aroma inseamna ca este original. In al doilea rand ma uit la ambalaj, producator, distribuitor.

 103. In general ma uit la cutie si la sticla si pe http://checkcosmetic.net . In general, daca am putut am pus mana pe testere, sunt mult mai bune decat sticlele „individuale” sa le zic asa. La un moment dat imi doream neaparat Omnia Crystaline, cand mi-a venit, sa-mi stea inima in loc, capacul avea un fel de „joc”, dar cum sticla aia e o dubiosenie si jumatate m-am linistit dupa ce l-am verificat. Bine, acum si daca e fake, zau ca isi merita toti banii, miroase fantastic

 104. Buna ziua si La multi ani tuturor celor care isi serbeaza azi Sf nume.
  Eu ma uit in primul rand la amblaj, ma uit dupa producator, clar il testez, sa vad mirosul si persistenta acului parfum, dar cand se pulverizeaza pe piele parfumul slab calitativ are o curgere mai raoida a fluidului pe cand cel de calitate se imbiba usor si repede in piele.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.