Unica Sport….pentru că ești unică

0
1835

Dacă nu ați aflat deja, în urmă cu puțin timp s-a deschis și în Romania sala Unica Sport. Am primit cu mult entuziasm invitația, sportul a devenit o parte importantă din viața mea, și eram tare curioasă să văd cum arată o sală concepută special pentru femei.

Să vă spun câteva cuvinte despre Unica Sport. Este un concept nou în România dar activează încă din anul 1998 în Chișinău. În acest moment sunt deschise 17 filiale printre care și cea din România. Unica Sport este o sală dedicată în întregime femeilor și aplică o metodă unică și brevetată de lucru în fiecare dintre sălile sale. Directorul Unica Sport, Galina Tomaș, este doctor în Științe Medicale și a elaborat programul de remodelare corporală Metoda Unica.

Metoda Unica este o abordare sistemică, complexă și multifuncţională. Aceasta a fost implementată la Unica Sport începând cu anul 1998 și supusă studiului pe parcursul acestor ani.

beautybyjules-ro-unica-sport-3

Această metodă are mai multe componente ce se implementează în câteva etape. În primul rând se stabilește scopul (slăbire, creșterea masei musculare sau tonifiere), starea generală a sănătății, obiceiurile alimentare și se fixează indicatorii antropometrici. Apoi se elaborează un regim alimentar personalizat în funcţie de particularitățile corpului și stării de sănătate. Urmează antrenamentul după metoda Unica, cu mișcări împrumutate din din gimnastică, aerobica, shaping, dans, yoga, pilates și streching. Antrenamentele sunt divizate în trei programe: fese + coapse, abdomen + spate, și antrenamente combinate, și se bazează pe efort fizic efectuat cu greutatea propriului corp pentru a evita traumele și sunt individualizate în funcție de rezultatele testării nutriționale și fiziologice, tipul siluetei, fonul hormonal, reacția sistemului circulator la efort fizic, parametri antropometrici.

După, urmează masajul. Acesta este de tip modelator, terapeutic și profilactic. Se evaluează afecțiunile aparatului locomotor, indicele masei corporale, gradul și forma de celulită, tipul constituțional al siluetei și abia apoi este stabilit tipul de masaj potrivit pentru fiecare în parte. Ultima etapă este cea de monitorizare a rezultatelor și adaptarea programului în funcție de rezultatele obținute în modelarea siluetei și menținerea sănătății.

Galina Tomaș - Director Unica Sport
Galina Tomaș – Director Unica Sport

Un program extrem de complex și îndelung studiat pe parcursul anilor, care a reușit să aducă rezultate foarte bune unui număr mare de femei. Pe site-ul lor sunt multe testimoniale și fotografii ale femeilor care au reușit să slăbească și să se mențină cu Metoda Unica.

Mi se pare extraordinar să existe o sală de sport doar pentru femei. În primul rând pentru că este un program adaptat nouă, creat special pentru nevoile noastre, apoi pentru că este mai simplu să mergi la o sală de sport unde sunt doar femei. Presiunea este mai mică și este mai simplu să nu renunți până ce nu ai obținut rezultatele dorite.

Am zis să pun o poză cu mine în timp ce fac exercițiile, că poate nu mă credeați pe cuvânt

Deși am întârziat puțin, am reușit să duc un antrenament la bun sfârșit. Antrenoarea, cu multă bândețe și tact efectiv ne-a ucis. Eu, care alerg de 4-5 ori pe săptămână, eram terminată. Exerciții simple cu efecte maxime. Mi-a plăcut mult și am promis să revin, dar programul extrem de încărcat (și lipsa motivației) nu mi-au permis. Acum, pentru că programul meu s-a normalizat puțin, am să merg cu siguranță și am să revin cu rezultatele mele notabile. Până la revelion mă fac model.

pe curând,

Z

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.