Totul despre epilare ep. 3 – Lycon

0
4639

Cum vara aceasta am luat la rând toate tipurile de epilare, am ajuns să testez și Lycon. Astăzi am să vă povestesc de ce epilarea cu aceste produse este diferită și dacă chiar face ce promite 🙂

”Lycon este un sistem creat pentru a spori confortul și de a oferi o experiență SPA atunci când te epilezi. Cu produse croite pentru fiecare zonă a pielii, fiecare tip de păr, dar și special pentru femei și bărbați, brandul australian a cucerit piața din întreaga lume. Lycon promite o experiență cu 50% mai plăcută, eliminând aproape în totalitate durerea, dar și un epilat care nu ține cont de lungimea firului de păr, produsele speciale fiind capabile să elimine chiar și părul de 1 milimetru lungime.” – comunicatul de presă Lycon

Fondatoarea Lycon, Lydia Jordane, a povestit despre cum a pus bazele acestui brand. Tatăl său era chimist cosmetic de profesie, iar Lydia era fascinată de această meserie. Pentru pe vremea aceea nu existau prea multe alternative pentru lama de ras, și pentru că îndepărtarea părului nedorit devenise o corvoadă, Lydia a creat în bucătăria părinților prima ceară de epilat cu ingrediente procurate în secret. Mult mai târziu, cu ajutorul tatălui său, a creat produsele care mai târziu i-au adus renumele de Regina Epilatului.

Povestea este frumoasă, produsele arată foarte bine, miros mai mult a fructe și sorbeturi decât a produse pentru epilat, și unde mai pui că au și super nume – Lycotec SoBerry, So Yummy, Lycotec Active Gold. Doar că eu sunt Toma necredinciosul și am decis să testez produsele astea minune care minimizează durerea și smulg până și firele minuscule.

Trebuie să vă precizez că sunt două tipuri de epilare, cu benzi și cu ceară caldă. Gama cuprinde și uleiuri, creme și tot felul de soluții pre și post epilare. Produsele sunt create astfel încât să acopere toate tipurile de piele și sensibilități ale acesteia.

Am testat prima oară epilatul cu benzi. Nu este în topul favoritelor mele în general, dar am zis să îi dau o șansă. În primul rând, durerea este incomparabil mai mică decât cu alte produse similare. Epilarea este foarte rapidă și convenabil de făcut atunci când te grăbești, asta clar. În plus, mi-a plăcut foarte mult cum a rămas pielea în urma epilării.

Firele au fost smulse în totalitate, chiar și cele mai mici dintre ele, nu au existat fire rupte (dar probabil asta are legătură și cu tehnica, care este foarte importantă), iar pielea s-a înroșit foarte puțin, roșeață care a dispărut rapid, 5-7 minute.

Mi se pare totuși că părul a crescut mai repede decât în urma epilării cu ceară caldă. Imediat după epilat am fost plecată în concediu, am un tratament hormonal în momentul ăsta, deci nu sunt cea mai sigură sursă. Este posibil creșterea părului să fi fost influențată și de factori externi, independent de produsele Lycon.

Epilarea cu ceară caldă însă, este o cu totul și cu totul altă poveste. Sunt puțin subiectivă pentru că eu sunt fan epilare cu ceară caldă, dar chiar și așa mi s-a părut o diferență foarte mare. În primul rând, temperatura produsului Lycon este muuuuuult mai mică decât sunt eu obișnuită cu ceara normală. Nu simți absolut niciun disconfort în privința asta. Apoi, miroase incredibil. A fructe de pădure, cireșe negre, pe acolo. Culoarea este super, cel mai frumos mov intens pe care l-am văzut ever.

Trebuie să recunosc că doare mult mai puțin decât epilatul cu ceara tradițională. Ceara Lycon este mult mai elastică și prinde toate firele de păr, chiar și pe cele foarte mici, așa cum promite. Nu se întărește foarte tare, astfel că smulsul firelor nu este dureros. În urma epilării, pielea rămâne foarte fină și catifelată.

Pot spune că, în urma folosirii ambelor metode, pielea mea s-a comportat super. Dezvoltasem o sensibilitate în ultima perioadă și foliculii se inflamau și rămâneau roșii câteva zile după epilare. Cu Lycon nu s-a întâmplat, așa că îl recomand tuturor celor care au pielea sensibilă.

Mi-au plăcut mult și produsele pe care le-am folosit după epilare. În ambele cazuri. Ajută mult pielea să își revină după agresare și intră rapid în piele fără a lăsa urme (cum am mai pățit eu pe la alte saloane de mi-am pătat pantalonii cu ulei).

Per total, am fost impresionată plăcut de Lycon și chiar mi se pare o alternativă bună și mult mai puțin dureroasă. Produsele sunt foarte ok pentru persoanele cu piele sensibilă, iar faptul că produsele post epilare sunt atât de bune este un super plus. Voi le-ați testat? Cunoașteți produsele Lycon?

Z

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.