Totul despre epilare ep. 2 – epilarea IPL

0
1953

Am promis data trecută că vom discuta pe larg despre tipuri diferitele tipuri de epilare disponibile pe piață. Astăzi a venit rândul epilării definitive. Pentru că aveam nevoie de informații despre IPL, am apelat la specialiști Nomasvello, numărul 1 Mondial în epilare definitivă IPL.

Lumina intens pulsată este tehnologia dedicată eliminării părului nedorit de pe corp. Mai exact, părul nedorit este îndepărtat prin deteriorarea în mod selectiv a foliculilor de păr, fără a dăuna țesuturile adiacente. Lumina este absorbită de către melanină care o conduce către firul de păr, unde este transformată în căldură. Celulele germinale, celulele care hrănesc firul de păr, sunt distruse. Părul moare și cade în maxim 15 zile de la tratament. În mod normal, în funcție de culoarea și grosimea firului de păr, încă de la prima ședință 30% din firele de păr vor dispărea.

Tot firul de păr dictează și numărul de ședințe necesare pentru îndepărtarea completă a părului. Este nevoie de 6-12 ședințe pentru a face un tratament IPL complet și se ține cont de culoarea pielii, culoarea părului, adâncimea rădăcinii, zona tratată, sexul și vârsta persoanei, dar și statusul hormonal. Cu cât firul de păr este mai gros și mai închis la culoare, iar pielea mai albă, numărul de ședințe necesar este mai mic.

Deoarece fotoepilarea este eficienta doar într-una dintre cele trei faze ale creșterii părului, faza anagen, de activitate și creștere a părului, la primele 4-5 ședințe intervalul dintre acestea este de 4 săptămâni. Apoi crește, iar spre final intervalul ajunge să fie chiar și 3-4 luni.

Este important să înțelegem că firul de păr crește ciclic, parcurgând trei etape diferite de evoluție și este extrem de important ca epilarea IPL să fie făcută la momentul potrivit, altfel este complet ineficientă. Respectarea intervalului dintre ședințe este un factor extrem de important în reușita tratamentului.

Pentru că existența foliculitei este o problemă des întâlnită, este important să menționez că aceasta dispare odată cu părul nedorit. Epilarea IPL distruge rădăcina firului de păr, prin urmare nu vor mai exista foliculi de păr. În plus, cu ajutorul tratamentului pielea se va regenera iar semnele rămase vor dispărea.

Ce mai des întâlnită întrebare este cea legată de IPL și expunerea la soare. Mai ales acum, că a venit vara, mai este sigur să apelăm la epilarea definitivă?

Nomasvello a dezvoltat tehologia IPL Sun&Safe, o tehnologie care permite epilarea în siguranță și a zonelor expuse la soare sau la alt fel de raze UV. Lumina, special filtrată, nu dăunează țesutului expus la razele solare. În plus, hidratarea complexă efectuată imediat după încheierea ședinței de epilare oferă protecție împotriva uscării pielii.

Chiar sper că am acoperit toată gama de întrebări referitoare la epilarea IPL. Dacă însă mai aveți și altele, vă aștept în comentarii. Acolo unde nu dețin informația, promit să întreb specialiștii Nomasvello.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.