Totul despre epilare ep. 1 – Epilarea cu zahăr

2
4282

Cum sezonul cald s-a instalat binișor, pe stradă încep să apară tot mai multe picioare dezgolite. Prin urmare, a venit vremea să vorbim despre epilare. Aș vrea să descoperim împreună tipurile de epilare direct de la specialiștii din saloanele de cosmetică.

Încep această mini serie de articole cu epilarea cu zahăr. De ce zahăr, ce beneficii are, când este indicată și de ce este aceasta diferită de epilarea clasică, cu ceară, vom afla pe parcursul articolului.

Prima oară am auzit de epilarea cu zahăr acum multă vreme dintr-o revistă naturistă. Mi s-a părut interesant articolul, recunosc însă, nu am testat-o niciodată. Dar, pentru că este o metodă din ce în ce mai folosită în saloane de cosmetică din țară, m-am gândit că este de pus pe listă și m-am apucat de făcut un research temeinic.

Florica Trofin, specialist în cosmetică la D’Hairapy Beauty Bar, a fost drăguță și mi-a oferit mai multe informații despre epilarea cu zahăr.

În primul rând, este mult mai puțin dureroasă decât epilarea tradițională cu ceară, fiind o opțiune deosebit de blândă cu pielea. Este o soluție eficientă pentru îndepărtarea părului nedorit și, în același timp, funcționează ca un exfoliant. Deși este bine ca, înainte de orice fel de epilare, să facem o exfoliere uscată a zonelor ce urmează a fi epilate, în cazul acestei epilări ea nu mai este obligatorie. Funcționează la fel de bine și reușește să îndepărteze cu succes chiar și cele mai încăpățânate fire de păr.

Epilarea cu zahăr este recomandată pentru pielea sensibilă, deoarece nu este alergenică și nu este iritantă. În plus, realizează o detoxifiere a porilor în profunzime. Pielea va arăta curată și netedă.

”Pasta de zahăr este un bun conservant natural, care nu permite bacteriile să supraviețuiască, asigurând astfel o epilare cât mai igienică. Se aplică la temperatura corpului și este indicată mai ales pe zonele cu varice și vase de sânge sparte dilatate, neafectându-le. Reprezintă de asemenea o metodă sigură pentru pielea afectată de eczeme și psoriazis și se poate realiza pe orice tip de piele. Pasta de zahăr este hipoalergenică și nucreează foliculită.” – Florica Trofin, specialist în cosmetică la D’Hairapy Beauty Bar

Un alt beneficiu al metodei cu zahăr este faptul că pasta de zahăr poate fi aplicată de mai multe ori pe aceeași zonă. Se pot extrage, astfel, chiar și firele cele mai mici, fară a provoca traume sau rani la nivelul pielii. Fiind foarte maleabil, zaharul patrunde pe langă firul de par până la radacina foliculului și lubrifiază firul, făcând extracția mai blândă. Firul este extras doar în direcția naturală de creștere ceea ce ajută  la smulgerea intactă a acestuia.

Recomandarea specialistului nostru în cosmetică este ca după îndepărtarea părului nedorit cu lama de ras să se aștepte o perioadă de minim 7 zile pentru o epilare cu pasta de zahăr. De asemenea, ne sfătuiește să urmăm o serie de ședințe pentru a putea obține o creștere mai rară și mai fină a firului de păr.

Eu cu siguranță voi încerca această metodă, sunt curioasă cum se simte pielea după și ce efecte are. Dar, până atunci, aș vrea să știu impresiile celor care au folosit metoda.

Zi cu soare,

Z

 

 

2 COMENTARII

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.