Tot ce trebuie să știi despre Microdermabraziune

1
2790

Pentru că sunt foarte preocupată de îngrijirea tenului meu, am decis să testez o serie de tratamente minim invazive disponibile la noi și să vă povestesc pe larg rezultatele. Astăzi vorbim despre Microdermabraziune.Astăzi vorbim despre Microdermabraziune.

Înainte să încep, vreau să menționez că pentru mine demachierea dimineața și seara este sfântă, curăț tenul în profunzime cu geluri dedicate pielii mele, folosesc SPF în fiecare zi, tot anul, folosesc cremă de zi, de noapte și pentru conturul ochilor specifice grupului meu de vârstă și mă expun la soare cât de puțin posibil.

În timpul procedurii
Imediat după, cu fond de ten aplicat pe față

Despre tehnica testată sunt foarte multe de spus. Despre Microdermabraziune sunt multe de spus, este una dintre cele mai de succes tehnici de îngrijire promovată și ca “microfacelift instant”— o alternativă pentru procedeele invazive și costisitoare. Nu este adresată exclusiv femeilor, din ce în ce mai mulți bărbați apelând la această metodă de îngrijire a tenului.

Cum acționează microdermabraziunea asupra pielii:

Dintre cele trei straturi ale pielii, epidermul, dermul și hipodermul, cel mai expus factorilor agresivi din mediu este cel superficial, epidermul, care este format din mai multe rânduri de celule. Stratul bazal are rolul de a sintetiza celule noi care ascensionează spre suprafață și înlocuiesc celulele degradate. Stratul cornos este bariera între mediul exterior și organism. La nivelul acestuia se găsesc celulele moarte, degradate, impurități, particule de praf, care conferă tenului aspectul tern, obosit, deshidratat.

Produsele cosmetice nu reușesc să străbată în totalitate acest strat, cea mai mare parte rămânând la suprafața pielii încărcând-o și mai mult.

Prin microdermabraziune, stratul superficial al pielii este îndepărtat cu ajutorul capetelor diamant sterile ale aparatului. În urma acestui procedeu, stratul bazal este stimulat să sintetizeze celule noi pentru refacerea epidermului. Rezultatul este o piele nouă cu textură și culoare uniformă.

În timp ce sunt îndepărtate, celulele moarte și impuritățile sunt aspirate printr-un sistem de vacuum într-un filtru special. Vacuum-ul activează microcirculația locală și stimulează metabolismele celulare, revitalizând straturile cutanate.

În urma procedeului de microdermabraziune pielea rămâne curată, strălucitoare, netedă și cu aspect sănătos. Tot datorită abraziunii profunde, ridurile fine și petele superficiale sunt atenuate, se îmbunătățește aspectul cicatricilor postacneice, se măresc tonusul și elasticitatea cutanată, se stimulează diviziunea celulară și sinteza de colagen și se reactivează funcțiile pielii.

Tratamentul poate fi repetat la 4-12 săptămâni și este foarte important ca în urma acestuia să se urmeze întocmai indicațiile medicului în ceea ce privește produsele cosmetice folosite.

Microdermabraziunea este indicată în tratarea formelor ușoare și medii de acnee retențională, a porilor dilatați, tenului tern, obosit, texturii neuniforme, petelor solare, ridurilor și liniilor fine, cicatricilor postacneice superficiale și discromiilor. Este contraindicată în cazuri de rozacee activă, fragilitate capilară sau în cazul existenței de leziuni vasculare în zonă.

Deși pielea rămâne ușor roșiatică în urma microdermabraziunii, roșeața dispare rapid și tenul se calmează în maxim jumătate de oră. Dacă tenul este sensibil și roșeața mai persistentă, se poate folosi fond de ten care să acopere cu succes orice urmă a tratamentului. Tenul meu a suportat extraordinar de bine microdermabraziunea, s-a înroșit foarte puțin și roșeața a dispărut rapid. Tehnica este nedureroasă, trebuie neapărat să precizez.

Pot spune că deși multă vreme mi-a fost teamă să o încerc, cred că este noua mea dependență. Tenul meu arată și se simte extraordinar!

Îi mulțumesc doamnei doctor Dana Popoiu –  medic specialist dermatolog la clinica Dermestetica, pentru amabilitate și răbdarea cu care mi-a răspuns la toate întrebările legate de această procedură.

1 COMENTARIU

  1. fac si eu de fiecare data cand merg la salon , am o doctorita dermatolog foarte buna …microdermabraziunea este una din procedurile mele favorite ..nu doare …si chiar se vede diferenta la ten ..altfel au eficienta serumurile si cremele pe care le aplic 🙂 un mare DA !!

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.