Specialistul recomandă – Best Hairstyles în 2017

2
2993

Anul 2016 a adus cu el o mulțime de trenduri în ceea ce privește Hair Styling-ul. Putem spune ca a fost un an bogat în stiluri noi și plin de culoare. Pentru că este pe sfârșite, am stat de vorbă cu un specialist pentru a afla care a fost culoarea de păr a anului 2016, ce ne așteaptă în noul an, cum evoluează trendul Unicorn, dar și câteva informații utile pentru sezonul rece.

Specialistul pe care l-am luat la întrebări a fost George Radu – stylist Evidence și ID Artist L’oreal Professionel, cu peste 10 ani experiență. 

banner-dimensiuni-1308x490

El ne-a dezvăluit că în 2016 cele mai solicitate culori de păr au fost blondul miere și nuanțele de maro natural reci. A fost o adevărată explozie de blond pe străzi, blondul miere fiind în topul preferințelor. Cel mai adesea combinat cu rădăcini mai închise cu câteva tonuri.

Tot anul acesta a evoluat frumos și trendul Unicorn, trend ce a apărut timid prin 2014.  Anul acesta au fost pe val culorile foarte intense, mov, roz, albastru, verde, în șuvițe frumos amestecate și proporțional așezate,  dar și culori tari uni cum este verdele mermaid.

Se pare că trendul Unicorn și-a cunoscut apogeul în 2016 iar evoluția în următorul an va fi spre culori mai soft intensificate cu accentul pus pe coafură. Împletiturile fine și subțiri, chiar pe mijlocul capului, coboară de pe podiumuri direct în stradă. Cunoscute și sub numele de Unicorn Braids, împletiturile acestea vor fi marele hit al anului 2017.

runway-unicorn-braids-hairstyles

High Top Knots, acel coc simplu și gros din creștetul capului, și Low Ponytails, cozile prinse lejer la baza cefei, fac parte dintre noile trenduri ale anului 2017. Coafuri lejere dar atent studiate, pline de vitalitate și naturalețe.

Nu ne despărțim nici anul viitor de împletituri, care devin din ce în ce mai sofisticate și rebele în același timp, și nici de părul buclat cu foarte mult volum sau de stilul Wet Hair, care este în vogă deja de mai mulți ani.

Părul creponat revine în forță și va fi un stil extrem de căutat anul care vine. Însă, mare atenție, creponatul fantastic, plin de volum și vitalitate, nu acel creponat tern, mic și fără imaginație, de acum 20 de ani.

French Twist și Finger Waves Retro sunt două stiluri ce vor fi întâlnite foarte mult în 2017. Au început firav încă de anul acesta, însă abia anul viitor vor fi un must.

După blond miere, Ombre și Balayage, în 2017  vom avea Strobing sau Sombre,  șuvițe apropiate de culoarea de bază, maro violet cu șuvițe burgundy, culorile fructelor sau a vinului.

stobing

Pentru noaptea dintre ani specialistul recomandă să adoptăm deja noile trenduri. Un French Twist cu accesorii strălucitoare, dacă ținuta ne permite, sau un High Top Knot cu câteva șuvițe rebele, dacă petrecerea este mai informală. Putem opta și pentru împletituri complexe, asimetrice, cu accesorii, ce vor scoate din anonimat orice ținută, oricât de simplă ar fi ea.

Și pentru că nu puteam să nu întreb despre protejarea părului în timpul sezonului rece, specialistul ne recomandă produse speciale cu protecție termică și UV. O mare problemă în sezonul rece este faptul că nu mai dăm o importanță la fel de mare razelor soarelui. Acestea există și pe timpul ierni și atacă părul  ajutate și de uscăciunea conferită de către temperaturile joase. În plus, când afară este și zăpadă, razele soarelui sunt încă și mai puternice datorită reflexiei. În această perioadă, măștile hrănitoare pentru păr uscat și deteriorat trebuie folosite în fiecare săptămână.

Putem opta pentru tratamente făcute la salon sau acasă. Pentru părul uscat sunt foarte bune Pro Fiber și Nutrifier de la L’Oreal Professionnel, dar și Therapiste sau Magistrale de la Kerastase. Părul gras are și el produse specifice, Bain Divalent și Masca specifică scalpului Hydra-Apaisant de la Kerastase fac minuni.

summer-wedding-hair-inspiration-top-knot-high-bun-variations-7
Pentru păr normal avem multe  variante de produse, dar atenție!, este ușor sa încărcăm parul atunci când folosim orice ne pică la îndemână. Este bine să ne axăm pe acele produse la care părul nostru răspunde cel mai bine. Specialistul recomandă Intens Repair sau Elixir Ultime.

Pentru părul vopsit, întotdeauna alegem o gamă reflexion, o gamă specială pentru părul colorat care vine în contact cu factori de stres precum decoloratul și vopsitul, pentru a păstra culoarea și a hidrata fibra capilară.

low-ponytail

La final, am cerut Tips&Tricks pentru aranjarea părului acasă. Eu nu am timp prea mult dimineața pentru aranjarea părului, dar mi-ar plăcea să pot ieși rapid pe ușă cu un păr de milioane.

Pentru aranjarea rapidă și cu efort minim a părului, dar cu un rezultat maxim, specialistul ne recomandă ca seara să pulverizăm spray Messy Cliche peste tot părul, să îl împărțim în două și să îl împletim în două cozi. Dimineața împletiturile se desfac și se stilizează ușor cu degetele. Rezultatul este unul de efect, bucle frumoase și rezistente, ușor neglijente și foarte sexy.

 

2 COMENTARII

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.