[Săptămâna Elizabeth Arden] Untold – poveste feminină modernă

5
2263

După ce ani la rând am preferat parfumurile puternice, cu arome mai degrabă condimentate, am dezvoltat un apetit pentru cele florale, cu un touch feminin și ultra-feminin. Iar Untold, parfumul despre care am mai vorbit și în trecut, a poposit de săptămâna trecută pe măsuța mea de toaletă, prin curtoazia echipei Elizabeth Arden România.

Se încadrează într-o categorie floral-fructată, însă păstrează reminiscențe ale parfumurilor care mi-au însoțit zilele de-a lungul timpului. Piperul roz din vârful aromat, de exemplu, mă face să-mi placă începutul. Condimentează o bergamotă suculentă la început, așa că prima impresie pe care o creează este de parfum fresh. Dacă l-ați încercat deja probabil la început v-a dat și impresia unui parfum dulce – sunt notele de pară, domolite totuți de mugurii verzi de coacăze. Pentru fiecare aromă dulce, ce poate deveni intoxicantă, în Untold există un revers proaspăt al medaliei.

untold-elizabeth-arden-saptamana-elizabeth-arden-eau-de-parfum

Vârful piramidei olfactive trece însă repede, iar ceea ce simțim mai mult este mijlocul aromat. Un amestec de petale pudrate de gardenie și un buchet de iasomie egipteană. Un buchet floral alb, aproape intoxicant, după un început dulce-efervescent foarte temperat.

Finalul este cel care pe mine m-a făcut să-mi doresc parfumul. O urmă de buchet floral alb, înconjurat de acorduri lemnoase de patchouli și lemn senzual de santal. Iar totul este rotunjit de o notă caldă de ambră și de senzualul mosc.

flacon-elizabeth-arden-untold

Luând în calcul finalul, aproape oriental, cu patchouli, mosc și santal, aș fi putut încadra ușor Untold într-o zonă mult mai întunecată a parfumeriei. Însă este mult mai luminos decât îl poate prezenta piramida olfactivă. Are un zvâc nemaipomenit creat de bergamotă și piperul roz la început, se continuă feminin, romantic, cu buchetul de flori albe, ca apoi să devină complet neamenințător și senzual într-un fel foarte calm, cu finalul lemnos-moscat.

Reușeste cumva să urmeze parcă parcursul unei femei de-a lungul decadelor. Efervescentă și dulce pe la 20, feminină și mult mai încrezătoare pe la 30 și blândă, caldă, dar fermă, pe la 40.

Flaconul stilizat este și el demn de atenție, sticla transparentă multifațetată, prinsă într-o verigă metalică amintind parcă de forma unei inimi. Un parfum ce transmite emoție inclusiv prin prezentarea vizuală.

Alături de variantele Untold Absolu, Untold Eau Fraiche, Untold Eau Legere, îl găsiți în magazine. Prețul pentru 50ml (apă de parfum) este de 274 lei.

5 COMENTARII

   • In seara asta in Vivo am vrut sa incerc acest parfum dar in mariounaud nu il aveau,erau cateva parfmuri E.Arden,dar nu si pe acesta.
    Maine ajung in Sephora si sper sa fie prezent:)
    In schimb am descoperit noul.parfum in sticluta de pantof C.H.
    Il cunosti?!

    • E ciudat că nu îl aveau, nu e tocmai un parfum nou, e lansat de vreo 2 ani deja.
     Da, îl știu și pe cel în formă de pantof, chiar mă gândeam să mi-l cumpăr doar pentru sticlă :))

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.