[Săptămâna Elizabeth Arden] Review Visible Difference Optimizing Skin Serum

1
2077

A fost o perioadă când mi se părea că serurile nu fac altceva decât să complice o rutină de îngrijire. Pentru că pielea mea nu începuse încă să dea semnele de acum, când orice oră de somn pierdută se  vede și fiecare factor extern înseamnă o problemă în plus de rezolvat.

Când mi s-a propus să transform săptămâna aceasta în Săptămâna Elizabeth Arden nu puteam rata ocazia să încerc un alt ser față de cele pe care le aveam deja – Visible Difference Optimizing Skin Serum.

Pentru că nu trăiesc deloc într-o lume perfectă, în care pielea reușește să-și îndeplinească fără greș procesele naturale de reparare, iar factorii de mediu reușesc de cele mai multe ori să lase semne pe piele. Iar acest ser, pe lângă complexul retinyl, propriu Elizabeth Arden, este o întrupare a 100 de ani de experiență spa. Un fel de ajutor de nădejde al pielii în vremuri de restriște.

Nu are o vârstă de la care poate fi folosit, dar recomandarea este undeva peste 30 de ani, când pielea nu mai reușeste să facă față la multitudinea de stimuli care o atacă. Am avut o mulțime de nopți cu somn de proastă calitate, fac față frustrărilor și stresului zilnic, plec de multe ori dimineața de acasă și nu știu când o să reușesc să mai ajung înapoi. Soarele a lăsat deja urme pe pielea mea (pete solare), iar vântul chiar nu mi-e prieten bun, cum cântă Chirilă. Cert e că sunt zile când crema normală de îngrijire, oricât de bună ar fi și oricât de mult aș iubi-o, nu face față. Nu des, însă suficient cât să-mi pun semne de întrebare – oare fac tot ce pot pentru pielea mea?

Și aici intervin serurile, cele pe care le alternez dimineață/seară în funcție de nevoile pielii mele în perioada respectivă. Visible Difference Optimizing Skin Serum are retinyl linoleate pentru a mă ajută să netezesc suprafața, tonusul și claritatea tenului. Vitamina C pentru protecție antioxidantă și un efect de iluminare și hialuronat de sodiu pentru hidratare și menținerea unui nivel optim de hidratare în piele.

Am început să-l folosesc de sâmbăta trecută, este un produs nou în îngrijire mea, însă i-am observat deja efectele. Folosit dimineața, înainte de machiaj și sub crema-filtru de protecție acționează aproape asemenea unui primer, netezind suprafața pielii și făcând-o să pară mai plină. Iar după demachiere, seara, pielea continuă să se simtă bine, deși frigul și vântul din ultimele zile sunt în general inamicii mei „preferați”. Mai puțină roșeață sub machiaj la finalul zilei, după demachiere, o piele mai elastică și care nu suferă de descuamări din cauza frigului, mai ales pe conturul facial.

textura-fondanta-serum-visible-difference-optimizing-skin-serum-elizabeth-arden

Are o textură de cremă lejeră, aproape fondantă. Se aplică și se întinde ușor, absorbindu-se fără să lase urme grase. Crema de după (SPF ziua) și machiajul se așează bine deasupra. Nu are un miros puternic, dar în afară de o dulceață ușor pudrată nu-l pot încadra prea bine. Mi-aduce aminte de unele uleiuri faciale, de plante, cu singura diferență că este mult mai puțin pregnantă aroma și rezistă destul de puțin pe piele o dată aplicat serul.

Înțeleg de ce s-a optat pentru un capac twist care ridică pompița  – este foarte safe în călătorii – însă pe mine capacul acesta mă frustrează. Mi s-a întâmplat chiar în timp ce acționam pompa să mi se închidă și să ajung să întind serul pe marginea flaconului. Cert este că dacă nu se face rotirea completă a capacului pompa poate intra destul de ușor înapoi atunci când este acționată.

capac-twist-visible-difference-optimizing-skin-serum-elizabeth-arden

Ingredientele le puteți vedea mai jos.

ingrediente-elizabeth-arden-visible-difference-optimizing-skin-serum

Prețul este de aproximativ 230 de lei pentru 30 de ml. Mie îmi sunt necesare cam 3 pompițe pentru față și gât la fiecare folosire. Fiind lejer și neavând niciun fel de filtru gras îl prefer ca ser de zi, înainte de machiaj, pentru că înlocuiește și primerul.

Nu uitați că mâine Yves Hajjar, Makeup Artist Internațional Elizabeth Arden pentru în Sephora MegaMall și puteți beneficia de ședințe gratuite de machiaj de la 12.00 până la ora 18.00. Informații găsiți la finalul articolului de aici.

1 COMENTARIU

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.