Revalid – Remediul meu împotriva căderii părului

2
13761
Revalid anti cadere
Produse Revalid impotriva caderii parului

N-am mai scris de mult un review și mă bucur tare că reîncep cu produsele Revalid. Brandul Revalid îmi era cunoscut încă din adolescență, când auzeam reclamele la capsulele anti cădere a părului. Spre rușinea mea nu știam că Ewopharma, compania elvețiană producătoare, a dezvoltat între timp și o gamă de produse pentru îngrijirea topică a podoabei capilare, având în vizor căderea părului.

Când am primit produsele la începutul lunii mai, după ce am citit cu atenție etichetele și recomandările de utilizare, am decis că le voi folosi în exclusivitate. Adică fără niciun adjuvant – fără tratamente înainte de spălare, fără ulei și creme de netezire după spălare. Timp de 6 săptămâni am „supraviețuit” doar cu Revalid Șampon, Revalid Balsam și Revalid Mască Reparatoare. Și spre surprinderea mea, în materie de hidratare și elasticitate am obținut de la prima spălare rezultate comparabile cu utilizarea produselor profesionale pentru păr. Am eliminat două produse de îngrijire, iar rezultatele au fost asemănătoare cu întreaga mea rutină complicată – prima bilă albă pentru Revalid.

Cum era părul meu la începutul lunii mai. Într-o stare OK, dar se putea mult mai bine. Pentru hidratare și elasticitate foloseam mai multe produse. Fiecare spălare a părului însemna destul de mult timp, așa „programam” spălarea părului în funcție de timpul necesar.

Decizia de a rămâne la blond a fost luată acceptând dezavantajele evidente. Vorbesc despre păr deteriorat, pentru că blondul presupune în cele mai multe cazuri și decolorare. Fiecare decapaj – varianta „blândă” a decolorării, înseamnă și păr subțiat, uscat, casant,  păr degradat în general.  De aici la un păr lipsit de vitalitate nu mai durează prea mult și simțeam și vedeam că fără ajutor părul meu suferă.

După ce din luna mai am folosit în exclusivitate produsele Revalid pentru îngrijirea părului pot să vă spun că nu regret deloc că am decis să le folosesc. Revalid bifează cu brio aspectele pe care mi le doresc – păr neted, hidratat, mai ascultător.

Cum am folosit fiecare produs și impresiile mele mai jos.

Revalid Șampon fortifiant 250ml

Este un produs ce oferă în primul rând fortifiere. Este un șampon revitalizant, cu o formulă blândă, care nu curăță părul în detrimentul scalpului. Pe lângă extractele din germeni de grâu și ovăz conține și pantenol și alantoină, elemente esențiale pentru o creștere și o menținere sănătoasă a cuticulei capilare.

Este fluid-cremos, face spumă suficientă și miroase plăcut, a curat. Nu încurcă părul, lăsându-l foarte ușor de pieptănat. L-am folosit zilnic în prima săptămână pentru că voiam să văd cât mai curând rezultatele de revitalizare, însă ulterior am rărit utilizarea pentru că nu simțeam neapărat nevoia să-mi spăl părul.

Revalid Balsam 250ml

Un produs recomandat pentru o descurcare mai ușoară a părului după spălare, este formulat de așa natură încât să refacă densitatea și vitalitatea părului. Și el conține extractele naturale ale șamponului.

Este mai cremos față de șampon, se aplică ușor, se piaptănă și se lasă să acționeze câteva minute pentru rezultate optime. Imediat după ce îl clătesc simt părul „mai plin”, cuticula netezită. L-am folosit aproape de fiecare dată când m-am spălat pe păr și nu am avut nevoie de produse adiționale pentru a obține un păr neted, fără frizz, la coafare.

Revalid Mască reparatoare 150ml

Produsul pe care l-am iubit de la prima aplicare și care nu m-a făcut să duc dorul produselor leave-in de hidratare și netezire, cărora acum nu le mai văd rostul. Conține nu doar elementele de hrănire a părului – aceleași ca în cazul șamponului și balsamului – ci și ingrediente care hidratează și m-au ferit de fire rebele și vârfuri despicate.

Este mai degrabă o cremă și trebuie aplicată inclusiv pe rădăcină. Are un timp de acționare de 5-10 minute și recomandarea mea este să fie lăsată să acționeze cât mai mult pentru cele mai bune rezultate. Părul rămâne moale, mătăsos, inclusiv vârfurile se simt hidratate bine și nu „foșnesc”. Nu îngreunează părul, nu mărește perioada între spălări, iar o utilizare bi-săptămânală în cazul meu a fost optimă. În perioada de utilizare zilnică am folosit balsamul între utilizările măștii pentru păr.

Rezultate generale Revalid după 4 săptămâni de utilizare

Credeam că sunt în limite normale cu firele de păr căzute. Însă când la finalul spălării scurgerea nu rămâne înfundată și poți număra cele câteva fire rămase acolo, n-ai cum să nu te bucuri. Nu-mi periez zilnic părul pentru că se electrizează ușor, dar am observat că am inclusiv mai puține fire rupte rămase în perie.

Cel mai mare avantaj, în schimb, în cazul meu, a fost stimularea creșterii pufului. Acel puf înseamnă noi fire de păr în câteva luni, deci o densitate capilară sporită pe termen lung.

Sunt încântată peste măsură de faptul că am rezultate foarte apropiate de produsele profesionale, mult mai scumpe, cu produsele Revalid. Plus hidratare, plus elasticitate, bonus regenerare și mai puține fire căzute/rupte – pe scurt, experiența mea cu produsele. Singurul dezavantaj la care mă pot gândi este că produsele sunt disponibile doar în farmacii, fiind vorba de produse dermatocosmetice. Asta le conferă și un plus de încredere când vine vorba de formule ce respectă echilibrul pielii. Prețurile nu sunt chiar prohibitive, însă diferă în funcție de farmacie. Desigur, Farmacia Tei are cele mai bune prețuri.

Gama cuprinde nu doar cele trei produse folosite de mine, ci și un tonic capilar sub formă de fiole, dar și un șampon anti-mătreață. Desigur, pe lângă capsulele ce acționează și asupra cauzelor interne ale căderii părului, nu doar a celor externe, cum sunt tratamentele chimice și stresul mecanic, în cazul meu. Multe informații utile despre sănătatea părului și sfaturi de îngrijire găsiți inclusiv pe site-ul Revalid.

Femeile sunt în general cochete și vor să afișeze mereu cea mai bună versiune a lor. Dacă stima de sine nu este tocmai unde ar trebui să fie și printre multiplele cauze căderea părului joacă un rol important, Revalid s-ar putea să fie soluția. Nu uitați însă de dieta echilibrată, o viață activă și gestionarea adecvată a stresului cotidian. Nu doar pentru un păr mai frumos și mai sănătos, ci pentru o viață mai bogată și mai echilibrată.

2 COMENTARII

  1. Am auzit de ele , dar nu am folosit , ca tot timpul am avut altceva :))) insa faptul ca au ingrediente sigure , ca sunt dermatocosmetice e cel care ma incanta cel mai mult . Le voi cauta si eu !!

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.