Călcâie catifelate și nedureroase. Noile șosete exfoliante Parasoftin

9
7535

Crăpăturile și pielea aspră de la nivelul picioarelor reprezintă o problemă cu care se confruntă multe persoane, în special în timpul verii, când se poartă încălțăminte deschisă, gradul de protecție fiind diminuat. Un alt motiv de apariție al crăpăturilor ar fi scăderea producerii de sebum de-a lungul vieții, ceea ce cauzează o hidratare necorespunzătoare, însoțită de fisuri. Același aspect poate să apară când statul în picioare e prelungit sau când indicele de masă corporală (IMC) e crescut. În ambele cazuri se aplică o presiune prelungită asupra pielii.

Eu sunt familiarizată cu aceasta problemă, nu pentru că am avut experiențe neplăcute, ci prin intermediul bunicii mele. A încercat tot felul de remedii, de la cele naturiste la cele mai serioase, dar fără niciun rezultat de lungă durată: leziunile continuă să apară în profunzime, însoțite de durere.

Recent am văzut un produs care mi-a dat totuși niște speranțe. Este vorba de șosetele exfoliante Parasoftin. Conțin mai multe ingrdiente interesante, printre care acizii AHA/AHB, uree și alantoină. Acizii stimulează procesele de regenerare și reînnoire a pielii prin distrugerea adeziunii dintre corneocite (celulele stratului cornos al epidermului), rezultatul fiind apariția unui strat nou, de înlocuire al celui afectat.

Ureea reprezintă 7% din totalul de substanțe ce asigură hidratarea pielii. În mod normal, un corp sănătos conține 28 de mg uree/cm2. La persoanele cu pielea deshidratată cantitatea scade cu 50%, iar la cei cu eczeme scăderea este și mai dramatica: 80%. Acestă substanță este un umectant natural cu proprietăți de exfoliere și regenerare prin activitatea sinergică cu acidul lactic( prin procesul de cooperare a celor doua substanțe se elimină celulele moarte). De asemenea, are rol de captare și menținere a apei în piele, asigurând hidratarea.

Alantoina este un ingredient în numeroase produse cosmetice, având efect în hidratare, keratoliză (înmuierea keratinei din straturile pielii, pentru a favoriza absorbția apei- este o metoda folosită pentru îndepărtarea bătărurilor și verucilor) și descuamare a celulelor moarte din straturile superficiale ale pielii. Stimuleaza proliferarea de celulele noi, contribuind prin acest mecanism la vindecarea rănilor.

 Pachetul cuprinde o pereche de șosete de unică folosință, care sunt îmbibate cu ingredientele necesare îngrijirii locale. Este recomandat să se indepărteze lacul de unghii și să se asigura igiena în prealabil. Procesul de după e foarte confortabil: se poartă șosetele pentru 60-90 de minute, timp în care substanțele pătrund până în stratul cornos al epidermului (stratul cel mai superficial).  Ulterior se îndepărtează excesul de produs, prin spălare.

Procesul de exfoliere durează între trei și cinci zile. Pentru menținerea pielii catifelate trebuie reaplicate șosetele la 30 de zile. Printr-o sigură utilizare ar trebui să dispară calusurile piciorului, pielea aspră și bătăturile, cu un plus de hidratare a pielii tălpii piciorului.

Înainte de utilizarea produsului vă recomand să verificați lista de ingrediente, ca să evitați o eventuală iritație.

Ingrediente: Alcohol denat, Aqua, Propylene Glycol, Lactic Acid, Glycolic acid, Urea, Sodium Lactate, Mei extract, Opuntia Ficus Indica extract, Pyrus Communis Fruit Extract, Passiflora Edulis Fruit Extract, Citrus Limon fruit extract, Ananas Sativus Fruit Extract, Vitis Vinifera Fruit Extract, Citric Acid, Salicylic Acid, Menthol, Allantoin, Betaine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Citronellol.

Parasoftin se comercializează doar în farmacii, cu prețul de 15,50 lei( Farmacia Tei). Eu cu siguranță voi cumpăra câteva perechi pentru bunica, în speranța că produsul e la fel de bun precum promit ingredientele.

9 COMENTARII

  • Intenționez să le cumpăr și să le încerc. Dacă nu le fac review într-un articol sigur scriu despre ele pe Instagram. Aștept să se deschidă farmacia Tei de pe lângă mine să le fac o vizită și să-mi iau câteva lucruri pe care am pus ochii.

   • Cu ochii pe tine sunt;ma gandeam,cred ca sunt practice pt pers de o anumita varsta(poate),ori pt cei comozi,grabiti,s.a.,dar varianta aia normala de avut grija picioarelor&masatul cu creme,uleiuri nu ar fi mai ok?!

    • Pentru mine nu. Nu știu exact de ce, pentru că nu sunt nici supraponderală și nici nu exagerez cu purtatul de tocuri, am pielea călcăielor chiar uscată și cu tendință de îngroșare. Am mai folosit creme cu acizi în trecut și sunt cele mai eficiente în cazul meu, așa că de-asta șosetele astea mă tentează foarte tare.
     Cred că e o condiție moștenită de la tata, el are problema asta, deși nu a purtat vreodată altceva decât șosete de bumbac și încălțăminte de piele. Bine, el e supraponderal acum, dar și când era mai tânăr avea problema asta.

  • Eu zic că 3 luni de călcâie fine e excelent! Nu de-alta, dar sunt în punctul în care în general îl invidiez pe soțul meu că nu face nimic și are pielea tălpilor mai fină față de a mea :))
   Mulțumesc de feedback!

  • Ai folosit șosetele conform instrucțiunilor? Chiar nu au avut niciun efect? Îmi poți da mai multe detalii? Chiar mă interesează să știu, pentru că se află pe lista mea de cumpărături și am prietene cărora chiar le plac rezultatele.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.