Spune-mi o „pobete”!

2
1501

Nu am de gând să le iau locul simpaticilor de la Mithbusters și știu că există o mulțime de păreri peste tot legate de cât de „moft” e apa termală îmbuteliată, dar eu am de gând să vă spun de ce îmi place în general apa termală și de ce apa de la Herculane mie îmi spune povești.

Am început să folosesc apa termală acum mulți-mulți ani, să tot fie vreo 8. Un tub mare de apă termală, pe care inițial nu prea știam la ce să o folosesc. Mi s-a spus atunci că e bună la toate și că ar fi bine s-o încerc mai ales după epilat sau când simt că-și fac de cap iritațiile. Și așa am și început să o folosesc.

Acum ceva ani aveam probleme imediat după epilare, orice metodă aș fi ales. Dar cum ceara și epilatorul electric sunt prietenii mei cei mai buni când vine vorba de îndepărtarea părului nedorit, sufeream de arsuri de la lama de ras și punctulețe roșii apărute imediat după epilarea cu ceară. Pe mine apa termală mă ajută să scap rapid de semnele acestea, îmi calmează pielea și pot să-mi afișez pielea proaspăt epilată deja de-a doua zi, nu după 2 zile. În general mă epilez seara, tocmai ca dimineața să nu am probleme. Când sunt pe fugă și am ales lama, în 30 de minute am scăpat de eventualele mâncărimi și pot să-mi afișez picioarele în fustă sau rochie.

Am sângele cam dulce, aparent, pentru că insectele ( predominant țânțari) vor să guste din el mai tot timpul. Cum nu am cum să mă lupt cu ei la terase sau pe stradă și nu-mi place mirosul produselor repelente, îmi rămâne spray-ul din geantă, pe care îl aplic pe înțepătură. Scap de roșeață și de eventualele mâncărimi (și de scărpinat, pentru că nu mă pot abține niciodată).

Deși folosesc creme de protecție, de multe ori simt nevoia să-mi calmez pielea, pe care o simt de-a dreptul arzând. Chiar dacă știu că pielea mi-este protejată, senzația că sunt în flăcări nu poate fi oprită, așa că înainte de a reaplica loțiunea, o răcoresc și cu un puf-două de apă termală. Mie mi se pare că și loțiunile parcă sunt absorbite mai ușor de piele când aceasta este umezită.

Am fost la lansarea Aquafil la sediul Ivatherm și țin minte că ni s-a spus că apa termală de la Herculane a fost testată în Franța pentru proprietățile sale. Cei care au făcut testele nu voiau să creadă că o altă apă termală, în afară de cele franțuzești poate avea atâtea proprietăți benefice. Iar când testele s-au întors, au fost și ei uimiți și au lăudat-o. Așadar, pe teritoriul României se mai găsesc încă minuni naturale, mă bucur că Ivatherm a reușit să bazeze o întreagă gamă de cosmetice pe această apă a lui Hercule.

Pentru mine Herculane înseamnă o persoană importantă în viața mea – străbunica mea din partea mamei. Maia, deși a părăsit această lume când eu eram foarte mică, a reușit să mă influențeze. Dragostea pentru povești o am de la ea, sunt sigură. Ea este cea care-mi spunea o „pobete” în fiecare seară, înainte de culcare. Și iubea Herculane. Pe raftul din bucătărie avea o statuetă mică, din metal, cu Hercule, amintire de la Herculane. Îi plăcea să meargă acolo la tratamente, m-a dus și pe mine, spunându-mi să nu mă îndepărtez de ea, pentru că în zonă sunt vipere. După mai bine de 20 de ani, amintirea statuetei de la Herculane și avertismentul ei, despre vipere, le mai am încă, întipărite în mintea mea, și nu cred că le voi pierde vreodată.

Nu am de unde să știu dacă Maia nu cumva căuta izvorul tinereții la Herculane, dar știu că era stațiunea ei preferată, chiar dacă începuseră să fie în trend și Băile Felix, unde mergeau bunicii mei. Deși am cunoscut-o puțin timp, cele mai pregnante amintiri din copilărie le am cu ea, casa ei, mirosul uleiului cu care „mă trăgea”, asigurându-se că voi avea încheieturi mobile când o să cresc. Da, Maia, nimeni nu o să poată să mă facă să sufăr întorcându-mi mâna la spate, masajele tale au fost magice. Și mă spăla într-o covată de lemn, chiar dacă bunica avea și una portocalie, din plastic. Cădița mea, ruptă din natură.

Nu cred că pot face diferența între apele termale pe care le-am folosit până acum, pe mine toate m-au ajutat să scap de iritații și mi-au calmat mâncărimile inevitabile de la arsuri sau înțepături, dar îmi place apa de la Herculane, îmbuteliată de Ivatherm, îmi spune o „pobete”.

2 COMENTARII

  1. Adooor apa termala! Imi place cum imi hidrateaza fata si senzatia de prospetime. In plus, este arma mea in timpul zilei pentru a imi improspata machiajul. De obicei folosesc de la Vichy, dar cred ca e buna si aceasta. O sa o incerc, cu siguranta.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.