Ducray Keracnyl – un nou aliat împotriva acneei

4
8925

O mare parte din noi a fost afectată cel puțin o mică perioadă de timp de acnee, cu diferite grade de severitate. Acneea poate fi privită din mai multe unghiuri, dintre care cele mai importante sunt cele psihologic si clinic.

În prezent, 85% dintre adolescenți și 65% dintre femeile cuprinse între 25-35 de ani se lupta cu această problemă. Efectele cele mai pregnante din punct de vedere psihologic se observă la adolescenți, care se confruntă cu cantități crescute de hormoni androgeni ce acționează la nivel tegumentar, cauzând aceste manifestări.

 Gradul de afectare psihică nu este de regulă direct proporțional cu gradul de afectare clinică. În timpul adolescenței acceptarea grupului este percepută ca cea mai importantă, iar o dezvoltare favorabilă a personalității depinde de acest factor. Este ușor de tras paralela. Deși un procentaj crescut de adolescenți este afectat de acnee, cei care o manifestă într-un grad chiar mediocru au tendința de a deveni izolați.  Mecanismele de coping sunt foarte variate, cele negative fiind predominante (depresie, anxietate, retragere din grupuri sociale, rușine). Există cazuri mai extreme, printre care cele ce privesc dismorfismul imaginii corporale, ce se manifestă de regulă printr-o percepție mai acută a gradului de severitate. Astfel, un episod inflamator acneic minor poate fi perceput ca o schimbare majoră în aspectul fizic, iar asta poate explica ușor apariția primelor simptome ale depresiei (schimbări comportamentale, letargie, lipsa apetitului, episoade de plâns spontan).

Percepția psihologică este intens cercetată la ora actuală, iar studiile clinice o urmează îndeaproape. De ce a crescut exponențial apariția acneei în zilele noastre?

Explicația este complexă și incompletă, însă unul dintre factorii majori de interes este reprezentat de rezistența bacteriană la antibioticoterapie. Se cunoște că factorul etiologic al acneei vulgaris este reprezentat de bacterii. La suprafața pielii se află diverse tipuri de bacterii, dintre care cele mai multe sunt benefice. Prin locul pe care îl ocupă la suprafața tegumentului, asigură protecția împotriva bacteriilor cu potențial patogen și asigură o biofloră caracteristică din punct de vedere fiziologic.

Totuși, în apariția unei boli, contează predispoziția genetică și factorii de mediu. În cazul în care cele două sunt mixate, prezența bacteriilor benefice devine problematică. Pielea poate să producă sebum în exces sub efectul pozitiv al hormonilor, determinând un conglomerat de celule scăldate în această secreție. Efectul final este un răspuns inflamator, formând un portal de intrare pentru bacterii reponsabile de apariția acneei.

Având în vedere că factorul etiologic principal în apariția acneei este reprezentat de bacterii, tratamentul presupune administrarea topică de antibiotice. Totuși, din cauza elibarării atât de libertine a acestor substanțe, rezistența bacteriană a crescut considerabil, iar acest efect se manifestă pregnant în evoluția bolii. Mai exact, bacteriile folosesc ca mecanism de protecție crearea unui biofilm la suprafață (barieră fizica), care împredică pătrunderea substanței active. Din fericire, studiile clinice sunt din ce în ce mai cuprinzătoare, iar Keracyl a venit cu o soluție inovatoare.  S-au realizat numeroase studii în laboratoarele dermatologice Ducray, ceea ce a dus la evoluția unui tratament anti-acneic îmbunătățit.

Cu ce sunt diferite produsele Keracnyl față de restul produselor anti-acneice de pe piață?

Am vorbit despre mecanismul de proctecție bacteriană prin producerea de biofilm. Aceste produse au efect mult mai favorabil prin distrugerea biofilmului de suprafață și prevenirea reformării pentru cel puțin 24h.

Tratamentul este axat pe diferite tipuri de acnee, fiind util și în prevenția recidivării:

–          Keracnyl gel spumant, pentru igienă: reduce coșurile și punctele negre prin reglarea secreției de sebum

ducray-keracnyl-gel-spumant-anti-acnee-pentru-fata-si-corp

–          Keracnyl PP, pentru leziuni acneice inflamate: îmbunătățește toleranța pielii la tratamentele anti-acneice, având acțiune dovedită clinic( în șapte zile)

ducray-keracnyl-pp-crema-pentru-sporirea-tolerantei-la-tratamentele-anti-acnee

–          Keracnyl control, pentru puncte negre și leziuni acneice recidivante:  deblochează porii și reducele punctele negre cu 90%, prevenind în plus și recurența producerii de sebum

ducray-keracnyl-control-crema-anti-acnee-anti-recidiva

–          Keracnyl Repair, pentru pielea cu tendință la acnee severă: garantează hidratare și reparare intensă

ducray-keracnyl-repair-crema-tratament-hidratanta-pentru-acnee-severa

Produsele se pot găsi in farmacii si au următoarele prețuri: Keracnyl gel spumant – 46 lei, Keracnyl PP- 60 lei, Keracnyl Control- 60 lei, Keracnyl Repair-60 lei.

4 COMENTARII

  1. Cu totii am trecut prin perioada adolescentei …si imi amintesc ca era o tragedie aparitia unui cos ..exact atunci cand aveai si tu o intalnire importanta :))) acum e mai simplu cu atatea produse eficiente ,..dar eu nu aveam nici unul pe atunci :(. bine ca n-am avut o acnee din aceea severa …ca innebuneam :)) si bravo celor care cerceteaza in domeniul medical si descopera noi si noi metode de combatere a acneei !!

    • Mie încă mi se mai întâmplă :)) Alea 1-2 care apar într-o lună, trebuie să fie cât mai vizibile și să apară când mi-e lumea mai dragă. Doar că acum nu mai fac o tragedie din asta, că am învățat și cum să le ascund bine și fără să fac în așa fel încât să nu apară și altele la petrecere :))

    • Cătălina le testează în perioada asta. Eu sunt undeva în zona în care nu am neapărat nevoie de tratamente, ce mai apare se rezolvă cu o rutină de îngrijire puțin modificată 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.