Social & Tech Diva – o nouă tabletă de la Sony

0
780

Acum 15 ani să ai un laptop era lucru mare. Numai oamenii de business și persoanele super-conectate se bucurau de o asemenea invenție. Între timp, lucrurile s-au schimbat mult, tehnologia a devenit din ce în ce mai mobilă și avem acces mult mai ușor la tot felul de gadgeturi.

Dacă ai un smartphone nu e ca și cum ieși din rând. Ba poate nici dacă ai o tabletă, prin anumite cercuri. Eu îmi număr gadgeturile de prin casă și observ că sunt cu adevărat sclava tehnlogiei. Într-o familie de două persoane, deținem deja un PC, un netbook, avem un laptop mai performant, tableta deja are vreun an de când a intrat în casă și desigur, telefoane inteligente. Nu mai vorbim de telecomenzi multimedia și tot felul de mici apărățele care fac viața mai plăcută, dacă nu mai ușoară.

Cochetam de mult timp cu ideea de a crea o rubrică specială dedicată tehnlogiei, pentru că vreau-nu vreau, tehnologia face parte din blog, mă folosesc adesea de ea în cercetările mele și diversele gadgeturi pe care le port după mine îmi fac viața mai ușoară.

Și astăzi vă povestesc despre Sony Xperia S, a doua tabletă scoasă pe piață de Sony, lansată și în România. Brandul Xperia oferă mai mult decât tehnologie, fiind conceput ca un liant pentru alte dispozitive și servicii. Ca să nu mai spun de design, atrăgător și de ce nu, în trend. Tableta Xperia se adresează întregii familii, dar sunt convisă că va fi căutată mai mult de cei care vor să se mențină conectați în permanență la rețelele de socializare.

Prin ce se evidențiază de pleiada de tablete deja lansate până acum? Carcasa subțire, din aluminiu, este rezistentă la stropire cu apă.  Adică tableta poate fi luată în bucătărie, de exemplu. Cred că nu sunt singura care caută inspirație pentru gătit pe bloguri, nu?

Devine telecomandă universală, cu posibilitate de programare, pentru tot felul de alte aparate de prin casă (care au infra-roșu). Asta pentru cei care încearcă să închidă televizorul cu telecomanda de la sistemul audio 🙂

Profiluri personalizate pentru familie și vizitatori. Funcția asta mi se pare foarte interesantă, pentru că permite copiilor să se joace în voie, doar cu aplicațiile ce le sunt permise, fără să aibă acces la emailul mamei, de exemplu.

Tableta se lansează cu o mulțime de accesorii și aplicații speciale. Husele sunt destul de chic și se găsesc într-o varietate de culori, tipurile de standuri sunt variate și aplicațiile chiar sunt gândite pentru o experiență cât mai plăcută a utilizatorului.

Noua tabletă Xperia S de la Sony este disponibilă în România, începând cu 12 septembrie, în variante de capacitate de 16GB, conectivitate Wi-Fi iar spre sfârșitul lunii octombrie – şi în variante de capacitate de 16GB și 32GB, cu posibilitate de conectare WiFi și 3G. Prețurile vor porni de la 1900 lei, cel mai probabil.

Folosiți sau ați folosi o tabletă în viața de zi cu zi? Cum vă face sau v-ar face viața mai ușoară? Plănuiți o astfel de achiziție?

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.