Lăsați fluturii să vină la mine!

13
2746

Săptămâna trecută un curier mi-a adus un simbol neașteptat al primăverii. Un micuț fluture Monarch, dansând grațios pe un fin lănțișor de argint. Iar stălucirea pe care o puteți observa este dată de micuțul diamant care parcă rupe o rază din soare.

M-am simțit inspirată de bijuteria primită și de pozele de prezentare din catalogul Roberto Bravo. Am intuit poveștile din spatele bijuteriilor, așa că am încercat să le aflu. Ador o poveste frumoasă, îmi place să aflu ce-i motivează și-i inspiră pe alții.

Colecțiile Swan Lake, Global Warming și Monarch Butterfly, pe lângă faptul că stabilesc un trend pentru 2013 și 2014, au povești cu tâlc. Simbolistica și emoțiile sunt conturate cu ajutorul metalelor și a pietrelor prețioase în bijuteriile Roberto Bravo, culorile sunt evidențiate prin tehnici de emailare speciale. Pe lângă prețiozitatea conferită de materialele din care sunt făcute bijuteriile, prin tehnicile speciale de colorare a metalelor se adaugă emoție. Și dacă am observat cu adevărat un trend ascendent în societate, acela este tendința de a ne căuta și regăsi emoțiile.

Fluturii ne duc cu gândul la fragilitate și feminitate, dar fluturele Monarch are o poveste mai specială.  Având cel mai mare tipar de migrație față de orice altă specie de fluture sau molie, povestea lor a inspirat bijutierii Roberto Bravo în a nara o istorie despre viață, despre ciclurile ei și dragoste. Să-ți trăiești întreaga viață ca o călătorie, continuând migrația generațiior anterioare nu are cum să nu fie inspirație și pentru noi. Migrația fluturilor monarch durează un an, iar a 4-a generație, cea care ajunge la destinație, trăiește de 2 ori mai mult decât cele 3 generații anterioare.

Dar ce spuneți despre o poveste de eleganță și noblețe? Cred că toți cunoaștem povestea prințesei lebădă, osândită de un vrăjitor să trăiască doar jumătate de viață ca om.  Fiecare bijuterie din colecția Swan Lake de la Roberto Bravo vorbește despre noblețe și loialitate, folosind culorile emailului în degradeuri armonioase pentru a reflecta inocența unei lebede. Diamantele și safirele simbolizează loialitatea, în armonie perfectă cu finețea și eleganța bijuteriilor.

Pentru că natura este sursa de inspirație a colecțiilor Roberto Bravo, era imposibil să nu atragă atenția asupra pericolelor în care se află multe dintre vietățile ce ne inspiră. Colecția Global Warming este un semnal de alarmă pentru noi, punând în prim plan acele elemente pe care noi, ca moștenitori ai planetei, trebuie să ne asigurăm că supraviețuiesc pentru a încânta și inspira și generațiile următoare.

Știu sigur că nu sunt singura femeie care preferă bijuteriile de poveste, care pe lângă prețiozitatea materialelor, îmi oferă acel ceva care este aproape imposibil de descris în cuvinte – sentimentul. Și Roberto Bravo reușește să aducă toate aceste elemente în colecțiile de poveste pe care le creează.

În România, mai exact în București, găsiți aceste bijuterii în primul magazin Roberto Bravo, din Calea Victoriei 102-108.  Iar la Gloria Diamonds, partenerul Roberto Bravo în România, fiecare client beneficiază de consultanță în alegerea piese potrivite, dar și de garanție pe viață și timp de 5 ani de la achiziție, servicii dedicate – curățare, lustruire, preluare gratuită pentru service.

Cât de inspirate vi se par colecțiile Roberto Bravo? Ați purta o astfel de bijuterie?

13 COMENTARII

  • Eu am atâtea pe care nu le port, dar…am luat o hotărâre anul ăsta. Mi le-am scos la îndemână din sertare și le țin în cutiuțe. Înainte să ies din casă, nu le mai uit, trec pe la cutiuțe, ca să le port pe toate 🙂

 1. OMG OMG ador Fluturiiiiii, iar aceste minunatii sunt absolut..superbe <3 moooor!!!
  Inelul acela cu 2 fluturasi este orgeous, iar cercelusii…off chiar vor sa-si gaseasca locul la urechiusele mele 😀
  Off Doamne..tocmai ce am intrat pe site si-am vazut intreaga colectie "Monarch Butterfly"..este un vis 😡

  • Și pe mine fluturii m-au cucerit din prima! Sunt foarte multe colecții foarte-foarte simpatice, văd câte o piesă, pe puțin, în colecția mea. Swan Lake a avut succes atât de mare încât urmează și episodul II 🙂

  • Biiine, te mint și-ți zic că nu e ciocolată 😛 Și da, fluturașul meu este atât de delicat că inițial nici nu știam cum să-l scot din cutie, să nu fac vreo dandana, la cât de neîndemânatică sunt. O să-l port cu mare drag, mai ales acum, când vine soarele!

  • Admir mereu inelele, îmi plac mult, dar nu mă pot convinge să renunț la niciunul din cele 2 pe care le port mereu-mereu, ambele de la soțul meu. Au devenit un fel de parte din mine.
   Dar un inel poate completa excelent o ținută, îmbrăcând toată mâna, fără să mai fie nevoie de altceva. Poate o să ajung la un compromis la un moment dat, îl conving să-mi cumpere el inele :))

   • Eu am o colectie mare de inele si le port mereu. Dar sa stii ca mereu m-am intrebat ce o sa fac cand vine vremea sa tin pe mana un inel de logodna sa zicem. Cum o sa impac si pasiunea mea pentru inele si faptul ca o sa am in permanenta inelul respectiv pe deget. Tocmai de aceea profit acum cat sunt inca single 😀

    • Păi cel mai bine ar fi ca inelul de logodnă să fie acel inel care se potrivește la orice 🙂 Sau să-ți cumpere frecvent inele 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.