Îndrăznești să-ți dezgolești pielea?

0
841

Cine are impresia că frumusețea este un lucru superficial și că naturalețea nu are nevoie de îngrijire se înșeală amarnic. Domeniul îngrijirii și cosmeticii este atât de complex încât de multe ori mă întreb cum de m-am înhămat, prin blog, la un proiect atât de complex.

Sunt, din nou, pusă în fața unei inovații pe piața cosmeticelor. Și când citesc despre formule complexe, acoperind și 3 pagini, atunci când vorbim de o cremă, nu pot decât să mă minunez de tehnologia care stă în spatele unor sticluțe cochete, așezate pe măsuțele noastre de machiaj.

Toate ne dorim să avem o piele frumoasă și pentru multe dintre noi aceasta a rămas încă o fantezie. Un ten uniform, fără pete, fără imperfecțiuni, care să radieze de la prima oră a dimineții până târziu în noapte. Pentru că atunci când te adresezi femeilor trebuie să știi ce-și doresc ele cu adevărat, Lancôme, acoperind trei arii importante de expertiză, a reușit să obțină:

cunoștințe de neegalat în privința tipurilor de piele, pentru a identifica culoarea ideală de ten

– după 40 de ani de studii clinice tipologice, o interpretare obiectivă a pielii și o definire precisă a profilelor de pigmentare

–  o înțelegere majoră și unică a petelor de pigmentare, atât la nivel clinic, cât și la nivel molecular

Tonul pielii este combinația dintre culoarea pielii și gradul de uniformitate a tenului, evoluând în timp. De aceea putem descoperi că o nuanță de fond de ten care acum ceva vreme ni se potrivea perfect, acum nu mai este tocmai ceea ce avem nevoie.

În piele avem trei pigmenți separați, al căror echilibru depinde de tipul de piele: melanină, hemoglobină și carotenoide. Avem o vastă colecție de tonuri de piele în lume, pe care specialiștii Lancôme au reușit să le cartografieze datorită numărului mare de studii efectuate pe diverse continente.  Peste 10.000 de femei, din 29 de țări au fost incluse în studii. Majoritatea își doresc același lucru: un ton al pielii perfect uniform.

Tot prin studii s-a constatat că tulburările comune ale tuturor tonurilor de piele sunt semnele pigmentare. Însă fiecare tip de piele are tulburări specifice: roșeață, piele cu aspect bolnăvicios sau pete.

Lancôme a reușit să combine rezultatele tuturor cercetărilor și să cartografieze diversele tonuri de piele, oferind astfel o nouă tipologie, cu trei profiluri diferite de pigmentare.

Profilul 1 de pigmentare: tipurile de piele albă, cu problemă majoră roșeața

Profilul 2 de pigmentare: tipurile de piele medie, cu tulburări de „culoare” sub formă de aspect bolnăvicios.

Profilul 3 de pigmentare: tipurile de piele întunecată, cu tendință de apariție a petelor.

V-ați gândit vreodată că aveți nevoie de creme de îngrijire specifice, în funcție de tonalitatea pielii?

Cercetarea a fost dusă mai departe și au fost studiate cauzele tulburărilor de pigmentare și fomarea petelor.

Multă vreme, s-a crezut că apariţia petelor pigmentare era legată pur şi simplu de întreruperea funcţionării melanocitelor, celulele responsabile pentru producţia de melanină. Cercetătorii Lancôme au descoperit însă că melanocitele nu sunt singurul factor declanşator. S-a descoperit că pigmentarea este efectiv alterată şi controlată de fibroblaşti, iar intensitatea culorii depinde de prezenţa sau absenţa fibroblaştilor.

Aceasta a fost o descoperire ştiinţifică incredibilă. Pentru prima dată, exista dovada faptului că melanocita şi melanotropul său, adică mediul său, joacă un rol important. În consecinţă, sinteza melaninei în exces este un simptom pentru reacţia în lanţ care indică o tulburare a pielii, în diferite compartimente ale pielii. Astfel, noi orizonturi s-au deschis în domeniul tratării „tulburărilor” pigmentare şi în lupta împotriva reapariţiei acestora.

Cu o nouă viziune asupra felului în care se creează petele pigmentare, echipa de cercetare Lancôme a dezvoltat Tehnologia cu Triplă Acţiune, o nouă abordare care, pentru prima dată, include un nucleu de agenţi activi, dezvoltat pentru a trata în totalitate melanocitele şi melanotropul.

Așa s-a născut DreamTone, ultimul produs de îngrijire Lancôme, cu o tehnologie ce tratează toate problemele tenului: pete pigmentare, neuniformitate și neregularități ale tonurilor de piele specifice. Tehnologia cu Triplă Acțiune este disponibilă în 3 formule, în funcție de profilele descrise mai sus. Fiecare formulă combină un centru activ de ingrediente active comune cu activi specifici pentru fiecare profil de pigmentare. Această abordare biologică este sporită de agenţi optici sofisticaţi, adaptaţi la fiecare dintre cele trei profiluri, care înfrumuseţează pielea şi creează imediat un ten îmbunătăţit.

Semnătura DreamTone: ingrediente active de bază

Factorul comun tuturor celor trei formule este combinaţia unică de trei ingrediente complementare, creată pentru a transporta melanocitele şi melanotropul. Această abordare originală tratează problema sintetizării excesului de melanină şi reface homeostazia epidermei, joncţiunea dermo-epidermică, restructurează arhitectura dermei şi luptă împotriva inflamării şi stresului oxidativ.

Personalizat cu grijă: adaptat pentru fiecare profil de pigmentare

Tehnologia cu Triplă Acţiune DreamTone adaugă ingrediente specifice, relevante pentru fiecare dintre cele trei profiluri de pigmentare.

Profil 1 de pigmentare: contribuie la adresarea disfuncţiei vasculare şi luptă împotriva roşeţii. Cu agenţi de reflexie cu perle, care iluminează instantaneu tonul pielii.

Profil 2 de pigmentare: ajută în lupta împotriva aspectului bolnăvicios al pielii. Cu pigmenţi compuşi roz şi de cupru, care îmbunătăţesc omogenitatea şi uniformitatea pielii.

Profil 3 de pigmentare: vizează petele. Cu particule de propagare a luminii, care sporesc transparenţa şi sublimează nuanţa pielii.

Cele trei texturi corective, proaspete și mătăsoase, ale tratamentului DreamTone sunt croite pe măsură, după peste 300 de adaptări, și fac acum obiectul a 9 brevete.

Aceste tratamente ultramoderne nu pătează, sunt unice prin textura fluidă, ușoare și incredibil de proaspete. La contactul cu pielea, textura se topeşte şi se transformă într-un văl mătăsos incredibil de catifelat.  Nu se lipesc, nu formează peliculă şi sunt absorbite de piele imediat, iar textura oferă imediat prospeţime şi confort. Pielea se umple de strălucire şi transparenţă; semnătura DreamTone, piele naturală frumoasă, chiar şi fără machiaj.

Până și recipientul este un simbol al perfecțiunii, puterii și modernității, prin curbele sale triunghiulare (simbol 3 în1) și culoarea rubinie. Fiecare flacon are 40 de ml, pentru a putea fi folosit pe față, decolteu și mâini.

Știu că este un articol incredibil de lung, ce abundă în informație și dacă ați ajuns până aici înseamnă că sunteți la fel de pasionate de tehnologia din spatele frumuseții ca mine 🙂 În spatele listelor de ingrediente pe care le găsim pe etichetă stă munca a zeci, poate sute de oameni, sunt cercetări de-0 viață, sunt pasiuni și dorințe.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.