Când e zahărul bun pentru frumusețe?

4
1306

Dacă în copilărie am da orice pentru o bucățică în plus de ceva dulce, la maturitate numărăm caloriile din deserturi și alegem până la urmă un fruct. Consumul în exces de orice are urmări, dar când vine vorba de zahăr… știți și voi ce urmări poate avea pentru siluetă și chiar pentru sănătate.

E tot zahărul rău sau sunt cazuri în care are aplicații benefice? Răspunsul există în cercetările din zona de glicobiotehnologie. Studiile recente pe glicani (nu, nu sunt extratereștri, ci zaharuri complexe, esențiale pentru comunicarea dintre celulele organismului uman) au arătat că zaharurile nu au numai rol energetic în organismul nostru, ci și structural. Și astfel se lansează un concept de îngrijire revoluționar pentru pielea matură. Doar începutul, ne promite Gerard Redziniak, inventator și consultant științific în cosmetologie, viitor președinte al IFSCC Congress (International Federation of Societies of Cosmetic Chemists).

Sursa foto: citinews.net

Pornind de la descoperirea că eficiența glicanilor este mult diminuată o dată cu înaintarea în vârstă și că celulele comunică astfel deficitar, Ivatherm a dezvoltat GlykoLift (ser și cremă de îngrijire) pentru a restabili comunicarea dintre celulele pielii și a stimula producția de colagen, prin reactivarea fibroblaștilor. Pielea își recapătă astfel suplețea, fermitatea și elasticitatea.

Gama anti-aging GlykoLift nu acționează doar la nivel reparator, îmbunătățind microrelieful peilii, ci și la nivel de prevenire, împiedicând semnele îmbătrânirii să-și croiască din nou harta pe piele. Ingredientele active ale gamei sunt inspirate din glicoștiință, au proprietăți complementare și maximizează astfel efectele dorite: Glycokine Factor S  – o oligozaharidă a acidului glucuronic, secvență naturală de zahăr obținută prin biofermentare;extract de alge brune; polizaharide extrase prin biofermentare din ovăz și drojdie; acid hialuronic.

Pe lângă aceste 4 ingrediente active, crema GlykoLift conține și unt de karite, glicerină de origine vegetală, vitamina E și soft-focus powder, o pudră fină cu efect optic de estompare a ridurilor. Serul GlycoLift se bucură de aceleași ingrediente, însă într-o concentrație mai mare și cu molecule mai mici, care să permită astfel penetrarea în profunzime în straturile pielii.

Pentru maximizarea efectelor, este recomandată aplicarea serului înaintea cremei de îngrijire. Serul este în flacon de sticlă cu pipetă(30 ml), în timp ce crema vine ambalată în borcan de plastic(50 ml). Iar prețurile recomandate sunt de 140 de lei și 116 lei. Produsele sunt deja disponibile în  magazinul online Ivatherm și în farmacii ajung cât de curând.

Așa că data viitoare când vă refuzați un desert, gândiți-vă că-l puteți oferi pielii voastre, prin intermediul cremelor de îngrijire cu zaharuri. Zaharidele sunt bune în piele, nu în stomac 🙂

4 COMENTARII

    • Mie și crema mi s-a părut a fi destul de ușoară. Adică mi se pare ok și pentru tenurile care se încăpățânează să rămână mixte, deși le-a trecut vremea. Și zona pe care am aplicat azi la prânz, pe mână, deși a trecut prin spălări repetate, se menține hidratată. Restul mânii s-a cam uscat, iar cealaltă mână are nevoie urgentă de cremă.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.