Aromele Braziliei descoperite de L’Occitane

20
2697

Acum 35 de ani era creat L’Occitane en Provence de Olivier Baussan cu gândul de a împărtăși bogăția provensală și arta de a trăi cu restul lumii. Anul acesta Olivier a descoperit natura Braziliei, cu o paletă impresionantă de culori și simțuri – grandioase, debordante, generoase.

Cultura, tradițiile, oamenii și artiștii i-au împărtășit din bucuria imensă a tot ceea ce înseamnă a trăi. Expedițiile de-a lungul apelor din Brazilia l-au lăsat să descopere ecosisteme bogate și exuberante, povești despre ingrediente fascinante. Și așa s-au născut produsele L’Occitane au Bresil.  Un nou teritoriu de explorat, o nouă cultură care se dorește descoperită, ingrediente atent selecționate.

Produsele sunt fabricate în Brazilia și ingredientele sunt obținute din surse durabile, în parteneriat cu comunitățile locale. Ambalajele sunt bilingve (portugheză și engleză) iar prețurile rămân comparabile cu produsele L’Occitane en Provence.

Haideți să descoperim produsele. Sunt grupate în 2 game: Jenipapo – energia soarelui brazilian și Vitoria Regia – regina apelor Amazonului.

Produsele Jenipapo conțin protecție solară și sunt orientate către plăcere, iar Vitoria Regia cucerește prin parfumul floral acvatic.

Jenipapo este un copac cu inflorescențe aurii strălucitoare. Fructele au o pulpă suculentă, iar pe lângă faptul că sunt delicioase în gemuri, siropuri și alte dulcegării, au proprietăți de revitalizare, regenerare și hrănire pentru piele. Pe baza acestui ingredient L’Occitane a creat o categorie de produse de îngrijire solară.

Ce produse sunt în gamă: Jelly Milk SPF20 150ml (95 lei), ulei SPF15 150ml (75 lei), balsam de buze SPF25 15ml (36 lei), loțiune de corp 250ml (96 lei), ulei de duș 250ml (69 lei), săpun 75g (18 lei).

L'Occitane au Bresil - Jenipapo

Și un ulei parfumat imovator, ce reușește să captureze căldura și caracterul verde, floral-fructat al aromei Jenipapo într-un format roll-on, ușor de luat în călătorii. Notele de vârf sunt de pepene verde, pina colada și citrice, în timp ce inima aromată este complet florală, parfumată de un buchet de flori albe (crin și frangipani) asupra cărora tronează florile de de Jenipapo. Baza este aromată de o horă de ingrediente cu arome calde: mosc, lapte din lemn de santal și vanilie.

A doua gamă de produse este inspirată de o poveste. Naia, o frumoasă amazoniană, a căzut în lac în timp ce contempla felul în care luna se reflectă în apă. Pe locul în care Naia  a căzut a apărut o floare – Vitoria Regia, „regina apelor”. 

Este o floare misterioasă, ce înflorește doar noaptea, sub lumina lunii, iar petalele se tranformă din roz în alb, intensificându-și parfumul, lucru ce o face unică.  Dispare după doar 2 zile și lasă locul unei alte tinere regine, astfel că devine o floare în aparență mereu tânără. 

L'Occitane au Bresil - Vitoria Regia

L’Occitane celebrează această floare surprinzătoare capturându-i aromele într-un parfum – apă de colonie. Florile de portocal, aroma de lămâie și de măr preced aromele reginei, Victoria Amazonica, căreia îi ține trena gardenia de-o parte și lăcrămioara de cealaltă. Moscul, heliotropul și ambra finisează delicat acest parfum.

Gama mai conține: gel de duș 250ml (69 lei), loțiune de corp 250ml (96 lei), cremă de mâini 30ml (33 lei), săpun 75g (18 lei).

Sunt curioasă  să descopăr ce arome are Brazilia de oferit, mai ales că în perioada aceasta majoritatea bărbaților vor fi concentrați pe …fotbal. Așa că da, Brazilia intră și în zona noastră de interes, a femeilor, cu arome exotice și delicate. Cupa mondială la fotbal o lăsăm în atenția bărbaților.

Ce nouă aromă vreți să descoperiți mai degrabă: Jenipapo sau Vitoria Regia?

20 COMENTARII

  1. Povestea din articolul tau mi-a adus aminte ca asemanator a aparut si Narcisa; citez de pe wiki: „Deși era înconjurat de dragostea și admirația celor care îl întâlneau, Narcis rămânea indiferent la atențiile și propunerile amoroase. De frumosul tânăr s-a îndrăgostit nebunește nimfa Echo, însă și ea a fost respinsă și s-a stins de durere, văzând că dragostea ei nu era împărtășită. Nemesis hotărăște să îl pedepsească pe Narcis, făcându-l să își vadă chipul în apa unui izvor. Tânărul s-a îndrăgostit de acea imagine, murind de durere, fiindcă nu ajungea la tânărul din apă.”
    Cred ca gama Victoria Regia m-ar tenta mai mult, mai ales dupa ce-am citit povestea acestei flori 😀

    • Toate culturile au povești asemănătoare despre anumite flori, mai ales despre cele care cresc pe apă sau în apropierea apei. Mie mi se pare simpatic numele fetei – Naia. Grecii parcă au naiade, spirite ale apelor.
      Așa că…cumva, toate culturile noastre izvorâsc din aceleași credințe, omenirea are un punct comun 🙂

  2. povestea din spatele celei de-a doua game este minunata,iar eu sunt mai nocturna,m-a atras din descriere,voi cauta aromele in magazine:)si pe mine m-a impresionat numele „naia”:)maine caut:))

  3. In seara asta am testat si eu intr-o farmacie noile arome,si vitoria regia(am incercat crema de maini) mi-a placut in mod deosebit,asa cum banuiam din descriere.

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.