Yves Rocher achiziționează Flormar

8
1453

Nu știu cât de importantă vi se pare știrea asta, dar mie îmi confirmă calitatea produselor Flormar, având în vedere că a fost anunțată preluarea capitalului majoritar (51%)  al Flormar de către Yves Rocher Group.

În urma tranzacției, Flormar va intra într-o nouă etapă de dezvoltare, Yves Rocher bucurându-se de recunoaștere internațională. Brandul Flormar a atras atenția prin vânzarile pe care le are, 50% dintre ele înregistrându-se în străinătate, cealaltă jumătate în țara-mamă a brandului, Turcia.

Flormar va beneficia, prin această asociere, de expertiza Yves Rocher în termeni de creștere și dezvoltare, urmând să se dezvolte internațional și să-și realizeze potențialul de creștere.

Pe site-urile internaționale de știri se vehiculează suma de 122 de milioane de euro, ca și valoare a tranzacției.

În caz că vă întrebați cum va schimba acest parteneriat starea brandului Flormar în România, cred că rămâne de văzut. Mi se pare foarte interesantă această fuziune și-mi întărește ideea că produsele Flormar corespund unor standarde de calitate ridicate, brandul având deja fabrici în Turcia și în Italia. În termeni de prețuri, sper ca acestea să nu se schimbe, însă cel mai probabil asta se va întâmpla, pentru că orice fel de dezvoltare costă și este normal să se răsfrângă și asupra prețului final al produselor scoase pe piață.

Printre brandurile Grupului Yves Rocher, mai puțin cunoscute la noi, se numără și Daniel Jouvance, Dr, Pierre Ricaud, Kiotis, Petite Bateau, Stanhome, Isabel Derroisné, iar acum și Flormar.

Ce părere aveți despre această achiziție?

8 COMENTARII

    • Nu cred că se va întâmpla prea curând asta, fiecare plan de dezvoltare necesită timp. Între timp, la nivel local, nu vor exista schimbări, cel puțin pentru moment.

        • Flormar a preluat anul trecut fabricile Deborah din Milano 🙂 Unele dintre produsele lor sunt fabricate în Germania ( creioane, cu preponderență), altele în Italia. Mare parte din producție este în Turcia, într-adevăr, dar eu cred că e o mișcare bună pentru YR, pentru că astfel au acaparat mai multe fabrici de machiaj. Anul trecut am avut ocazia să discut despre echipamentele pe care le folosește Flormar în fabricile sale și sunt top notch, chiar au făcut investiții importante în privința asta. E o mișcare bună de ambele părți, pot avea o acoperire mult mai mare împreună și să dezvolte produse bune. Mă aștept ca de la anul să văd schimbări la Flormar, probabil de pe la jumătate. Mă refer la cele vizibile și pentru consumator.

  1. Vom vedea ce inseamna aceasta schimbare, poate sa insemne lucruri bune. Nu e vorba de pret neaparat, daca sa zicem le vor scumpi consideral nu va fi in avantajul lor. E vorba de calitatea produselor, sa ramana macar la fel, daca nu sa le mareasca calitatea chiar. 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.