Sănătatea e frumoasă – Health & Beauty la PrioriTea

4
1497

Când Laura, omul frumos de la PrioriTea mi-a spus despre noul său proiect – o serie de discuții pe teme de sănatate și frumusețe, am răspuns imediat prezent.

În ultima vreme până și eu mi-am pus problema superficialității domeniului frumuseții. Eu am ajuns la concluzia că absolut orice lucru poate fi privit din diferite unghiuri și discuțiile și interacțiunea cu oamenii implicați în industrie ajută enorm să le descoperi.

Pentru foarte mulți dintre noi frumusețea implică strict îngrijire și cosmetică. Ei bine, lucrurile stau diferit. Pe principiul Mens sana in corpore sano, și frumusețea se vede altfel într-un corp sănătos și frumos. Și asta implică multe aspecte ale vieții noastre, de la nutriție la sport și starea generală de bine, de la rutina de îngrijire cosmetică la machiaj și alte accesorii care ne ajută să ne simțim și să fim sănătoase și frumoase. Trebuie să fie un tot armonios, iar de multe ori, în viața noastră nebună-nebună pierdem din vedere unele aspecte.

Prima ediție a evenimentelor din seria „Sănătatea e frumoasă” a fost deschisă chiar de Laura Mihăilescu (o găsiți în bucătărie la PrioriTea și online pe Gastronomist.ro). Ne-a povestit despre micile greșeli pe care le facem în alimentație, cele care au implicații mari, pentru că ne scapă din vedere.

De exemplu, v-ați gândit vreodată ca în jurnalul de dietă să treceți și caloriile pe care le beți? Femeile care încearcă să-și schimbe modul de viață și urmează un regim alimentar mai strict uită de cele mai multe ori să treacă pe lista de calorii băuturile pe care le consumă, fie că e cafea cu frișcă și sirop de caramel, fie că e un suc natural, dar care și ele înseamnă calorii înghițite. Salatele sunt sănătoase și nelipsite din diete, dar sosurile acelea gustoase, care oferă plusul de savoare și ne fac să mâncăm mai cu poftă sunt adaosuri de calorii care nu ne sunt necesare. Friptură? Nu mai mare decât podul palmei, e suficient în dieta noastră, dacă vrem să ne păstrăm silueta.

În principiu cam tot ce ni se pare nouă că oferă savoare sau este extraordinar de gustos e dușman în farfurie, la dietă. Nu zice nimeni că ar trebui să renunțăm definitiv la ele, dar dacă ideea noastră de a mânca sănătos e o salată înnecată în sosuri și friptura la grătar comandată în restaurant are ușoare urme de ulei pe ea (e de fapt preparată pe plita unsă cu cel puțin un strop de ulei) atunci de-asta dieta nu funcționează cu adevărat.

Am stat puțin la povești și cu Solaris. Spre rușinea mea, n-am reușit să vă povestesc despre prima întâlnire cu ei la PrioriTea, când am aflat că pumnii de migdale sau alune caju pe care îmi cam place să-i consum sunt echivalentul multor fripturi în calorii. Da, nici măcar când vorbim de mâncare sănătoasă și superfoods excesul nu face bine.

De vreo 3-4 luni am început să includ în dieta mea tot felul de alimente crude sau puțin preparate, pentru că nu-mi mai vine să mănânc carne așa de des. E o schimbare pe care corpul meu a cerut-o, nu i-am impus-o. Și poftesc acum la salate cu quinoa și pătrunjel, supe cremă de broccoli și semințe și tot felul de fructe uscate consumate în iaurt. Nu sunt încă un exemplu în dietă, pentru că exagerez încă cu dulciurile, mai ales când afară este frig și vreme mohorâtă, dar e o schimbare pe care am simțit că organismul meu o cere.

Tot miercurea trecută am aflat de Leacul.ro, un magazin online cu mii de produse naturale și bio, cea mai mare parte românești. Alimente naturale, suplimente, cosmetice cu ingrediente naturale și produse apicole, am rămas impresionată de selecția de branduri și produse. Sunt mulți mici producători români listați, dintre cei care nu beneficiază de promovare intensă și care sunt convinsă că au mici comori în portofoliu.

Pentru că sănătatea nu exclude frumusețea, ci din contră, îi oferă  alături la prima întâlnire ne-au fost și Ivatherm și Mazza.ro. Trebuie să-i adresez un mare-mare mulțumesc zânei Iulia de la Ivatherm, pentru că a fost alături de noi. Am mare-mare încredere în produsele de îngrijire Ivatherm și mă bucur că participantele la discuții de miercuri vor avea posibilitatea să cunoască brandul, în cazul în care nu au făcut-o deja.

Miercurea aceasta, pe 13 noiembrie, va avea loc a doua ediție, iar tema este „Despre fericire”, cu Mălina Chirea. Pentru că fericirea aduce cu ea frumusețe și schimbă starea fizică în bine. Urmăriți pagina de Events a ceainăriei să aflați detalii și despre alte astfel de evenimente frumoase pe care Laura le pune la cale.

De ce mi-a plăcut mie mult? Pentru că printre prezentări și alte evenimente de gen, am avut parte de interactivitate fantastică în cele aproape 3 ore petrecute la PrioriTea. Descoperi o mulțime de lucruri noi punând întrebări, nelămuririle devin informații utile nu doar pentru tine, ci și pentru ceilalți implicați în discuție.

V-am spus eu AICI că am o grădină secretă în București, nu? PrioriTea devine un loc din care de multe ori nu mai vreau să plec, pentru că reușește acum să aducă sub același acoperiș cam toate interesele mele. Și cam ale oricărei femei care își dorește să trăiască frumos și sănătos.

4 COMENTARII

  1. Nu am fost niciodata la PrioriTea, pare un loc cald si primitor, am citit multe despre el (in special aici, la tine). Am ratat si sansa data de tine la un moment dat, sa ne vedem acolo. Si nu mi-a fost usor. Poate totusi…ma revansez cumva…:).

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.