Miercurea parfumată: In reverse

7
1262

V-am tot spus că parfumeria mie îmi pare a fi o formă de artă. E chimie, fantezie și creativitate, sunt reguli care nu trebuie încălcate și reguli pe care trebuie să le încalci măcar o dată pentru a reuși să atingi rezultatul pe care ți-l dorești.

Există parfumuri inspirate de locuri, de oameni, ba chiar de emoții sau de povești. Inspirația este pretutindeni, trebuie doar să reușești să-i captezi vibrațiile și să faci lucrurile să se întâmple.

Săptămâna trecută am văzut parfumuri transformate în …obiecte.  Adică un soi de inspirație inversă. Parfumul a fost muza, și nu invers. Cei 10 tineri artiști români ce au răspuns provocării sunt: Lana – fashion designer, Raluca Buzura – designer de bijuterie contemporană, Istvan Cîmpan – fashion designer, Maria Dermengiu – artist vizual, Anca Vintilă (Una ca Luna) – porţelan pictat,  Anca Fetcu (Anca Fetcu Design) – designer de obiect, Irina Neacşu (thecraftlab) – arhitect şi designer, Cosmina Nicolescu (Fandacsia) – pălărier, Marta Popescu – fotograf şi Andreea Ioana Stelea – gravură în sticlă.

Și iată câteva dintre creațiile lor. Au pornit de la 10 parfumuri Avon ( Today, Little Black Dress, Full Speed, Rare Gold, Rare Pearls, Passion Dance, Black Suede Touch, Incandessence, Perceive şi Pur Blanca) și-au creat:

o podoabă  pentru păr

o rochie

un colier

o pereche de pantofi

 Puteți vedea mai multe fotografii AICI sau puteți face o vizită la Galateca dacă vreți să le vedeți chiar voi, în expoziție.

Dar eu vă provoc imaginația astăzi. Luați cel mai iubit parfum al vostru și creați un obiect pornind de la el. Folosiți-vă de emoția pe care v-o transmite, de momentele frumoase pe care le-ați trăit purtându-l și…spuneți-mi ce vedeți conturându-se. De la o bijuterie la o rochie de seară, de la un obiect de decor la o casă întreagă. Doar lăsați-vă imaginația să zboare. Ce-a ieșit?

7 COMENTARII

  1. Ce idee frumoasa si originala. Trebuie sa ai mult talent ca sa poti sa faci asa ceva. Eu nu sunt o iubitoare de arta insa de data asta chiar imi place.
    Mi-am luat si eu parfumul si am incercat sa fac ceea ce ai zis. Am inchis ochii si ceea ce mi-a venit in cap a fost o coafura cu mult, mult volum si o mini cordeluta plasata foarte aproape de radacina parului.

  2. Hmm..am mai multe parfumuri care ma innebunesc, insa daca ar fi sa ma gandesc la ultimul primit (Jean Paul Gaultier Classique) si simtindu-i aroma deosebita in fata careia „palesc” de fiecare data m-as duce cu gandul la o femeie puternica, sigura pe ea, o femeie de afaceri, de ce nu, imbracata intr-o rochie neagra, pana deaupra genunchilor, cu o pereche de pantofi stiletto, o pereche de ochelari de soare pe masura…ahh..este femeia perfecta care poate purta acest parfum atat de special, din punctul meu de vedere, si caruia nu-i poti rezista!

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.