Mica Elveție din Micul Paris

7
1164

Sunt o gurmandă! Îmi place să mănânc bine, nu prea zic pas desertului și în ultimele luni mi-a cam plăcut să mă răsfăț. Ieri n-aveam idee ce mă așteaptă, și o zi de marți (știți voi, cu 3 ceasuri rele) s-a transformat într-una plină de surprize savuroase, colorate și aromate.

Am descoperit ieri un loc pe lângă care am trecut des, dar care nu știam ce oază de răsfăț culinar ascunde. Mica Elveție este un restaurant situat central, în Centrul Vechi al Bucureștiului, unde chef Jakob Hausmann face magie în farfurie. M-a cucerit de la bun început prin carisma sa, iar apoi prin deliciile pe care le-a pregătit.

Iar mâncarea a fost minunată, cum altfel putea fi într-un restaurant de top, care se regăsește în toate ghidurile turistice despre București. Deschis anul  trecut, pe 12 septembrie, pe Strada Franceză nr. 60, restaurantul și-a îndreptat atenția spre satisfacerea exigențelor tinerilor, la prețuri accesibile. La Mica Elveție se regăsește un întreg univers îmbelșugat cu idei și gusturi, arome și multă pasiune pentru gătit la care contribuie maestrul bucătar Jakob Hausmann, artistul responsabil de dinamica continuă a restaurantului. În meniu veți găsi o mulțime de preparate cu specific elvețian, cum ar fi carnea servită pe piatră încinsă, diferite tipuri de fondue, raclette și garnitura roesti (un fel de budincă din cartofi rași).

Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că Jakob Hausmann crede că ar trebui să consumăm alimentele disponibile în sezonul respectiv. De exemplu, acum este timpul cel mai potrivit să consumăm broccoli. Am gustat cea mai bună supă-spumă de broccoli ieri, am devenit de vreo 2 ani fană a legumei, pentru că m-a ajutat să îmi mențin pe linia de plutire problemele cu stomacul (un început de gastrită care mi-a dat de multe ori bătăi de cap).

Jur că meniul de ieri a fost parcă gândit special pentru mine, pentru că a conținut toate preferințele mele. Un fel de carpacio de somon canadian, condimentat bine cu semințe de fenicul și coriandru, servit cu salată de rucola. Acesta a fost aperitivul, urmat de supa de care vă pomeneam mai devreme.

Supriza-absolută pentru mine a fost carnea pe piatră încinsă. Acum vreo 6 luni am încercat pentru prima dată friptura de vită în sânge. Mie îmi place în general friptura aproape carbonizată. Sistemul de servire pe piatră încinsă permite fiecăruia să-și gătească bucata de carne exact cum îi place și este într-adevăr inedit. Mi-am consumat bucata de vită mai mult în sânge. Toată vara am consumat mai mult legume, fructe și lactate, să zicem că am inaugurat ieri sezonul rece.

La desert am încercat pentru a doua oară pannacota, cu fructe de sezon – prune. Ușor și foarte savuros, încheierea perfectă pentru un prânz absolut delicios.

Îmi plac foarte mult locurile în care se simte pasiunea celor care le conduc. Un astfel de loc este Mica Elveție, local condus chiar de Jakob Hausmann. Din dorința sa de a le oferi oamenilor un loc de evadare din cotidian a deschis și casa de oaspeți de la Bran, Predeluț. Casa Mica Elveție oferă cazare și ocazia de a îl vedea pe chef Hausmann gătind live. Le invidiez un pic mai mult pe Aleka și pe Stella, pentru că vor avea ocazia să se bucure de un weekend în acest loc, cât de curând. De-abia aștept să-mi povestească 🙂

Sunt foarte bucuroasă că am descoperit încă un loc în care să-mi petrec timp în afara casei, împreună cu soțul meu. În ultimele luni ne-am răsfățat un pic mai mult cu ieșiri culinare. Cel mai mare câștig este faptul că avem ocazia să încercăm preparate noi, pe care apoi le gătim și în casă. M-așteaptă o tartă cu fructe în cuptor și o pastă de linte în frigider în seara asta 🙂 All homemade, în seara asta mă răsfață sora mea.

Tot ieri m-am întâlnit cu specialistele în frumusețe alese pe sprâncean de BeautyBarometer la școala de machiaj Colorissimo. Așa că marți pentru mine a avut numai și numai ceasuri bune.

Pasionații de frumusețe știu să zâmbească în orice situație, chiar și la finalul unei zile obositoare 🙂 Se vede, da?

Știu că printre noutăți și review-uri cosmetice parcă povestea unui restaurant nu-și are locul. Dar frumusețea există mereu în pasiune și despre oamenii pasionați de ceea ce fac voi scrie întotdeauna cu plăcere, oricare ar fi domeniul. Frumusețea stă în mici detalii și e mai ales în ochiul privitorului. Beauty by Jules nu este un loc exclusiv al cosmeticelor, ci al frumuseții în absolut orice formă a sa.

P.S.: Mâine la Mica Elveție se sărbătorește un an de la deschidere, găsiți mai multe informații pe site-ul lor.

7 COMENTARII

  1. Sunteti niste frumoase, toate ! Si zambarete!
    Mai Jules, cosmeticele sunt cum sunt, tentante dar macar nu ti se face foame. Dar astea… pai cu asta vii la ceas de seara? 🙂

    • 😛 Mi-a fost rău mai toată ziua și nu am reușit să termin articolul la timp… De-asta e publicat acum. Trebuia să-l termin pe la 5, dar..nu m-au lăsat crampele. M-a dat peste cap puțin și vremea.

  2. Ce frumoase si zambarete sunteti! Va invidiez putin pentru locatia in care ati petrecut, eu il admir pe Jakob Hausmann si imi doresc foarte mult ca odata si odata sa apuc sa gust din preparatele lui delicioase.
    Te pup!

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.