Make-up Fest – Day 1

2
2030

Vreau să scriu acum, deși de la 10.30 am stat în picioare și până mai devreme. Am plecat după ora 20.00 de la Sala Dalles, unde are loc Make-up Fest, prima ediție a festivalului.

Îi spun festival și nu expoziție sau târg pentru că este ceva mai mult decât atât. Nu e un loc unde doar vii să faci turul standurilor și să-ți cumperi produse de machiaj, e locul în care profesioniștii își dau întâlnire pentru a oferi detalii despre noutăți, tendințe și tehnici.

Prima manifestare pe scenă astăzi a fost concursul The New Talent (2 secțiuni, Junior Make-up Artist & Senior Make-up Artist).  Detalii despre acest concurs v-am oferit AICI. Am ajuns ceva mai târziu de dimineață, nu chiar la deschidere, dar am avut ocazia să văd rezultatele celor 2 sesiuni.

Trebuie să recunosc că am rămas puțin dezamăgită de prestația make-up artiștilor juniori. Tema de concurs – Frumuseți legendare de la Hollywood – din punctul meu de vedere lăsa destul de mult loc de joacă. Preferata majorității a părut a fi Marlyn Monroe, ceea ce nu e neapărt un lucru rău, dar… mă așteptam la ceva mai multă creativitate.


 The New Talent Senior – Transformarea unui chip aparent banal într-o apariție de catwalk – a fost o temă pe care am așteptat-o cu interes. Mă așteptam să văd creativitate și mă bucur că premiul 1 a fost oferit chiar machiajului pe care eu l-am preferat.

Ce mi-a arătat mie, ca iubitor de frumusețe, nu profesionist, desfășurarea de pe scenă? Că mai avem încă de învățat, dar avem potențial. Și că nu este o întâmplare că Make-up Fest are loc, ci este cazul ca profesioniștii să aibă parte de propriile lor evenimente, să se poată dezvolta în direcțiile în care sunt interesați. E încă mult de muncă, dar numele de renume internațional pe care România le oferă industriei demonstrează că se poate.

Demonstrațiile pe scenă care au urmat concursului au adunat mulți privitori. Și mă bucură lucrul ăsta, faptul că cei care au vizitat Make-up Fest și-au dorit să petreacă timpul nu numai făcând cumpărături, ci și observând, informându-se, aflând.

Maria Păuna a pornit seria de prezentări și demonstrații printr-un discurs motivațional. E nevoie de determinare și multă, foarte multă muncă să reușești cu adevărat în orice domeniu. Dar când vorbim și de unul care implică multă creativitate, atunci nivelul de muncă și determinare trebuie să fie pe măsură.

Profesioniștii Beauty One au făcut demonstrații de machiaj pe scenă, cu produse Paese. Așa cum v-am spus și în urma târgului Cosmetics Beauty Hair din septembrie, brandul mi se pare unul foarte interesant. Pudra de bambus (90% bambus) mi-a atras deja atenția, pentru promisiunile de matifiere și hidratare.

Antonia Rondelli ne-a prezentat-o pe Ice Queen. Și încă ce Ice Queen!

Orice tip de machiaj poate fi reinventat și asta ne-a arătat pe scenă Cristina Boscencu, trainer Gosh Cosmetics.

Mirela Vescan și echipa sa a venit cu o demonstrație de forță – machiajul de show. Pe lângă machiajul facial, executat chiar pe scenă, modelele au fost pregătite în prealabil.

Cum? Recreând pe pielea lor creațiile designerilor internaționali, prin machiaj. Da, iată câtă creativitate poate aduce machiajul.


Seara s-a încheiat cu ReLook, ReThink, ReGain, prezentare susținută de Adina Necula. Așteptam această prezentare, intuind despre ce este vorba.

Imaginea, oricât de superficial ar suna, este un element important în dezvoltarea noastră. O să vreau să dezvolt puțin subiectul într-un alt articol, așa că vă las doar cu slide-ul din prezentare de mai jos.

Câteva highlights de la standurile cu vânzare găsiți aici. Pe lângă ceea ce puteți vedea, vă anunț că la standul Beauty One sunt oferte tentante (CHI, Label M, Farouk, Paese) și că merită să faceți o vizită chiar și numai pentru cumpărături.

Make-up Shop a venit cu noul brand profesional Kett (aerograf și pigmenți), dar și cu NYX, Sleek Make-up și Real Techniques. Inclusiv noul burețel pentru aplicarea fondului de ten, pe care voi avea plăcerea să-l încerc în perioada următoare.

Vestea bună pentru fanele Inglot este că toată luna decembrie vor putea achiziționa produse din Băneasa Shopping City, unde va exista o insulă. Iar din martie 2014 vom avea un magazin permanent în București, tot în Băneasa. Dacă poftiți mai repejor la bunătățile lor, treceți atunci mâine pe la Make-up Fest.

Și Gosh vine cu noutăți în perioada următoare, iar la standul Melkior am ochit și ceva oferte 1+1.

Am profitat astăzi de amabilitatea make-up artistului SLA Paris și machiajul pe care l-am purtat a fost profesional, dar natural 🙂 Mulțumesc, de dimineață nu am mai avut putere să pornesc și machiată la drum!

Sunt suficient de obosită încât să dorm neîntoarsă la noapte, dar mâine voi merge din nou la Make-up Fest. Nu numai pentru că în calitate de blogger oficial vreau să fiu în mijlocul acțiunii, dar pentru că vreau să prind mai multe din viața unui profesionist al frumuseții. Nu e deloc doar culoare și zâmbet, ci multă muncă.

Găsiți AICI programul prezentărilor și demonstrațiilor de mâine și v-aș recomanda să nu ratați prezentarea lui Alexandru Abagiu. Merită să vă treziți de dimineață chiar și duminica, vă promit!

2 COMENTARII

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.