Luisa Spagnoli, primul magazin în România

3
2988

Avem încă semne de vară târzie (sau de toamnă călduroasă, cum preferați) și probabil nu vă gândiți încă la garderoba de toamnă, dar trebuie să vă spun că ieri s-a deschis un magazin de modă de lux în Băneasa Shopping City. Brand foarte popular printre de celebrități, numele Luisa Spagnoli stă sub semnul feminității, eleganței și al materialelor de calitate.

În 2011, deux piece-ul purtat de Kate Middleton a zburat de-a dreptul de pe rafturile magazinului care a adus marca în Marea Britanie. Știți deja că ducesa este o fashionistă veritabilă, dar că nu se dă în vânt după cele mai scumpe piese ale designerilor, ci alege calitatea la preț avantajos.

Am admirat colecția de toamnă-iarnă 2013-2014 și am văzut cum piese dealtfel clasice pot fi chic și moderne. Materialele naturale și prețioase și modelele feminine aduc veritabilul stil fashion italian și pe plaiurile mioritice. E imposibil să nu admiri o marcă ce a fost purtată de Elizabeth Hurley, Marlyn Monroe și Sophia Loren.

Luisa Spagnoli este unul dintre cele mai vechi branduri ready-to-wear din Europa, compania fiind fondată în 1928. Luisa a trecut de la cofetărie la modă, pentru că înainte de a se avânta în industria fashion a creat brandul Perugina (celebrele Baci, ciocolățelele cu răvașe de dragoste, pe care și astăzi le găsim pe rafturile magazinelor). Pentru a înțelege și ce rol au avut tricotajele în dezvoltarea casei Luisa Spagnoli, trebuie să știți că ea a făcut pentru prima dată firul de lână de angora provenită de la iepuri. Cruelty-free, desigur, prețiosul material este obținut prin pieptănarea animalelor. Tot ea a reinventat stilul anilor 60, prin adăugarea de imprimeuri geometrice și modele din cașmir, pantaloni capri și machiajul smoky eyes.

Colecția toamnă-iarnă ’13-’14 este o evadare într-un trecut de poveste, cu influențe estice, rusești și balcanice. Deși auster, prezentul nu este lipsit de romantism și feminitate, iar brocarturile, damascul decort fin și inserțiile de blană aduc doar un strop de opulență și strălucire, suficient cât femeia ce poartă creațiile Luisa Spagnoli să iasă în evidență, dar să nu epateze.

Ador culoarea pe care colecția o aduce, de la verde strălucitor la purpuriu regal. Ocru cald și albastru rece, dar atât de nobil. Am remarcat delicatețea tricotajelor, a broderiilor prețioase și a modelelor alese cu grijă pentru a evidenția formele, nu a le ascunde.

Accesoriile joacă un rol important și pe rafturi găsiți pălării cu boruri largi și manșoane din blană, dar și genți realizate exclusiv din piele și clutch-uri prețioase. Bijuteriile atrag și ele atenția, plasându-se în zona statement.

Colecția aduce eleganță oricărui stil vestimentar, demonstrând că feminitatea nu ține cont de temperatură și că putem fi extrem de fashion într-o jachetă matlasată. Surprizele colecției sunt gecile biker-style din piele ecologică și trench-urile animal print.

Mi-e greu să vă spun ce piese îmi plac mie, pentru că am o listă cam lungă, dar vă invit să admirați întreaga colecție pe site-ul oficial sau să treceți pragul magazinului – Băneasa Shopping City, etajul 1, vis-a-vis de Grand Cinema Digiplex.

3 COMENTARII

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.