Belle Maison Spa – Oaza din mijlocul Bucureștiului aglomerat

5
1679

Într-o sâmbătă însorită de mai am trecut pentru prima dată pragul Belle Maison SPA. Un loc despre care deja auzisem că este o oază de relaxare. Pentru că era prima dată când mergeam, m-a ajutat harta de pe telefon. Și o dată ajunsă pe strada Speranței, m-am ghidat după miros.

În jurul casei de la numărul 20 miroase a relaxare și uleiurile esențiale folosite în aromoterapie se simt din stradă. Și nu, chiar nu glumesc, nu este nicio figură de stil, doar treceți pe-acolo. Și dacă le și treceți pragul, rugați-i să vă arate terasa, locul din care n-aș mai fi vrut să plec…

Am fost invitată la un brunch de relaxare și-o sesiune de coaching pe tema „este succesul o rețetă?”. SPA-ul a devenit pentru câteva ore doar al nostru și vă jur că nu m-aș mai fi lăsat dusă de-acolo.

Am experimentat masajul capilar într-o atmosferă pe care nu aș fi crezut că o pot găsi într-un București supra-aglomerat. Muzică de relaxare în surdină, fete pricepute, cu mâini magice, care te fac să uiți orice urmă de grijă cu care cel mai probabil le-ai trecut pragul. Intrasem în camera cu 2 paturi cu gândul că mă voi conversa puțin cu Aleka, dar amândouă am amuțit și cu greu ne-am regăsit glasul după cele 20 de minute de „Idei Instant” – așa se numește primul răsfăț care ne-a fost oferit.

Am continuat cu „Tradiția Filosofilor”, un ritual al picioarelor ce include exfoliere, presopunctură și masaj blând. Mă gâdil teribil când cineva îmi atinge picioarele, dar cred că și ele s-au bucurat, pentru că până la final s-au lăsat răsfățate fără să mai tresară 🙂

După răsfăț am avut parte de prima sesiune de coaching din viața mea, grație lui Cătălin Ionescu. Tema de discuție m-a intrigat și m-a făcut să-mi pun multe întrebări legat de felul în care mă percep pe mine, pe cei din jur și viața, în general.

Am plecat de la Belle Maison relaxată și…cu idei 🙂

Nu pot să spun ce mi-a plăcut mai mult la Belle Maison SPA. De la intrare (de fapt deja din apropiere) te îmbie să intri, să stai, să te relaxezi, să profiți din plin de oaza de liniște pe care ți-o oferă. Se vorbește încet și domol, aproape în șoaptă, de parcă ușa de la intrare este de fapt un portal spre o altă lume, un oraș paralel. Noroc că strada Speranței este una liniștită și atunci când pleci trecerea la „civilizație” se face treptat. Pentru că da, traficul din București te face să te trezești instant la realitate.

 Pe la Belle Maison trebuie să-mi programez cel puțin o după-amiază de răsfăț în 2 și să profit de una dintre ofertele de cuplu, pentru că EL nu va înțelege niciodată altfel de ce femeilor le place să meargă la SPA.

Din nou, vă spun că am început să ne trăim viețile în prea mare viteză și că sesiunile de relaxare nu sunt un moft, ci o necesitate. Și nu, costurile relaxării nu mi se (mai) par mari. Și dacă veți calcula și voi câți bani aruncați pe tot felul de nimicuri la o sesiune de „shopping therapy” într-o lună veți descoperi că vă puteați atinge scopul – calm, liniște și mult-dorita relaxare – cu o sesiune într-un SPA, poate chiar la Belle Maison.

5 COMENTARII

  1. Exista deci astfel de locuri la noi. Sunt sigura ca nu sunt singura care are informatii putine despre ele. E bine sa stim, eu nici nu stiam pana sa citesc la tine, ca avem locuri de calitate cu oameni de calitate, frumos organizati. Si asta aici, la noi, nu „afara”. Intru sa vad costurile. Zi faina !

  2. Ce rasfat! Ma bucur ca ati avut parte de asa ceva, fetelor. Astfel ne impartasiti si noua ideile frumoase si experientele minunate, sa incepem sa ne gandim mai mult la lucrurile cu adevarat importante in viata!

  3. Chiar ma intrebase de curand o prietena daca nu pot sa-i recomand un SPA prin bucuresti, un loc unde sa mearga cu o prietena sa se relaxeze. Si am realizat ca n-am stiu ce sa-i spun pentru ca eu una n-am pus niciodata piciorul intr-un astfel de centru. Si stateam sa ma intreb cum de s-a intamplat asta. Chiar daca n-as avea bani sa merg periodic dar macar o data ca sa stiu si eu cum e, ce se face, cu ce se mananca. Urat din partea mea, mi-am propus sa remediez problema. Trebuie doar sa planific iesirea impreuna cu prietena mea 😀

    • Sunt multe SPA-uri în București, fiecare cu specificul său. La Belle Maison mi-a plăcut mult-mult de tot atmosfera, atât de relaxantă…
      Neapărat să vă programați o ieșire la SPA, meritați!

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.