Am testat cosmeticele naturale byCodru

0
1669

Pentru că am fost copil cuminte, byCodru m-a surprins cu două minunății de creme, untul de corp Ador Chocolate și crema de față Fior. Din uleiuri naturale, create manual. Repet, două minunății.

Trebuie să vă spun că atât de tare m-a terorizat Iuliana cu lista de ingrediente, cu ce este bun și ce este nociv pentru piele, încât am ajuns să suflu și în iaurt, vorba românului. Îmi este teamă să folosesc ceva până ce nu consult lista de ingrediente aprobate de către Iuliana. Serios. Prin urmare, produsele cosmetice naturale și produse artizanal, în serie mică, sună mult mai bine decât vă imaginați.

Am avut o perioadă în care îmi făceam singură cosmeticele, de la săpunuri naturale la demachiat, de la șampon la antiperspirant. Până și crema SPF mi-o făceam singură. Vremurile acelea, însă, sunt demult apuse iar acum nici timp să mai respir nu am, despre compus creme după rețetar nici nu mai poate fi vorba.

byCodru – un brand inspirat din forța și rezistența codrilor românești – oferă, asemenea acestora, surse reale de MENȚINERE și PROTECȚIE a frumuseții naturale și a stării de bine, pentru a ne atinge echilibrul interior, stabilitatea și încrederea în sine.

Produsele byCodru au o puternică rădăcină românească, fiind manufacturate chiar în inima Transilvaniei, departe de aerul poluat al orașelor. În laboratorul propriu, byCodru creează, cu o amprentă unică, produse cosmetice pentru frumusețe, al căror efect – tactil și olfactiv – readuce starea de bine tuturor celor care le folosesc. Rezultatul muncii : produse cosmetice miraculoase pentru întreaga ființă, căci amprenta byCodru acționează deopotrivă la nivelul pielii, gândurilor și sufletului.”

Untul de corp Ador Chocolate are rețeta bazată pe unt de shea și unt de cacao, cu adaos de ulei de Macadamia, ulei de caisă și ulei de germeni de grâu. Unturile sunt intens hidratante, bogate în grăsimi nesaturate, omega 3 și omega 6. Antioxidanții din untul de cacao luptă împotriva îmbătrânirii pielii, menține suplețea epidermei, protejează și contribuie la regenerarea celulară.

 

Untul de corp se absoarbe rapid în piele, are o textură fluidă, și nu lasă senzația de gras la suprafața pielii. Mirosul de ciocolată persistă multă vreme. Eu l-am folosit seara, după duș, iar dimineața pielea mea încă mirosea a ciocolată. Pentru că are în compoziție mult ulei de cacao, este extraordinar în perioada verii, pentru a da pielii un bronz ciocolatiu. Nu folosit în loc de crema SPF, ci înainte de aceasta, după dușul de dimineață.

Cel de al doilea produs testat, crema de față Fior pentru ten mixt, conține apă de rozmarin, lavandă, ulei de pepene Kalahari, ulei de nuci de Macadamia și extract de castravete. O combinație menită să curețe și să îngrijească tenul ușor acneic, să purifice, să netezească pielea și să stimuleze microcirculația.

Este o cremă ușoară care menține pielea proaspătă și hidratată pe întreg parcursul zilei. Are un miros fin și proaspăt. Deși s-a comportat foarte bine pe tenul meu, mie îmi trebuie o cremă puțin mai grasă. Tenul meu mixt este foarte ciudat și, deși are nevoie de o cremă care să lupte cu ușoara acnee care mă supără, are nevoie de multă hidratare în același timp.

 

Este perfectă pentru un ten care nu întâmpină problemele mele. Un ten mixt obișnuit, chiar și acneic, care nu are nevoie de hidratare suplimentare și astringență în același timp, ar simți din plin beneficiile pe care această cremă le oferă.

Mie mi-au plăcut mult cele două creme, mi se par chiar senzaționale. Conțin doar ingrediente naturale, sunt produse manual, cu grijă pentru produsul finit și pentru consumator. Voi le știți? Le-ați încercat? Mi-ar plăcea să știu părerea voastră despre produse 🙂

Comentează și tu! Spune-ți părerea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.